mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Internet Rumah Tetiba Problem. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Internet Rumah Tetiba Problem. Papar semua catatan

Sabtu, 12 November 2016

Internet Rumah Tetiba Problem


Internet Rumah Tetiba Problem. Tetiba semalam si iqi dok membebel aje. Abah. Betulkan komputer. Komputer rosak. Biar betul. Ayat dia komputer rosak tu. Sekali aku gi. Cheit. Internet tarak je. Nengok modem. Merah. Tu sebab aku belikan modem lain khas untuk rumah. Sebab ada satu ketika dulu kerap problem. Bila call TM memacam dia suruh buat. Dan aku sendiri tak tau salah TM atau salah aku sendiri. Jadi. Aku beli khas modem yang ada lebih lampu indikator. Bila merah sambungan luar senang. Aku just call report ja.

So. Aku call. Memang dia tak dapat detect. Dia reset port terlebih dahulu. memang aku nampak thru indicator lamp tu. Tapi still merah. Ahhh. Sudah. Pastu benda baru bagi aku. Dia dah hantar ke teknikal. Tapi lepas ni akan ada caj RM53 untuk lawatan ke rumah. Wooo. Ada polisi baharu. Bulan lepas takde lagi sebab aku pun ada buat report yang memerlukan deme datang rumah. Pastu ada lagi baharu. Dia bagi aku pilih antara dua option. Ganti baharu atau beli sendiri kalau modem aku rosak. Ish ish ish. Aku pilih beli sendiri. And dia tak kasi aku off modem untuk 4 hari untuk deme monitor dari sana. Cheitt..

Sampai ke malam tak jugak hadi hijau. At last aku tutup aje modem tu. Nak on watper. Abih karen je. Sekali aku bukak pagi ni. Alhamdulillah. Dah hijau line luar. Terbaeekkk!!!! Dan iqi dan adik inaz akan duduk depan PC balik ler lepas ni.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,