mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label supervillain. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label supervillain. Papar semua catatan

Ahad, 23 Januari 2011

Movie Review - Megamind (2010)

Klik untuk gambar yang lebih besar
Aku kasi 4 setengah bintang
Semalam layan citer nih ngan balqis berdua. Tak tahan tu nengok. Memang best. Citer pasal dua alien yang jatuh ke bumi. Satu jatuh ke rumah orang kaya, ni la metroman. Lagi satu jatuh ke penjara, ni ler hero citer nih, megamind.

Dari kecik diaorang bersaing. Dan biasanya megamind selalu tercorot. Sehingga la dia amik keputusan untuk jadi jahat. Maka bermula la kisah pertembungan kuasa baik ngan kuasa jahat. Nak jadi cerita, masa pembukaan muzium khas untuk metroman; terjadilah satu peristiwa yang menukar persepsi megamind. Dia dah dapat semua, tapi hidup dia bosan lepas dia berjaya bunuh metroman. Dia dah takde hala tuju lagi dah. Mana taknya. Dari kecik kerja dia bersaing ngan metroman ja.

Last last dia dapat idea nak buat superhero baru untuk bersaing ngan dia semula. Tapi apa yang berlaku sebaliknya. Dia pulak yang jadi hero pasal Titan, hero yang dicipta tu dah bertukar jadi jahat. Super jahat. Dan dia telah berjaya mengalahkan titan dan mula disanjung. Memang best citer nih. Aku kasik 4 setengah bintang.

Enjoice...Sharing is power!!!