mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pasar. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pasar. Papar semua catatan

Khamis, 26 Disember 2013

Ramainya orang di pasar tani taman nusantara



Ramainya orang di pasar tani taman nusantara hari ni. Sebab utama, minggu depan dah naik sekolah kan. so, kebanyakan orang dah mula balik. Sekolah pun dah mula buat meeting persediaan bermula minggu ni.

Khamis, 19 Disember 2013

Yok ke pasar tani taman nusantara

Yok ke pasar tani taman nusantara. Lama tak ke sini. Beli makanan rutin. Char koey teow. Ayam goreng.  Kulit pun aku beli tau. Duriannnzzz..

Ahad, 28 Julai 2013

KIP Mart : Param dan pasar basah


KIP Mart : Param dan pasar basah. Hari Ahad, 14 Julai; terasa nak gi KIP Mart. Cari bahan basah. Boring la dok gi cari kat param ja. Orang punya la ramai, nak tolak troli pun kemain susahnya. Nasib nasib. Masa balik, amik angin jap, merayap ke param dia. Quite nice... Read on

Pasar Ramadan Taman Universiti


Hari Sabtu 13 Julai lepas, tiba giliran servis keter savvy aku lak. setelkan urusan pada sebelah pagi. Sebelah petang just sesaja nak tukar selera; cuci mata jauh sikit. Sampai ke param yang sumer ada bak kata pak abas, param taman u. orang punya la ramai. pergghhhh... dia buat 4 lorong gerai menyebabkan jem yang sangat teruk. memang ni kot the first and last aku gi sini, walau berjenis juadah ada kat sini. parking? toksah cerita. sib baik tak parking kat mesjid taman u ja.

Khamis, 23 Mei 2013

Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah


Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah. Memang setiap hari Khamis, pasar ni akan hidup. Biasanya aku ke sini nak beli Char Koey Teow. Petang ni rasa macam nak berjalan-jalan sikit la. Kasi hilang itu B B yang berlegar lam kepala. Orait la kan. Yok kita ke Pasar Tani Taman Nusantara.

Ahad, 18 November 2012

KIP Mart Tampoi

Berenti jap. Amik duit kat Maybank. Beli mempelam. Beli ikan bilis. Dan beli penyangkut. Sempat lagi ushar tudung.







Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 14 November 2010

Jom gi pasar tani

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 14 November 2010
Masa : 8.40 pagi
Tempat : Nusa Perintis
Mood : OK

Pagi ni kuar gi pasar tani. Memang tak bawak pun mana-mana balqis ngikut, diaorang pun tengah asyik dok layan katun kat tv. Senang sikit. Lagipun aku nak gi isi minyak sekali. so, ke sana pakai keter savvy saja la.

Sampai situ leh kata dah lewat jugak la. 8.40 pagi beb. Kalau stended gi pasar memang dah lewat la kan. Dah kira tahap subuh gajah pun ada tu, untuk kategori gi pasar la kan. Pergi tempat biasa beli nasi lemak ngan nasi ambeng. Kuih kegemaran semua for sure dah abis. Nasib la. Merayap jap ke sini ke sana nengok apa yang best kat sini..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku parking sebelah tepi jalan ja. Seingat aku ada dua bijik keter ja termasuk aku yang parking sini. Kira geng ganaih la kot ni kan. Masa aku nak balik tinggal keter aku sebijik ja. Tengok la papan tanda dia. Dah usang dah pun. Tapi sebenarnya bukan usang. Kotor ja, pasal kena tanah la apa la. Kan dok tengah hapgred lorong pelajan kaki la memacam lagi kat GP nih.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang pun dah tak ramai sangat dah. Kalau gi supermarket ya la. 8.40 pagi tu kira awal nak mampus la kan. Ni pasar. Beza situasi dia.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pizza cam biasa, penuh pelanggan. Dulu balqis berdua tu leh tahan la suka ngan pizza ni. Tapi jap ja beralih arah.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waa.. apa gerai la pulak ni. Penuh ngan orang.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ketupat penuh tergantung. Rasa dia jual lontong kot. Aku ni bukan suka pun makan lontong nih. So, malas nak singgah.

Enjoice...Sharing is power!!!