mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tips. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tips. Papar semua catatan

Jumaat, 3 Julai 2015

Tips membeli kain langsir


Tips membeli kain langsir. Sebenarnya benda biasa aje yang selalu kita terlupa. Dan biasanya kita letak kepercayaan penuh pada penjual. Maybe sebab kami pernah kena sebelum ni, di mana bila balik dah nak jahit, kain tak cukup. So, tipsnya simple aje. Aku ada dua tips yang basic aje, Yang biasanya kita akan selalu terlupa dan kekadang malas nak buat.

Tips 1 Pastikan korang berada bersama penjual semasa dia mengukur kain yang nak dibeli. Kalau tak cukup terus cakap dan minta kira semula. Sekali lagi sama-sama kira dengannya. Nak lagi best, kira kuat-kuat masa dia ukur. Amacam?

Tips 2 Pastikan korang sentiasa mencongak harga sepatutnya yang dibayar. Nak keluarkan kalkulator pun takpe. Yang penting harga yang dibayar tak sepatutnya lebih dari harga ditawarkan.

Jumaat, 2 Januari 2015

Android Tips | Whatsapp hanging on initializing issue solved

Android Tips | Whatsapp hanging on initializing issue solved


Dari Oktober 2014 kot aku hadapi isu nih. Langsung tak dapat nak log masuk Whatsapp. Yang terbaeekkk!!!! dia hang dekat initializing page ajer. Tapi widget semua leh papar. Tapi just papar ajer la. Nak masuk baca tok leh.

Puas aku godak dari Oktober. Apasal masalah ni boleh berlaku, dan pelbagai solusi aku cuba. Hasilnya fail, fail dan terus fail. Apa aje yang aku tak cuba. Format phone. Done and failed dengan jayanya. Delete contact done. pun done and failed dengan jayanya.

Masalah besar adalah... kebanyakan group penting dekat organisasi aku, samada kecik sampai ke beso, aku ler adminnya. dah adminnya sendiri bingai whatsappnya nak jadi gape. At last. Petang ni. Aku gamble setelah jumpa satu solusi yang lain dari yang lain. Apa ayat dia... jeng jeng jeng...

Please try to to make sure of the version of the messenger you have is (Version 2.11.169), and then try to download the application manually from whatsapp website (http://www.whatsapp.com/android/) and install it manually, while installing it it will ask for replacement, hit yes and continue installing, this will give you the previlage to avoid losing all previous data and to recover whatsapp's data.

Pergghhh... just install apk direct dari web whatsapp. So aku pun donload. Install atas software sedia ada. Memang kira overwrite lah kan. Tu pun. Tiga kali cubaan overwrite jugak. Alhamdulillah. Selesai masalah. Yang pasti. Cerita lama semua hilang. Aku tak kisah pun. Yang penting semua group asal ada kan.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 5 Mei 2014

Tangki minyak sebelah mana?

Tangki minyak sebelah mana? Dulu selalu jugak dok memikio. Tetambah dedua kereta aku tak pernah sama kedudukan tangki minyaknya. Yang satu sebelah kanan. Yang satu lagi sebelah kiri. Sebenarnya ada kaedah yang mudah untuk kesan kedudukan tangki. Depan mata kita sendiri lak tu. Cer pandang bebetul kat tanda tangki pada meter tu. Perasan tak ada anak panah sebelah dia. Tu la tanda sebelah mana tangki kita berada. Cam livina aku ni. Anak panah menunjukkan arah kanan. So. Pastikan aku park kat pam minyak sebelah anak panah tu. Kan senang tu beb...

Sekarang ni biasanya aku dah sampai nyala lampu tu baru aku isi. tahap kering tul la la ni... banding sebelum ni. hampir 600km... ni asyik jalan dekat dekat jer... 527.8km dah kering tank.