mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tidur. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tidur. Papar semua catatan

Ahad, 22 Disember 2013

Tidur tidur petang Ahad

Tidur tidur petang Ahad. Minggu minggu akhir yang kita dapat tidur tengahari di petang ahad. Tahun depan tokleh lagi. Kuikuikui. Air pun takde. Meme boring tul.


Sent from Samsung Mobile

Sabtu, 31 Disember 2011

Cian Ziqri



Alamak. Tidor la pulek. Nak tak nak, sumbat bantal lam troli, baringkan ziqri lam tu. Lagipun, bukannya aku nak beli barang banyak pun. Nanti for sure dia bangun punya...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 7 November 2011

Penat!!!

Penat! Seharian dengan lembu korban. Pagi seekor, petang seekor. Malam, tertidur... Terbaeekkk!!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Isnin, 14 Februari 2011

Pabila mama menguasai shutter

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ziqri tido ngan kasut kasut sekali. Bila bukak dia marah
Semalam memang suasana sunyi ja kat rumah. Dengan penatnya, dengan bahangnya. Serba serbi nak mengajak mata lelap ja. Tambah pulak ngan kepala pun yang masih kenoning gara-gara kepenatan semalam, ngan amik gambonya, ngan edit bideonya.. Last last semua dah terbaring.

Asalnya mama suruh settingkan kamera aku untuk amik gambo ziqri dok melelap ngan kasut ni. Pasal nak bangun pun kepala berat, aku soh pakai auto ja. Sekali sebelah petang sedor.. bukan setakat ziqri, ngan iqa, ngan aku; semua kena snap>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni gambo sesi seterusnya.. tido ngan mata separuh terbuka, like father like son

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
the father daughter pun dah abis.. siap tampal koyok lagi kat kepala..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 19 Disember 2010

Separuh hari ku bertiduran

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ingat lagi masa aku dapat ubat ni dulu.. penuh satu plastik nih
Apasal bila aku sakit ja mesti aku kena paksa tidur. Asal sakit, tidur. Asal tidur, penat. Bangun, makan ubat lagi, tidur. Bosan tul. Dari sepenuh tidak plastik nih, sekarang dah tinggal sikit. Yang buat tidur yang kecik kaler kuning tuh jer. Apasal doktor mesti kasi ubat yang membuatkan aku takleh terjaga ja. Tapi yang penting, luka kat kelopak tu cam dah tak sakit sangat dah. Cam dah kering dah. Alhamdulillah. Harap harap tak yah ulang gi spital lagi noo>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ajerla benda yang aku kena hadap seharian. Pasal cuti asik belasah ajer la ubat kuning tu. Tu yang asik tidur ja satu hari tuh. Tapi kurang la sikit gatal kat mata nih. Yang penting, bangun mesti lalok seketika. Jalan pun terhoyong hayang...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan nasi penuh lauk la pulak hari ni. Nasi boh sikit ja. Nak kena tukar stail makan la lepas nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 16 Disember 2010

Penat sangat gamaknya

Klik untuk gambar yang lebih besar
Kasi panas dulu sama ini besi *_*
Boleh la pulak aku terlelap. Lelap yang aku tak nak. Tu yang tak puas hati tuh. Bukan kejap lak tu. Sampai dah nak kul 8 baru aku terjaga. Bengong tul. Maybe sebab aku penat sangat? Maybe sebab faktor cuaca dengan hujan yang turun menyirami bumi dengan gumbira kat luar sejak dari aku balik kije tadi lagi? Maybe sebab aku dah telan ubat tadi, tu pun belum telan ubat super ngantuk tu lagi tuh? Tak kisah la. Yang penting aku memang dah terlelap pun. Dan banyak kije yang terbengkalai. Bengkerk beb.. Marah pun ada nih..

OK. Memula kena besi baju dulu. Besi? Iron sama tak ngan besi? Pasal kita kata iron ekk? Aku pun tak paham. Pastu mama dok bising ngan bebudak nih, dok buat kek la pulak kat dapur. Mentang mentang cuti sekolah lagi kan. Belasah ajer la. Nanti aku jugak yang sental kek tu sampai licin jugak kan. Belen buttercup ituhari pun banyak lagi, ada separuh beldi lagi kan. Belasah ajer la kasi abis. Nak simpan buat apa kan..

Lagi satu aku nak ikuti apa yang jadi ngan Indon vs Filipin nih. La ni setakat entry ni aku tulis. Indonesia dah lead pun 1-0. Target aku Final Malaysia vs Indonesia.. Memang gempak punya la kan. Harap harap Malaysia akan main dengan baik 18 Dis nanti kat Hanoi. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama dah start dah bikin kek. Buat jangan tak buat.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masih ada suku lagi nih.. Leh bikin satu ke dua kek lagi nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apa apa pun kita kasi setel seterika baju dulu... Malaysia Boleh!!!!

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 9 Oktober 2010

Team Botol Unlimited

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 6 Oktober 2010
Masa : 6.40 petang
Tempat : Rumah den
Mood : Mamai loo..

Ingatkan aku sorang ja yang mamai.. Bangun nengok semua pun gaya-gaya ngantuk gitu. Kat mulut memasing semua ada botol susu. Sib baik si iqa letak tepi dah botol susu dia. Tapi dia tidur peluk patung princess la pulak. Ziqri pulak pantang nampak kamera sekarang ni. Dia kejar nyer. Rupanya demam aritu nak dapat skill kejar kamera..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tidur, tapi pakai bagu ganu kite yang aku beli kat pasar payang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak tu, design baru tu, fusion antara t-shirt ngan batik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tidur ngan princess la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri yang kijenya kejar kamera ja la ni

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 8 Mei 2010

Ziqri's first time in buai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarGambo ni pun dah lama amik, sampai dah bersawang dah lam memory card lam kamera. Cam biasa, hari sabtu ngan ahad jer ada sikit masa untuk hapdet blog aku nih. Pergghh.. Makin lama makin sibuk lak.. Tetambah makin banyak yang kerajaan nak buat sekarang nih.

Ni, kira first time Ziqri masuk lam buai. Buai ni turun temurun dari kakak syafiqah dia lagi ni. Turun ke Syafinaz, dan sekarang ni Ziqri's turn. Kain pun tarak lagi, masa ni la. So, nak tak nak; pakai kain pelekat abah dia jer la. Ziqri enjoy lak tu. Hahaha.. pasni berbuai jer la awak ni..

::Klik untuk cerita penuh::




©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!