mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tradisional. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tradisional. Papar semua catatan

Ahad, 21 Julai 2013

Melaka Getaway


Melaka Getaway. Ni baru dapat share gegambar sepanjang berada kat melaka itu hari. Just browse untuk melihat gambo yang aku amik sekitar melaka ituhari. Read on...

Sabtu, 3 Julai 2010

Jom Ronda-Ronda : Nasi Ambeng BBU

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarNi ambik gambo ni masa tengah dok buat penambahbaikan untuk SiSP1 kat Uda ituhari. Tengahari tu blank gak la tak tau nak makan kat mana. Sekali En. Kadir ajak gi medan selera BBU, kat situ ada nasi ambeng best punya. Kata dia la.

Memang penuh orang kat situ. Yang tinggal nasi ambeng daging jer. Daging tu dipotong kecik-kecik. Belasah ajer la. Rasa.. quite nice la. Maybe pasal bukan taste aku kot. Tapi nengok mat nor ngan kadir memang licin. Pinggan aku jer yang masih penuh ngan tempe dan sayur.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 3 Mei 2009

Bunga telur

Photobucket

Bekas bunga telur ni makin lama makin pelik kan. Sampai sesetengah tempat dah takde bunga telur lagi dah. Yang ni yang terernyer pasal pakai kertas surat khabar jer. Pastu dicat warna cekelat. Kiut kan. Kretip betul.


Ahad, 12 April 2009

Selamat Pengantin Baru Hafiidz & Hasliyana

Photobucket

Lam kul 1.30 aku mula gerak tinggalkan sekolah
Gi umah En. Ismail lak
Kenduri sambut menantu

Tahniah diucap kepada En. Ismail sekeluarga
Terutama pada pengantin baru Hafiidz dan isterinya Hasliyana
Semoga kekal sehingga ke akhir hayat
Si Hunaidi bila lagi ooooiii..

Ahad, 15 Mac 2009

Jom ke kedai Cik Ani

Photobucket Photobucket

Pepagi lagi dok sibuk nak ke kedai
ntah nak beli apa tak tahu la
So, suruh mandi cecepat

Sapa lambat tinggal
dua-dua dengan pantas sekali siap
So, off we go to kedai cik ani

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Photobucket

sampai jer satu kedai di rondanya
tanya punya tanya
rupanya nak cari bubble gum
tanak beli dua-dua tak nak berganjak
last-last beli ajele

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket

masa balik
iqa ajak balik ikut dapur
saja nak kejutkan mama
katanya..
apa-apa aje la iqa

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Selasa, 10 Mac 2009

Pasar Malam at Taman Teratai

Photobucket
Taken at Taman Teratai Using Sony Ericson K750i f2.8 | 1/30s

Dari masa aku buat spot check rumah
sampai nak balik
asik terbau bau-bauan yang menarik
leh tahan jiran-jiran kat sini masak eeekk



Sekali masa sampai traffic light
baru perasan ada pasar malam
so singgah la dulu
leh tahan gak
yang paling best
takde abang-abang bangla, abang-abang vietnam, abang-abang indon
cam kat gelang patah
banyak gak pilihan dia
so kitaorang round gegiler
dah beli lebih kurang
kitaorang balik ikut ulu choh

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket