mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label seafood. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label seafood. Papar semua catatan

Rabu, 29 Jun 2016

Shellout petang Rabu


Shellout petang Rabu. Alhamdulillah. Petang ni ada rezeki ketam sama kupang. Mama dapat beli batch kali ni kat sekolah. Semalam tak dapat. Ketam kupang fresh. Walau tak makan, tumpang nengok yang makan pun ok ler. Kalau ada si iqa lagi ler dia suka ketam ni. Kupang nenek ngan atuk yang suka. Ketam kita goreng, kupang kita rebus.

Selasa, 21 Julai 2015

Yok Raya Johor 2015 : Eating out @ Wawasan Dua Puluh Enam, Medan Selera Tepian Tebrau


Yok Raya Johor 2015 : Eating out @ Wawasan Dua Puluh Enam, Medan Selera Tepian Tebrau. Alang alang nak buka puasa untuk nenek sekali. Cari kedai makan melayu masa cenggini memanglah satu perkara yang agak sukar. Memang test my luck ajer ler untuk ke sini. Alhamdulillah. Bukak. Tapi memang kena bersabar sikit sebab kedai tak banyak dan tukang masak banyak yang cuti. Tapi OK ler makanan dan harga dia. 1 siakap tiga rasa, sotong goreng tepung for 4 person, tomyam campur, kailan ikan masin, telur dadar, milo suam 2, milo ais 1, teh ais 1, nescafe 1, limau suam 1 and air suam for RM81.00. TQ Atuk belanja semua.

Khamis, 11 Jun 2015

Eating out @Wak Jos, Sabak Awor, Muar


Eating out @Wak Jos, Sabak Awor, Muar. Sebelah malamnya kami pakat makan kat Wak Jos kat deretan kedai. Dia terletak bersebelahan dengan medan ikan bakar. Suka tempat ni sebab ianya lebih kondusif berbanding medan ikan bakar. Nice food here. Makan sampai dah tok leh masuk dah. Ikan siakap yang paling kecik pun agak besar bagi kami. The price is RM80++ kalau tak silap.

Sabtu, 20 September 2014

Edisi purba : Mesyuarat Dashboard Prestasi PPD bagi negeri Sabah November 2013


Edisi purba : Mesyuarat Dashboard Prestasi PPD bagi negeri Sabah November 2013. Ni baru betul betul hutang baeekkk!!!! punya. Dah lama dah. Ni ler kes kaki aku sakit paling teruk. Sampai aku kena cucuk pain killer kat LCCT. Perghhh!!! Ingat balik masa tu memang serik ler. Gambo sepanjang tu memang banyak. 200++. Setelah campur tolak la kan. Dari JB ke KL ke KK ke Sandakan. Lepak pasar, lepak sim sim. Cerita panjang tak mau. Yok kita layan.

Ahad, 29 Disember 2013

Yok gi saujana seafood

Yok gi saujana seafood. Lama tak gi sini. Yok kita...

Ahad, 2 Jun 2013

Yok ke Muor


Yok ke Muor. Esok ada mesyuarat kat Sekolah Tinggi Muar. Lusa, mula aku cuti seminggu. So, alang-alang, bawak semua sekali ke muo. Habis meeting, leh terus gerak ke kedah. Ok ler tu. So, lam kul 11 pagi dah mula gerak ke hotel pelangi muo. Read on...

Khamis, 23 Mei 2013

Aktiviti semalam


Aktiviti semalam. Hmmm.. apa yang dibuat semalam ahh.. Memula pergi lelepak tajri. Balik rumah mama paksa makan malam. makan seafood bagai. pastu... buat kelas blogging. Ahahaha... mementang baru belajo buat blog, dah kena ajar supaya blog mama cun... meme la kena cari templete lain kan. mana la kelas pakai yang stenderd. ajo wat link, masuk gambo, label dan... pastu tido la... penat..

Rabu, 22 Mei 2013

Restoren Tajri, lagi


Restoren Tajri, lagi dan lagi. Ahahaha... sebab... senang nak parking. order cepat. Boleh tahan la. Dan biasanya order yang aku buat, aku dapat. Ahahaha... Jom kita layan restoren ni pulak. Bukannya jauh pun, taman nusantara ja.

Jumaat, 12 April 2013

Edisi ronda ronda Kota Kinabalu, Sabah

Edisi ronda ronda Kota Kinabalu, Sabah. Ni pun entry lama sebenarnya. Cerita lama semasa program himpunan guru muda 1 malaysia zon sabah. Bulan 2 punya, tapi baru masuk. kekeke. sampai pun dah petang kat sana. tunggu flight en saiful sampai. lepak lepak jap. Pastu Sebelah petangnya sikit, memang aku ngan en.saiful jenjalan keliling kota kinabalu. Esoknya for sure dah sibuk ngan raptai bagai. Ni jer la peluang untuk jenjalan tengok angin kat tempat orang.

Ahad, 24 Jun 2012

Jengjalan cari Seafood

mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
Last last sini la jugak kita makan
Penat kami menjelajah malam ni. Memula ke Saujana. Tutup untuk orang awam, tempahan penuh semua meja. Sesaja ke Pendas Laut. Tapi tak berapa nak menarik. Last last kat jambatan besi ajer la. Family Tomyam yang dah rebranding kepada Selera Tanjung Kupang. Layanzzzz... Ni kira belated + sesaja nak makan seafood kat luar. TQ mama and ucu sebab belanja makan malam ni.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
Orang tak ramai sangat... belum gaji la katakan...
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
Sate isma jambatan besi
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
Apa lagi... jom ngoder
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
tengah mikio nak makan apa
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
dah rebranding baru
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
belasah sate dulu
mknace unlimited | Jengjalan cari seafood gelang patah
dah sampai.. makan dulu yeaaa...

Sabtu, 7 Januari 2012

Nabiha dan Zaiton Indah Tomyam



Malam ni makan kat Nabiha & Zaiton Indah Tomyam. Makan order by set. Semua sekali 62. Kira orait la tu. Cuma tang ikan tu cam pelik sikit rasa dia.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Jumaat, 3 Jun 2011

Warung Janggus, Pantai Cenang

Agak jauh sikit kami makan malam tu. Satu, sebab meja tak cukup di restoren yang dekat dekat. Restoren kat sini kebanyakan for outsider, harga memang melambung. So memang kena bijak memilih. Paling penting masa.pilih ikan and whatsoever, mesti terus timbang dan tanya harga dia.

Kira kat sini just nice. Keseluruhan yang kami makan malam tu berjumlah Rm 159. Kira boleh la untuk sekor jenahak masak tiga rasa, 3 bahagian ikan pari dibakar, udang dalam 5 ekor goreng butter, 2 set kerang bakar, sup daging, tomyam campur, kailan ikan masin, telur dadar, nasi 13 pinggan, fresh oren 2 jag dan ais kosong satu jag.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Rabu, 6 Oktober 2010

Benchmarking Ganu - Timeout #2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 4 Oktober 2010
Masa : 7.30 malam
Tempat : Kuala Terengganu
Mood : Aku penat tapi agak happy la

Balik jer tempat penginapan terus terlelap. Lepas semayang maghrib terus gerak ke bas untuk sesi makan malam.. Haii.. pening kepala.. Nak gi makan jer dah setengah jam. Sampai ke Pantai Batu Buruk lagi. Belasah jer la. Lepas setel jer semua, pakat dah cedera parah. Nak beli panadol dan sesikit kelengkapan yang tak cukup, berenti jap ke Sebeng Eleveng. Sekali ntah camana la pulak leh berenti kat Dataran Syahbandar ni ntah. Adoii.. penat weii. Layan jer la. Balik jer bilik semua pakat telan panadol terus hanyut..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
8.20 malam.. Tiba ke tempat makan.. apa apa aje la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sakan bersembang tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Order bang jangan tak order

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku memang tak leh makan banyak kerang ni.. nanti darah naik.. tapi aku makan melantak jugak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makanan kami yang pelbagai malam ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam biasa.. mesti order mee ladna.. tapi sini dia pakai koey teow.. masam sikit.. 3 bintang jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Licin semua.. esok tau la nasib kau.. melantak lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Takkan dah pening bang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
9.40 malam .. Acara beli eno, panadol dsbnya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
9.50 malam .. sekali berenti la pulak kat Syahbandar.. ni berlatar belakangkan makam diraja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap ada tarian tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ramainya pengunjung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Biasa biasa jer.. cari t-shirt tulis tengganu pun tadak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi deme ni buat sesi potosut

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bila nak gerak ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam biasa la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom balik dah jom.. kepala aku dah kenoning ni weiii

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 1 Ogos 2010

Jom Ronda-Ronda : 6th Corner, Senibong Cove

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Malam ni, sempena harijadi atuk; semua pakat gi makan-makan kat senibong. Sesaja cari tempat baru. Memang best tempat dia. Bukannya pasal apa. Sebab banyak gerai-gerai kat sini. So, pilihan banyak. Ucu ajak gi 6th corner nih. Katanya ketam dia best. Order malam nih..

Ketam 3 ekoq, besaq-besaq; wat black pepper. Rasa black pepper memang kow giler.. Ketam bangkang cam biasa mana ada rasa. sebab black pepper best, maka ketam pun jadik best la kan. Masalah utama.. banyak sangat.. 3 ekoq banyak tu.. Dia dah siap pecahkan ketam, so; ambik dan makan jer.. Aku makan satu penyepit jer.. Tak suka sangat..

Siput gonggong masak stim limau.. Tak tau rasa camner.. Aku tak suka siput.. Tapi cam best jer atuk ngan nenek makan..

Ikan kerapu masak tiga rasa.. Ikan kerapu.. First time aku wat tiga rasa nih.. Macam boleh tahan la.. Kalau siakap maybe lagi sedap. Kuah dia tak berapa syok sangat.. Rasa pedas jer...

Sotong goreng butter.. Memang best.. Kena lak cicah ngan kuah cili yang dia bikin.. Perghhh.. Mantop..

Udang goreng tepung. Ntah.. Aku tak makan udang..

Tomyam ayam. Memang best..

Pastu siap order kelapa jelly.. Licin.. Semua sekali RM270.. Kira boleh la.. Harga ketam tu aje RM120. Len kali leh gi lagi.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar



Enjoice...Sharing is power!!!