mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label petronas. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label petronas. Papar semua catatan

Selasa, 7 Oktober 2014

Pengisian pertama kali minyak selepas penurunan subsidi


Pengisian pertama kali minyak selepas penurunan subsidi. First of all. Aku dah join team petronas semula. Hasil perbincangan sesama member. Hehehe. So. Masa mula dikurangkan aku kat Putrajaya. Naik kenderaan jabatan. So, tak la rasa bahang kehangatan tu. Hari ni baru aku isi semula setelah 523.6km ditempuhi. So. Lepas isi. Kena lah aku RM86.67 untuk minyak 37.68l. Hmmm... Macam ada pertambahan sikit untuk aku. Biasanya aku isi pun around RM80 - RM82. Nak kata OK pun tak. Nak kata tak OK pun tak. Nak tak nak kena isi jugak. Kita tengok lama mana bertahan ni.

Ahad, 17 Februari 2013

On the road again to Baling

Hari esoknya, baru kami gerak semula ke baling. Lepas subuh semua dah siap. Beli sarapan roti canai, sarap then terus gerak.

On the road again to Baling

Brli roti canai kat sini. Aku nombor 3 order, so... cepat la dapatnya

On the road again to Baling

Ahad, 14 November 2010

From petronas back home

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 14 November 2010
Masa : 8.50 pagi
Tempat : Petronas Nusa Perintis
Mood : Banyak berfikir

Lama gak aku tak drive ngan enjoy savvy mama nih, sesambil dok layan blues. OK jugak. Nak kata tak best tu tipu la kan. Almaklumla.. auto jugak kan. Bawak terus masuk ke Petronas Nusa Perintis. Terus masuk kad. Isi minyak. Jangan marah pasal aku isi minyak memang lama sikit. Aku biasanya amik yang paling slow tu. Isi pun sebelah pagi atau malam, pasal minyak semua kat bawah lagi. Tak la kita dok pam masuk wap ja kan.

Pastu dok layan kamera la apa lagi. Pekerja dia senyum ja nengok aku sambil dok sapu sampah. Biasa la. Customer is always right apa. Lagi pun aku bukannya ambik gambo untuk perlece ka apa ka. Kekadang tu pernah la jugak kan. Tapi kedai tu memang patut kena kutuk abis-abis pun.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni depan dia. Cuma pelik sikit pasal e hilang dari perintis tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tak banyak sangat yang ngisi sini pagi nih. Dan lagi satu kat sini memang 95 saja. Senang cakap kereta/motor luar memang takleh isi sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masa balik leh pulak dok ngikut ja motor nih. Best la pulak nengok diaorang naik motor. Makin besar keter makin renggang la pulak hubungan kan. Tu yang orang kata makin besar status kita tak semestinya kita gembira kan.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tapi ada jugak yang naik cenggini. No komen la kan.. dia lagi percaya motor tu dari laki dia. Agaknya la kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai rumah, parking, sekali depan pintu daa.. ni apa kes nih.. tak reti reti lagi..

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 5 November 2010

Happy Deepavali



Wishing all the hindus out there.. Happy Deepavali.. Muniandy.. Muniandy Chinnadorai.. Cool ads by petronas

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 29 Ogos 2010

Aku betul-betul tak paham

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 28 Ogos 2010
Masa : 1 petang
Tempat : Petronas Nusa Perintis
Mood : Blank tahap dewa

Kerajaan dah kata, stesen minyak tak dibenar jual minyak Ron95 pada orang luar. Seingat aku stesen minyak gelang patah ni memang takde minyak Ron97, pasal orang luar memang boleh beli sebanyak mana minyak asalkan ianya Ron97. Seingat aku jugak takde plet motor atau keter malaysia ngan nombor starting F. Jadi macamana brader nih boleh isi minyak Ron95 kat stesen minyak nih.. Adakah kerana dia bayar pakai Singaporean dollar?? Atau pasal kredit card dia lagi hebat dari kredit card malaysia.. Aku betul-betul tak paham.. Apa yang pasti, dia dah pakai stock minyak aku..

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 11 Ogos 2009

Project Codename : Transformer 2



Project Codename : Transformer 2

Tadi masa balik dari sekolah, kebetulan keter pun dah abis minyak. Biasanya memang tak masuk kaunter pun, tapi sebab mama dahaga tahap dewa terpaksa la masuk ke kaunter. Sekali dok perati potimus prime ni ngan megatron; si indon depan aku ni pun lambat lak dia bayar, nak jadi citer boleh lak aku terdetik nak beli.

Boleh beli baper?
Abang nak beli mana?
Potimus ka, megatron ka, boleh beli dua ka?
Abang nak ngan yang kuning ngan biru tu pun boleh bang.
Takpe la. Nak dua ni jer.
OK



Maka terciptala episod bengong kali ni. Maybe sebab aku rasa dah lama aku tak amik gambo model. Tapi malam ni aku tak rasa nak amik gambo model, tapi aku nak amik gambo aku sama iqa menjahanamkan potimus prime sama megatron ni.



Memula kuarkan dulu dari pastik. Iqa sibuk sangat nak bukak. Ha.. bukak ajela dua-dua sekali Iqa. Boleh.. Habis jahanam kertas tu dkoyakkannya. Itu lum kita tangan potimus tercabut. Meriam megatron tercabut. Hahahaha. Layann..






Foto montaj