mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label delivery. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label delivery. Papar semua catatan

Ahad, 26 Jun 2016

Another bad experience with GDex


Another bad experience with GDex. Sekali lagi terkena. 9 jun dah sampai jb. Pastu terus tak update sistem. Saja ja tunggu sampai tarikh last lazada. Pastu hari hari call hq gdex, lazada. Yang best hq kata lain. Jb kata lain. Lazada dah pening. Hq pun pening. 17 tu. Masa menunggu memacam call masuk. Sms pun memacam. Lazada, hq dah ready untuk ganti baharu. Jb sedia hantar. Aiyoo. Poning den. Mama sampai rumah semua barang aku dah sampai. Sampai yang lazada baru send semalamnya pun dah ada. Pelik pelik. Pastu aku sentiasa update ngan lazada. Pasni pakai poslaju ja ngan aku. Tak pernah lagi mengecewakan.

Ahad, 30 Ogos 2009

Skynet - Hariku yang paling bengkerk


Image courtesy of pohonhijauku.blogspot.com

Hari ni memang aku bengkerk giler babas. Mana taknya filter 77mm aku tak sampai-sampai lagi. Siap bagi reminder kat seller. Rupanya yang slack delivery, Skynet. Kelakar. So aku nak bincang la pengalaman manisku ini.

Memula semalam pagi aku dapat call. Sapa lak ni. Rupernyer Skynet. Dia kata dia tak dapat cari rumah aku. Habis tu no phone aku kat bungkusan tu buat apa. Tak reti nak call ker. Apasal balik HQ baru nak call. Lewat sehari lak tu. Pastu dia kata dia tak note. Nanti sebelah petang budak dia akan call aku dulu sebelum hantar. tengahari bawak ke petang, petang bawak ke malam. Haram takde apa.

Pagi ni aku call HQ. Boleh dia cakap dia akan deliver 1 September. Dari nada baik terus jadi nada haram aku jadiknya. Aku tanya macam mana boleh jadi camtu. Dia cakap aku yang mintak dihantar hari selasa tu. Bingai ker apa. Last-last tak leh jawab dia mula la kata delivery lain, dia lain. Bangang. Bini aku pun tanya apasal lain macam borak kat tepon. Selamba jer cakap takde pe pe.

Memang lepas ni takdenyer aku nak pakai Skynet lagi. Setakat ni pakai Poslaju OK jer. Takde masalah pape. Hari ni post esok dah sampai. Ni tak hari ni pos tahun depan lum tentu sampai.

ps : ingat kes kena gi ambik parcl kat HQ sungai petani satu ketika dulu. Ingat baling ngan sp dekat ke