mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label denggi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label denggi. Papar semua catatan

Sabtu, 6 Jun 2015

Asap memutih di Jalan Wawasan


Asap memutih di Jalan Wawasan. Seperti dijanjikan pagi tadi, satu pengumuman telah dibuat pada sebelah petangnya. Tak lama lepas tu, bunyi mesin penyembur bingit kedengaran dibelakang rumah. Rumah aku antara yang pertama disembur. OK jugak. Start enjin. Hidupkan aircond. Mama n the kebudaks semua lepak lam keter. Aku ngan atuk lepak luar. Saja layan orang nyembur dan amik picas. Row by row dia sembur. Dah jadi cam tiga kali rumah aku diliputi asap semburan semula. TQ Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sabtu, 5 Oktober 2013

Kabus putih kembali


Kabus putih kembali. Petang tu juga, masa aku kat Kuala Lumpur la; dah ada kes denggi lagi area rumah aku nih. Dah kena fogging lagi. Huhuhu... Sian ziqri n the rest... Read on...

Sabtu, 6 November 2010

Ziarah 101105 : Pak Long Boboi @ Hospital Sultanah Aminah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 November 2010
Masa : 5.15 petang
Tempat : Blok D, Hospital Sultanah Aminah
Mood : Masih kena tahan lagi

Pak Long Boboi masih kena tahan lagi kat wad. Nak wat camner. Hari ni doktor dia cuti pulak tu. Nak tak nak tunggu la sampai hari Sabtu. Tu pun kalau doktor dah masuk, kalau tak senin la jawabnya. Kisahnya kena denggi. Sib baik masih awal. Nak bawak semua naik tak boleh. So kena la buat shift. Memula aku jaga iqa, adik dan ziqri. Siap ronda satu spital. Sampai ke depan nu ha. Beli karipap sama hot dog. Sempat nengok kekura lagi. Pastu atuk lak jaga. Tak amik gambo kat atas. Malas nak bersoal jawab..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memula lepak kat sini jer.. nak gi kafe, kafe tutup la pulak.. pening pening

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Orang tok sah citer la punya ramai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah main gegar gegar pokok la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kerusi tak cukup la. Orang ramai datang, nak naik; bebudak yang ikut yang campak mana

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gi depan. masa balik nengok kekura dulu kat kolam depan guard tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jadi la.. kekura pun kekura la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah penat main lari lari baru teringat nak minum sama makan.. Masa balik main main lam toilet. Dah sangkut kaki adik kat bowl tu.. Sian adik..

Enjoice...Sharing is power!!!