mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label gelang patah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label gelang patah. Papar semua catatan

Sabtu, 18 Mac 2017

Majlis Perkahwinan Aida & Ezzuddin


Majlis Perkahwinan Aida & Ezzuddin. Tengahari tadi ke rumah cik sidah dulu. Kenduri kahwin anak dia. Iqi, Ici dan Inaz asik makan aiskrim aje. Ish ish ish. Tahniah pada kedua mempelai. Semoga kekal berbahagia hingga ke akhir hayat.

Sabtu, 8 Oktober 2016

Majlis Perasmian Terminal Bas dan Teksi Gelang Patah


Majlis Perasmian Terminal Bas dan Teksi Gelang Patah. Majlis ini akan dilangsungkan pada 16 Oktober ini bermula jam 10 pagi disekalikan dengan Majlis Pelancaran Perkhidmatan Bas TransJohor dan Pelan Induk Pengangkutan Awam Johor. Majlis ini akan disempurnakan oleh YAB Dato' Khaled bin Nordin, Menteri Besar Johor bertempat di Terminal Bas dan Teksi Gelang Patah, Iskandar Puteri. Nama baharu. Lokasi dia adalah di stesen bas lama gelang patah. Kalau berkesempatan boleh la gi nengok. Tapi for sure tokleh. 16 tu kan hari kerja.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Selasa, 4 Oktober 2016

Kamen Rider Ex-Aid


Kamen Rider Ex-Aid. Kamen Rider Ex-Aid ni merupakan Kamen Rider terbaharu selepas Kamen Rider Ghost tamat pada episod 50. Mula ditayangkan pada 2 Oktober 2016. Semalam layan cut cut aje. Malam ni baru dapat nengok full Episod 1 nya ni. Kamen Rider ni based on video game. Kekeke. Lain sikit la kan. Ada level up bagai. Yang aku share ni pun level two untuk siri Mighty Action X.

Kisah berkisar pada Emu Hojo, doktor pelatih yang gila game. Dalam nak selesaikan virus baharu yang mengancam manusia, Kementerian Kesihatan create Game Drive untuk membantu menyelamatkan keadaan. Mereka mencari seorang gamer genius yang hanya dikenali dengan panggilan M. Tak disangka, Hojo lah orangnya dan bermulalah kehebatan Hojo sebagai Kamen Rider Ex-Aid.

Dia memang hanya terer main game. Kamen rider yang penuh dengan sound effect game. Syiok pulak layan efek visual dan bunyi. Nostalgia beb. At last siap tunjuk kesemua 10 drive lain yang ada. Hojo baru guna drive pertama iaitu Mighty Action X. Tak sabo nak nunggu minggu depan untuk episod 2. See you Next Game! < ni dia yang tulih aaaa...

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Terminal Gelang Patah 20161004


Terminal Gelang Patah 20161004. Hari tu aku dah buat video sambil sambil lalu masa neman mama ke paso sebelah belakang dia. Hari ni dapat pulak aku kat first row kat trafik light. Wahh.. Dah naik digital board kat situ. Sikit punya beso. Setakat ni dia just tulis Selamat Datang Terminal Gelang Patah. Bila dah dirangkum semua ada tulis pasal perasmian. Setakat tulisan perasmian aje pastu terus ke Selamat datang balik. Maybe tengah dok ngetest lagi kot. Tunggu la cuti nanti. Ada masa aku gi buat cover-up lagi. Yihaaa!!!!

Ahad, 2 Oktober 2016

Farewell Ucu


Farewell Ucu. Dah tiba waktunya untuk ucu, mak ucu, wani, aiman dan aus pulang semula ke rumah di tun aminah setelah hampir dua bulan kami tinggal sebumbung. Terima kasih atas kesudian tinggal bersama sewaktu atuk dan nenek menunaikan haji di Mekah. Salam salam dulu sebelum ke STF. Alhamdulillah. Balik dari STF ucu baru mula nak gerak pulang. Babai sekali lagi. Malam ni dah sunyi dah rumah ni. Kalau tak riuh dengan jeritan the kebudaks. Ada rezeki kita pakat gi taman mainan sama-sama lagi ye.

Lepaking with Gebooz


Lepaking with Gebooz. Waktu siang. Waktu lepak santai si Gebooz. Memula dulu aku pun riasu nengok gelagat lepak siang dia. Macam sakit pun ada. Macam mati pun ada. Tidur mati tuh. Pagi ni nampak dia dah ready nak lepak. Terus amik kamera. Dapat jugak snap snap. Yippee!!!

Gebooz yang tak reti diam


Gebooz yang tak reti diam. Cabaran baharu nih. Tak reti diam sungguh. Bukan senang nak amik gambo dia still. Kerja nak kejar, gigit je. Kalau kita zoom dari jauh. Tak lama pastu dia dah sampai depan muka. Terkam. Kui kui kui. Gebooz gebooz.

Syuhada & Hasbi : Sirih Junjung & Bunga Telur


Syuhada & Hasbi : Sirih Junjung & Bunga Telur. Amik iqa kat STF. Keluar outing. Langsung ke kedai pengantin. Cari beberapa barang. Iqa pun nak buat bouquet untuk senior dia. Cari idea sirih junjung. Terus beli barangan dia. Hmmm.. Baru tau sirih pun dah ada plastic imitation sekarang ni. Layan aje ler. Dah seharian dok setelkan. Hantar Iqa semula ke STF. Malam sambung lagi on bunga telur pulak. Layannzzz... Pasang. Bukak semula untuk mudahkan urusan bawak ke dewan esok.

Salam Maal Hijrah 1438H



Salam Maal Hijrah 1438H pada semua rakan, keluarga dan pengunjung blog sekalian. Semoga tahun ini akan membawa seribu rahmat dan keberkatan kepada kita semua. Semoga kita dapat menjadi insan yang lebih baik daripada sebelumnya serta dapat menjalankan ibadah & tangunggjawab kita terhadap Allah, sesama insan dan makhluk-makhluk lain dengan baik.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Lepak Sarap @ Gerai Jamaliah


Lepak Sarap @ Gerai Jamaliah. Lepak jap kat sini sebelum ngantor mama ke kelas tuisyen kat gelang patah dan melawat iqa di STF. Banyak si Fiqri makan. Yummy.

Jumaat, 30 September 2016

A simple doa selamat get together-gather


A simple doa selamat get together-gather. Malam Ahad 25 haribulan tu gather bersama sedara terdekat dan jiran-jiran. Simple majlis doa selamat untuk atuk dan nenek johor. Makan nasi ambeng. Tapau la tapi. Hehehe.

And yet another semburan


And yet another semburan. Tengah dok sedap sedap lunjur kaki petang Ahad 25 haribulan tu, tetiba terdengar satu pengumuman. Alamak. Ada semburan lagi. Ye lah. Kes beso. Denggi berdarah masa seminggu lepas raya haji itu hari. Dengar bunyi deruman dah bertambah kuat baru aku kuar. Sebelum tu kasi bukak tingkap leluas. Kekeke. Orang lain tutup. Aku bukak. Saja. Setel ja sembur. Aku tutup tingkap. Biar ja asap tu berkepul lam rumah. Baru pening pening manja sikit yang bersembunyi tu.

Khamis, 22 September 2016

New kucen lagi


New kucen lagi. Datang lagi kucen baru. Aiyooo.. Adik inaz dah mula set tempat dia dah. Tak cukup ngan si Ang Ang.

Haji Cilik


Haji Cilik. Dah comel berihram bagai. Sekali sampai sekolah, malulah pulak. Sayang tul. Jenuh mama pujuk pun tak mau. Iqi iqi. Ni semua salah aku la ni. Pepagi tanya bertowel ni nak mandi wet world bagai ke gapo. Huhuhu. Atuk balik dari mekah, cucu baru mau gi.

Ahad, 18 September 2016

Stesen Bas Baharu Gelang Patah 20160918


Stesen Bas Baharu Gelang Patah 20160918. Sempat jenjalan jap sini pagi tadi. Sesambil jenjalan ke pasar. Leh tahan jugak tempat baharu ni. Caya la.

Sabtu, 17 September 2016

Donut time with Mak Ucu


Donut time with Mak Ucu. Balik je dari ulu pulai nengok kebudaks sibuk membentuk donut memasing. Pakat eager nak buat donut tersendiri. Layan jangan tak layan. Adik inaz siap buat bentuk teddy bear lagi. Leh laku tak jual kat big apple nih. kekeke.

AidilAdha 1437 kami


AidilAdha 1437 kami. Hmmm... Hanya di Gelang Patah aje. Jenjalan rumah nenek yang. Balik rumah. Layan Train To Busan. Alamak!

Persiapan Aidil Adha


Persiapan Aidil Adha. Hmmm. Apa lagi kan. Ke pasar ler kite. Cari segala barang basah untuk masak-masak. Sempat snap snap mende berdekatan cam stesen bas kat pasar, medan selera iskandar kat pasar tani. Layan... Sib baik gi pasar dulu. Kat pasar tani boliao meh...

Layan kucen pepagi


Layan kucen pepagi. Paling dia tak suka dok lam sangkar. Letak ler camner, dia akan boleh keluar. Pastu merayau satu rumah. Pepagi habit dia datang gigit kaki dengan tangan aku. Pantang nampak tali terjuntai. Kui kui kui.

Sabtu, 10 September 2016

Seminggu tak nulis


Seminggu tak nulis. Kui kui kui. Akhirnya. Tak nulis lama sebab lain dari kesibukan. Keracunan. 3 orang sekali. Tak tau la makan apa. Sebab ketiga-tiga makan benda yang berbeza. Yang lain alhamdulillah. Memang leh tahan azab dia. First time aku rasa tokleh nak control body. Kepala toksah nak cerita. Pening kenoning tahap dewa. First time kot aku MC total tak wat pa per. Biasanya aku masih leh nengok henpon. Kali ni. Kapapish... Layan kepala je.