mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label garmin. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label garmin. Papar semua catatan

Jumaat, 13 Disember 2013

Alhamdulillah

Selamat tiba. Jam 1 pagi.


Sent from Samsung Mobile

Sabtu, 18 Disember 2010

Kenduri di Taman Dahlia

Klik untuk gambar yang lebih besar
Tokojut adik inaz kena amik gambo candid cenggini
Petang ni gi jemputan. Tak jauh. Kat taman dahlia ja. Kalau tak tau, kat sebelah kem askar area sekolah SDARY and the gang tu ler. Jalan separuh ja hujan dah mula turun. alamek.. Payung ada tak lam keter nih. Sib baik ada satu. Kena share la pulak nanti nih. Cakap cam terer jer kan jalan jb sekarang nih, padahal memang bergantung penuh ngan garmin nuvi aku ni ha. hahaha..

Sampai ja area taman dahlia, tokojut kojap pokcik. Kocik bonar 'eh jalan dio. Sib baik datang dongan keter sawi ni ha. Masalah keduo, tompek parking ni ha. Kebotulan ado keto nak keluar. Gasak eh.. Masuk jo parking kek tompek keto tu ha. Sekali nengok, bebetul dopan pintu pagar rumah orang. Lotak ajo lah.. Hari kenduri katakan..

Makanan sini tip top. Banyak pilihan, dari makanan, sampailah ke minuman. Terima kasih tuan rumah. Lain kali jemput lah lagi. Bukan orang lain pun kan. Cikgu sekolah mama jugak. Selamat Pengantin Baru. Semoga kekal ke akhir hayat. InsyaAllah>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Seronoknya dapat jengjalan. Siap berkepit ngan botol gitu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Atuk tunggu rumah tau. Ziqri nak gi ziarah kawan mama kahwin jap..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ramainya orang.. Hujan lebat kat luar menyebabkan suasana lam khemah pack sengsangat.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan sambil mata meliar lagi nengok apa lagi makanan yang mama gi ambik lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri jugak yang kena makan plastik.. sebeblum mama suapkan soto kat dia la kan.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi melantak soto pulak diteruskan.. Pastu sesi melantak rojak buah pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz yang ditugaskan untuk mengambil banyak lagi sudu telah berjaya menjalankan misi dengan baik lagi sempurna.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main course punya meja. Ambik kak jangan tak ambik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. jom kita gi jumpa kawan mama tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat bergambar jugak kita ye.. penuh ngan bunga bunga.. termasukla bunga hitam kat depan tu.. opppss.. kepala photog daa...

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 Disember 2010

Garmin Nuvi 1250 : tested

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 Disember 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Serata JB
Mood : Tip top!!!

Hari ni baru berkesempatan nak ngetest Garmin nuvi baru nih.. Ni garmin model baru, ganti model 205 yang biasa aku pakai nih. Si azam gatai bebenor nak makai bende alah ni. Pastu aku kasik dulu aku punya.. Pasal aku nyer dah hapdet peta bulan 9 punya.. Pastu untuk azam kena la aku beli yang baru.. Dan mana la aku tahu 205 punya model dah tak kuar lagi. Nak tak nak beli la model 1250 nih.. Harga pasaran lam RM550.. Sekali masa PC Fair itu hari, leh la pulak aku pow tokei kedai tu sampai dapat RM485.. Beli aje la..

Apa kelebihan nuvi 1250.. Yang pertama dia ada dual screen bila nak masuk simpang yang bersimpang siur orang putih cakap. So tak ler teragak agak mana simpang yang nak amik. selain tu, dia punya sistem lebih laju mencari tempat. Tapi yang aku perasan, nak on lambat sikit dari 205. Apa lagi kelebihan dia.. dia lebih nipis.. Tu jer kot.. Nak tengok lebih klik baca lebih >>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni isi perut lam kotak dia.. Takde la semak cenggini, ni aku yang selongkar.. tu pasal semak samun tuh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lebih cantik(?!), nipis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak cun kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dia punya pemegang.. juga lebih nipis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah disambungkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Charger lam keter pun lebih elegen dia wat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tambah satu lagi aksesori baru.. ni kira tapak kekal lam keter..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nipis kan.. tapi maybe aku suka 205 yang lebih bulky.. hitam itu lebih menawan kot

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sambung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Camni la kedudukan dia lam keter

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah letak dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sedia untuk bekerja.. untuk tunjuk dual map tu nenanti la aku hapdet.. tak berani lagi nak letak.. takkan nak drive sambil amik gambo kan..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 4 September 2010

Garmin 30082010 updated map

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 1 September 2010
Masa : 7.00 pagi
Tempat : Lam keter
Mood : Banyak aku nak kena setel pagi nih..

Ready to use map dated 30.08.2010
Map fully customised
Just copy into your garmin nuvi
Yang best icon semua dah upgraded into new look

Apa yang pasti, pagi tadi aku test dulu. Pasal ni aku compile sendiri. Ye lah, taknak macam yang mula-mula aku compile dulu. Siap boleh hang lagi.. Tapi tu cerita lama.

Start keter, on gps, go to PPD. Sepanjang jalan OK, nice.. Dengan icon baru; yang lebih jelas dan cantik.. cool.. Lam kul 10 ni nak ke Batu Pahat.. Meeting 3 hari..

Download here

Enjoice...Sharing is power!!!