mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label alam. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label alam. Papar semua catatan

Khamis, 23 Jun 2016

Pelangi Pagi @Gelang Patah

Pelangi Pagi @Gelang Patah

Pelangi Pagi @Gelang Patah. Pagi Jumaat tu perasaan di hati amat kucar kacir. Segala benda bermain di benak. Tu nak tunjuk betapa aku ni memang sangat risau nak gi hospital. Setelah didesak semua, aku ikutkan juga. Tapi... Hanya Tuhan yang tahu betapa takut, risau, ngeri; dan segala jenis ketakutan bersarang di minda. Dok je lam kereta kat seat belakang. Beranikan diri. Mama ngan Atuk cakap apa pun aku dah tak dengar. Masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Dok mikir camner ler aku leh terjebak jugak akhirnya nih. Sekali sampai kat Nusantara nampak keindahan alam yang jarang aku tengok sedekat ini. Tenang jap jiwa aku. Terima kasih Tuhan.

Jumaat, 31 Mei 2013

Hari Landskap Sedunia


Hari Landskap Sedunia. Hari ni boleh pulak kuar matahari tengah menaik. Perrghhh... tak tahan ni. pull over kat tepi jalan. kat area horizon hill tu. terus kuar tab. snap snap. pergghhh... sambil jalan tu dok nengok lain lain scenery. cun la pulak pagi ni. sampai jabatan sambung lagi snap snap. ahahaha... bila mood sampai jangan biarkan rugi cenggitu sahaja. best nih..