mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label taklimat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label taklimat. Papar semua catatan

Jumaat, 25 November 2016

Taklimat Guru Aktif Pembina Negara Bangsa Negeri Johor 2016


Taklimat Guru Aktif Pembina Negara Bangsa Negeri Johor 2016. Taklimat dilaksanakan pada tanggal 23 Nov yang lepas. Taklimat dimulakan dengan pembentangan daripada En. Mohd Fuzi daripada KPM. Seterusnya Tuan Pengarah menyampaikan sedikit kata aluan sebelum majlis diserahkan pada Dato Sahlan Ismail, Pengarah Strategik Pejabat Perdana Menteri. Sesi taklimat disertai dengan sesi soal jawab yang menarik bagi aku.

Jumaat, 30 September 2016

Taklimat SKPMg2 Jabatan Pendidikan Negeri Johor


Taklimat SKPMg2 Jabatan Pendidikan Negeri Johor. Dari pagi sampai ke petang kami berada dalam dewan seminar. Taklimat SKPMg2. Hmmm.. Boleh tahan. Nanti aku share bahan bila dah dapat ye.

Jumaat, 27 November 2015

TAKLIMAT PENGUNAAN SINGLE SIGN ON SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH (SPS) NEGERI JOHOR

TAKLIMAT PENGUNAAN SINGLE SIGN ON SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH (SPS) NEGERI JOHOR

TAKLIMAT PENGUNAAN SINGLE SIGN ON SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH (SPS) NEGERI JOHOR. Alhamdulillah. Selesai sudah. Fasa 1 disekalikan dengan Fasa 2. Perancangan disekalikan dengan penataran Jawatankuasa Pengurusan Maklumat dan Sistem Pengurusan Sekolah. Semoga 2016 membuka tirai yang lebih gemilang.

Taklimat dijalankan untuk semua pegawai dari 3 sektor dan unit terlibat negeri Johor di PPD Kulai. Pakai gambo Kairul semata. Kamera ada dalam poket. Keluo pun idak. Minda tepu.

Rabu, 4 November 2015

Taklimat Pertandingan Sains & Inovasi Kejuruteraan Peringkat Kebangsaan 2015


Taklimat Pertandingan Sains & Inovasi Kejuruteraan Peringkat Kebangsaan 2015. Bilik Kesidang semalam. Dapat tugasan bab multimedia. Layan dulu. Lam masa sama minta BTPN dilibatkan. Jangan lupakan pada yang pakar. Hujan lebat masa nak balik.

Khamis, 27 Ogos 2015

Taklimat Penggunaan 1GovUC SIPartner+ Negeri Johor 2015


Taklimat Penggunaan 1GovUC SIPartner+ Negeri Johor 2015. Bengkel dijalankan di Bilik Cenference A, Hotel Heritage, Kota Tinggi, Johor. Perkara dijelaskan termasuklah pakej, Outlook Web Application (OWA), Calendar dan Big Mail Transfer (BMT). Helpdesk turut dibuka untuk membantu penyelesaian masalah dihadapi.

Ahad, 2 Ogos 2015

Taklimat Migrasi 1Gov*Net KPM Zon Selatan


Taklimat Migrasi 1Gov*Net KPM Zon Selatan. Sebelah petangnya sambung dengan taklimat migrasi zon selatan. Yang terlibat Johor dan Melaka.

Khamis, 9 Julai 2015

Taklimat Pelaksanaan EKSA JPN Johor 2015


Taklimat Pelaksanaan EKSA JPN Johor 2015. Pagi tadi, jam 9.00 pagi, Dewan Seminar. Alhamdulillah. Semua berjalan seperti yang dirancang. Tak dapat join atas urusan bengkel precouncil yang terpaksa bergerak dalam jangka masa yang sangat padat. Tahniah pada semua fasilitator dan peserta yang hadir.

Jumaat, 30 Januari 2015

Full revised : Mesyuarat dan Taklimat pelaksanaan sistem Pengurusan Sekolah


Full revised : Mesyuarat dan Taklimat pelaksanaan sistem Pengurusan Sekolah. Here come the boom!

Khamis, 29 Januari 2015

Full revised : Taklimat dokumen Kualiti ms ISO 9001:2008 Jpn johor 2015


Full revised : Taklimat dokumen Kualiti ms ISO 9001:2008 Jpn johor 2015. Full.

Rabu, 28 Januari 2015

Live blogging : Taklimat dokumen Kualiti ms ISO 9001:2008 Jpn johor 2015

Live blogging : Taklimat dokumen Kualiti ms ISO 9001:2008 Jpn johor 2015


Late live blogging : Mesyuarat dan Taklimat pelaksanaan sistem Pengurusan Sekolah

Late live blogging : Mesyuarat dan Taklimat pelaksanaan sistem Pengurusan Sekolah

Jumaat, 23 Januari 2015

Full Revised - Taklimat Pegawai Meja dan Pegawai Perhubungan Sekolah Fokus JPNJ Tahun 2015


Full Revised - Taklimat Pegawai Meja dan Pegawai Perhubungan Sekolah Fokus JPNJ Tahun 2015. Berlangsung dengan jayanya pagi ini. Watikah turut disampaikan bagi merealisasi fungsi kami dalam membantu Sekolah Fokus.

Ahad, 18 Januari 2015

Taklimat Pegawai Meja dan Pegawai Perhubungan Sekolah Fokus JPNJ Tahun 2015

Taklimat Pegawai Meja dan Pegawai Perhubungan Sekolah Fokus JPNJ Tahun 2015. Berlangsung dengan jayanya pagi ini. Watikah turut disampaikan bagi merealisasi fungsi kami dalam membantu Sekolah Fokus.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 26 September 2014

Edisi Purba : Taklimat Pemantauan Pelaksanaan SPS di sekolah


Edisi Purba : Taklimat Pemantauan Pelaksanaan SPS di sekolah. Satu demi satu edisi purba naik. Ni cerita lama. Masa ni EPRD masih mengurusetiakan Pengintegrasian Data. So, kami ke BTPN Melaka untuk ditaklimatkan berkaitan pelaksanaan SPS di sekolah-sekolah. Browse through the photos.

Edisi purba : Taklimat Klik dengan Bijak SKMM JPN Johor


Edisi purba : Taklimat Klik dengan Bijak SKMM JPN Johor. Huih. Lama sungguh cerita kali ni. Tahun lepas punya cerita jugak ni. Layan ajer la kan foto-foto semasa taklimat.

Rabu, 24 September 2014

Taklimat Pengurusan Rekod yang sistematik dan pengendalian dokumen terperingkat JPN Johor 2014


Taklimat Pengurusan Rekod yang sistematik dan pengendalian dokumen terperingkat JPN Johor 2014. Pagi tadi. Bertempat di Dewan Seminar, JPN Johor. Banyak ilmu diperolehi. Terima kasih pada kedua-dua penceramah. Jemputan khas dari Arkib Negara dan CGSO. Jom kita layan foto.

Ahad, 29 Jun 2014

Taklimat Guru Data Negeri Johor 2014

Taklimat Guru Data Negeri Johor 2014. Bermula 15 Jun sehingga 19 Jun yang lepas, satu taklimat khas kepada semua guru data negeri Johor telah dilaksanakan untuk 5 siri di 5 lokasi yang berbeza. Tumpuan lebih kepada langkah kerja guru data dan sedikit penekanan kepada pelabelan guru.

Bahan bengkel boleh dimuaturun di url berikut : http://jpnjohor.moe.gov.my/jpnjohor/v6/bahanpro.php?A=2909

Apapun. Hanya satu hari ja yang aku leh join. Pastu keadaan kaki aku memaksa aku untuk bertemu doktor; dan bermula la episod aku kena kuarantin kat rumah. Hehehehe...

peserta awal di dewan seminar, jpn johor

Selasa, 24 Disember 2013

Taklimat SKPM kepada semua pegawai Gred DG di JPN & PPD negeri Johor

Taklimat SKPM kepada semua pegawai Gred DG di JPN & PPD negeri Johor. 

Rabu, 18 Disember 2013

Taklimat Persediaan Awal Tahun Sesi Persekolahan 2014 negeri Johor Ucap Utama Pengarah Pendidikan Johor

Taklimat Persediaan Awal Tahun Sesi Persekolahan 2014 negeri Johor Ucap Utama Pengarah Pendidikan Johor. Majlis utama bermula.

Taklimat Persediaan Awal Tahun Sesi Persekolahan 2014 negeri Johor Taklimat 2

Taklimat Persediaan Awal Tahun Sesi Persekolahan 2014 negeri Johor Taklimat 2 Rumusan Dapatan Penaziran Sekolah tahun 2013 oleh Dr. Hamid bin Idris, Nazir Sekolah, Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti negeri Johor.