mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label farmasi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label farmasi. Papar semua catatan

Sabtu, 4 Mac 2017

Lelepak Santai : Infografik Gout @ Farmasi AM PM


Lelepak Santai : Infografik Gout @ Farmasi AM PM. Petang 19 Feb aku lepak kat farmasi. Tapau ubat-ubat keperluan. Biasanya sebelum gi outstation memang aku akan topup balik ubat ubat. Takut tak jumpa macam kes kat Sabah satu ketika dulu. Tak nak lagi kes seret kaki jadi lagi. Sesambil nunggu set ubat aku sampai, sempat aku dok study mende alah ni. Perghhh... Makin banyak kot kena kurangkan. Entah la. Aku ni dah masuk geng terlalu takut pun boleh jadi jugak kot. Habih semua aku nak kawal kalau ikut. Ubat ni pun aku hanya makan bila terasa tanda-tanda je. Yang pasti. Semua makanan ruji aku, memang aku leh tengok lalu depan mata aje. Paling best bila mama cakap semalam, laksa kegemaran abang pun dah tokleh ehhh.. Sahih la lupa laksa tu ikan sebanyak-banyak tidak. Pelbagai gitu. Ish ish ish. Yang pasti. Faktor 1 dan 2 tu memang tokleh nak elak dah kot.

Selasa, 26 Mac 2013

Dinar Burger Man, Baling

Dinar Burger Man, Baling memang famous. Letak dia depan pasaraya Aneka. Kat sini la memula aku kenal oblong tu apa. First time beli oblong daging biasa ja. Dah terbiasa mula la beli special, taruk telur. Pastu makin advanced mula la beli oblong cheese special. Masa ni dah tak beli daging biasa dah, dah hapgred ke kambing dah.


Sabtu, 18 Februari 2012

Ubat baru

Singgah farmasi jap. Beli ubat batuk cap lain pulak. Aku ni kalau batuk memang sampai 4, 5 jenis ubat kena makan baru nak baik. Belasah jer la dulu. Ok... Nak rest dulu