mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bazar ramadan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bazar ramadan. Papar semua catatan

Selasa, 14 Jun 2016

Yok Jalan : Bazar Ramadan Nusa Perintis

Yok Jalan : Bazar Ramadan Nusa Perintis

Yok Jalan : Bazar Ramadan Nusa Perintis. Ya. Dua hari aku try untuk berjalan di Bazar Ramadan selepas edisi Plaza Angsana berjaya. OK. Orang tak berapa ramai sangat pasal aku gi lepas aku balik kerja. Hakikatnya. Lepas jam lima terlalu packed dengan manusia. Aku sampai diaorang baru prepare untuk jual. Hehehe. Semalam. Agak berat agaknya. First time hari semua manusia kerja kat JB. Mula kerja a bit jem. Balik pun jem. Tambah dengan masa aku menunggu ikan bakar yang aku order, pagi ni tetiba lutut pulak jem. Adeshhh... Nak kena cool down balik ni.

Isnin, 13 Jun 2016

Yok Jalan : Bazar Ramadan Plaza Angsana

Yok Jalan : Bazar Ramadan Plaza Angsana

Yok Jalan : Bazar Ramadan Plaza Angsana. Dah alang alang singgah Angsana, terus tapau sekali ke bazarnya. Mulanya membeli barang keperluan Iqa di UO. Sambung pulak beli sedikit juadah tepi nak bukak kat asrama nanti. Masa ronda pun banyak bertembung dengan kebudaks STF yang turut sama membeli. Ye lah. Baru abis cuti. Semua nak check-in masuk semula asrama. Last dapat bersama keluarga beli makanan berbuka. Pasni makan makanan asrama aje lah ye. Setel kat sini baru gerak ke stf. Kenderaan. Packed. Tu lum cerita masa aku keluar. Lagi packed!

Jumaat, 3 Julai 2015

Bazar Ramadan Pekan Nenas, Pontian


Bazar Ramadan Pekan Nenas, Pontian. Letaknya bersebelahan dengan medan selera, berhadapan dengan masjid pekan nenas. Saja singgah sini on the way back. Quite something. Banyak variasi makanan yang berbeza. Memang lain pada yang lain. Yok kita layan.

Rabu, 1 Julai 2015

Bazar Ramadan Taman Nusa Perintis - 1 day of Ramadan walkabout


Bazar Ramadan Taman Nusa Perintis - 1 day of Ramadan walkabout. Juga entri lama yang baru diupload. Balik dari Mydin langsung singgah di sini. Cam biasa. The most tumpuan pada bulan Ramadan di Gelang Patah. Macam macam ada.

Bazar Ramadan Mydin Anjung Nusajaya - 1 day of Ramadan walkabout


Bazar Ramadan Mydin Anjung Nusajaya - 1 day of Ramadan walkabout. Entri lama yang baru diupload. Masa pergi banyak yang masih belum buka. Kena return balik untuk tengok perkembangan terbaharu.

Rabu, 24 Jun 2015

Nasi Kerabu @Bazar Ramadan Gelang Patah


Nasi Kerabu @Bazar Ramadan Gelang Patah. Singgah jap tadi. Ada sepesel order dari kebudaks dan mak kebudaks. Nak nasi kerabu ngan chicken chop katanya. Langsung beli nasi beriani tindih alang alang lalu. Buka nanti baru tau camno rasa dia.

Ahad, 14 Ogos 2011

Bazar ramadan

Petang petang biasanya beli kuih sahaja kat bazar. Kalau kat gelang patah ni rata rata 3 singgit. Ada jugak yang dah 5 dua hinggit. Tengok jugak la. Beli singgit campur campur. Setiap hari kedai berbeza, mana yang paling best, gerai tu la ajer yang kita pergi pastu. Tapi kalau kat jalan nak masuk ciq sana tu, tahun lepas masih dapat 5 singgit. Tahun ni tak tahu la pasal tak gi lagi, pasal kfc pun dah ada kat gp. Kalau sengsaja gi petang ni pun molek gak tu kan....
Published with Blogger-droid v1.7.4