mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kipmart. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kipmart. Papar semua catatan

Ahad, 29 Disember 2013

KIPmart tampoi outing

KIPmart tampoi outing. Setelkan belen belen yang takde lagi. Beli tudung tambah. Pastu uniform bomba mama. Baru tau uniform baru bomba. Next to lionmas beli hadiah kawin. N tak lupa tempah nama. Last coming is cempedak. Layannnzzz...

Ahad, 4 Ogos 2013

Jengjalan ke Param KipMart


Jengjalan ke Param KipMart. Setel ja pemantauan 16 Julai tu, sempat lagi kami gi KIPMart. Sesaja jengjalan. Nak tukar baju raya la, nak beli makanan la, nak beli lauk la. Read on...

Sabtu, 3 Julai 2010

Jom Ronda-Ronda : Restoran Singgah Selalu, KIPMart Tampoi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kali ni kita ke KIPMart Tampoi lak. Sesaja nak nempah kek besday si Inaz ituhari. Langsung lalu depan Singgah Selalu, teringin lak sesaja nak ngoder mee ladna. Sesaja nak ngetest power kat sini maa...

Iqa ngan Inaz macam biasa tak lain tak bukan, semestinya mee hoon soto. Tak lepas ngan air carrot susu. Boleh tahan gak la rasa mee ladna kat sini. Tapi masih biasa-biasa. Tapi kira boleh laa.. Harga pun.. ada sikit mahal..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 15 Mac 2010

Kisah aku dan jamu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarAku first beli set bersalin ni masa aku darjah 1 agaknya.. aku panggil set nyonya mener.. paling aku ingat masa paksu lahir dulu, abah aku ajak.. jom gi beli set jamu air mancur nih.. so gi lah aku ngan abah aku ke kedai apakenamanyah, belakang panggung wayang baling yang la ni dah jadi kedai tayar tuh.. La ni aku la pembeli tegar set bersalin air mancur ni..

Masa iqa lahir sebenarnya dia dah ada dua versi. Serbuk atau pil. Aku pilih serbuk. Mama yang tensen.. ngan bau dia.. dengan kepekatan dia.. minumm.. kata aku.. Biasa la.. Orang yang tak kena memang la senang hidup dia kan. Masa Inaz, mama nak try apakenamantah salinda.. beli la.. aku memang nak dia stick ngan air mancur jer.. mama memang tak puas hati.. tak sedap la badan. tak sama cam air mancur.. sapa suruh kan..

Yang si ziqri ni aku beli balik air mancur. Pasal kesian punya pasal.. aku amik la yang pil.. mama sebenarnya suka dia nyer sapuan badan tu. tak de tandingannya.. Aku nak beli ni pun leh pikio jap.. kat mana yerk.. Teringat aku nampak kat KIPmart itu ari.. tu yang singgah beli masa nak balik tadi.. RM65.. naik RM3 dari aku beli untuk iqa dulu.. Jumpa YDP PIBG sekolah aku.. kena pow beli anak patung ngan iqa dan inaz. adoohaii.. Yang paling best aku leh tak cam adik aku sendiri tepon dari sarawak congrat aku tadi.. Bengong tul abang sorang nih..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sapa yang biasa ngan set air mancur ni mesti kenai ngan benda-benda nih.. pilis untuk kepala.. bedak untuk muka, tapel untuk perut, param untuk satu badan.. habis satu rumah bau ubat.. gasakk.. Masa mama pakai salinda tu.. aku beli gak benda-benda nih.. tak kurang puas hati sangat ngan sapuan salinda..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bersama hasil 'pow'an yang cemerlang.. hahahaha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sib baik la aku tak beli lagi hadiah besday dia.. so.. kira hadiah besday la yerk.. jahat nyer abah hahahaha



Enjoice...Sharing is power!!!