mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label anugerah sktta. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label anugerah sktta. Papar semua catatan

Isnin, 5 April 2010

Iqa di kelas al-Quran

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari Jumaat macam biasa la.. Lepas jer kelas iqa ada kelas iqra' kat bilik JQAF. Memang satu usaha murni yang pihak sekolah buat melalui guru-guru panitia agama islam. Sekurang-kurangnya bebudak ni kenal dan tahu baca al-quran.

Minggu lepas iqa bagitau dia dah baca al-quran. Baru nak bagitau, tu pun kawan dia yang bagitau. Apa la si iqa ni. So, lam group dia, dia sorang la yang baca quran. Aku siap pesan, kalau nak rotan, rotan ajer si budak iqa ni. Pasal iqa ni baca kekadang ikut suka hati dia jer. Orang perbetul pun kekadang dia wat tak tau jer.. Sekurang-kurangnya ada jugak orang yang dia leh takut kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar








Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 26 Mac 2010

Pertandingan sempena minggu anti dadah sktta

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarNi acara pada hari Khamis baru-baru ni. Lepas rehat tahap dua, semua bebudak sekolah masuk ke dewan untuk acara ni. Ada tiga pertandingan yang dijalankan untuk bebudak. Syarahan, Sajak dan Nyanyian. Cuma aku memang ngantuk sikit la semenjak ziqri kena intensif care ni. Sib baik ada cikgu-cikgu praktikal ni. Leh gak aku sandarkan kamera aku ke bahu diaorang. Tapi hasil dia aku kena paham-paham sendiri la. Tak leh la nak kutuk lebih-lebih, cantas ajerla yang mana aku tak puas hati kan. Edisi koyak gambo bak kata member sepotografi. Tapi aku masih tak sempat wat sesi formal depan diaorang. Overall masih banyak yang perlu diaorang pelajari. Out of fokus, perkara biasa. Lagipun aku yang letakkan mode "A" kat kamera kan. Of course la aku tak akan puas hati sangat kan. Tapi aku kasi average la untuk korang.. Boleh ambik gambo, tapi masih banyak yang perlu dipelajari.

ps : yang best.. aku leh pegang henpon aku amik bideo.. dan hampir terlelap.. hehehe..

::Klik untuk cerita penuh::





Slideshow penuh





Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 6 Mac 2010

Last before the storm...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarNi merupakan pagi yang terakhir untuk memastikan semua yang sepatutnya ada, siap. Sekali jalan...nampak cam OK.Tapi aku rasa cam lama sangat montaj dia. So kekalkan hanya untuk anugerah yang pertama sahaja.. Button juga kena kemaskan supaya si hakim senang nak tekan nanti. Tajul n Azhar terpaksa keluar lagi untuk menyetelkan gambar beberapa sekolah yang masih belum ada gambarnya.. Rasa-rasa macam dah ok kot untuk full rehearsal petang ni.. insyaAllah...





::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tatkala dok wat final prep ni dengor kompang kat sebelah.. sesaja jengok ikut tingkap.. apa la yang dibuat bebudak nih...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hunaidi menyetelkan beberapa grafik yang masih perlu dimasukkan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hakim dah start gabra dia dah..pastu semua pakat keluar untuk jemaat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesampai kat sekolah nengok penuh jer dewan.. ooo.. wat rehearsal anugerah ropernyer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Setiap aliran nomor 1 sampei 5 dapat hadiah...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukanya korang...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni apasai sedih jer tak tau la...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni aku amik masa lelepak ngan en.maarop.. dah ke 22 dah..fuhhh...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dulu masa aku kat kusess dulu aku selalu cakap aku teringin sangat nak buat something untuk majlis yang dah lama, kat sini aku dapat...



Enjoice...Sharing is power!!!