mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tukar. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tukar. Papar semua catatan

Jumaat, 24 Oktober 2014

Tukar tiub basikal di Gelang Patah


Tukar tiub basikal di Gelang Patah. Petang ni. Seperti yang dijanji. Bawak adik dan basikalnya ke gelang patah. nak tukar tiub. Sekali sampai. Pintu dah tutup. Alamak. Pergi kedai yong seng dulu. Cari pelekat cik ti. Alang alang. Beli sekali lauk untuk kenduri cik ti. Sekali aku keluar. Tokei baru nak keluar. Terus aku jumpa dia. Sekali dia kata OK lah. Terus amik beskal. Dah setel. Tiub ajer yang problem. Meletup. Tak tahan panas. Ish ish ish. Kena la RM10. Belasah ajer la.

Ahad, 20 Januari 2013

Tukar Ignition Coil Savvy

15 Januari lepas, masa tengah sesedap idup enjin nk balik. Tetiba rasa gegor semacam. Samtingrong nih. Bunyik lain macam, gegor pun lain macam. Takpa, kita try bawak. Semput semacam. Sahih ada masalah coil nih. Naik jambatan danga pun tarak power.

Terus capai henpon. Call proton. U tutup pukul baper? 6 petang. Sempat lagi ni. Terus gerak ke sana. Soh check. Memang sahih la coil aku out. Tukar baru. Kena la 718. Plus tukar mentol yang baru, terbako jugak. OK ler tu. Baru dapat coil yang pisah ngan getah dia. Sebelum ni sekalikan.

Tukar Ignition Coil Savvy
coil baru

Tukar Ignition Coil Savvy
taktau nama dia. tapi diasingkan untuk yang model baru

Tukar Ignition Coil Savvy
check coil lama

Tukar Ignition Coil Savvy
coil baru ready to be put back into action

Tukar Ignition Coil Savvy
coil lama aku..

Tukar Ignition Coil Savvy
the bill


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 7 November 2010

Savvy : Tukar mentol depan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 November 2010
Masa : 12.15 tengahari
Tempat : Depan rumah
Mood : Tukar jangan tak tukar

Bulan berapa ntah itu hari, 4 ka 5 tu macam la aku dah tukar mentol savvy nih, tapi masa tu pasal tokei kuli dia dah silap cakap aku beli la dua biji mentol, pasal harga yang dia bagi untuk dua biji mentol tu sama dengan harga sebijik. Dia kasi aku RM13 sebijik. Sekali tokei keluar.. Aiyaaa.. Satu RM26 maa.. Pasal aku dah amik dah pun dua bijik tu dia tak cakap banyak. So aku ada sebijik lagi spare. So, tadi ucu tolong tukarkan mentol lama yang dah terbakar nih. Tapi.. takde la pulak filemen yang putus ka, tanda terbakar ka, cuma bila goncang ada bunyi macam kaca la pulak. Memang hancur la kira tu..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 30 Ogos 2009

Tutorial - Tukar icon blogger



Ramai yang tanya boleh tak kita tukar icon blogger? Icon oren tu dah bosan la. Boleh. Apa yang kita tak boleh buat kan. Kita yang cipta dia kan. So, tutorial ini akan menunjukkan cara-cara untuk menukar icon blogger tu kepada icon personal kita.

Mula-mula kita cari atau buat icon kita sendiri. Tak kisah saiz apa, yang penting save sebagai *.png
Dalam tutorial ini, image ni saya save sebagai icon.png



Kemudian kita masuk ke laman web html-kit.com. Upload fail kita tadi tu kat sini.



Selepas kita upload, nama fail akan terpapar seperti dibawah. Klik butang generate.



Selepas digenerate, paparan seperti ini akan terpapar. Klik download.



Selepas didownload, extract fail tersebut. Fail ini kita akan upload semula ke internet untuk dishare. Kita boleh guna mana-mana laman web photo-sharing seperti Photobucket, Picpanda atau Imageboo.



Selepas diupload, copy direct link image tersebut.

Buka blog kita, click customize dan pilih edit HTML. Paparan berikut akan keluar.



Cari ayat ni. Ayat ni ada kat sebelah atas jer



Tambah satu baris baru di bawahnya dan taip kod seperti berikut



Masukkan URL icon yang kita copy tadi. Contohnya seperti dibawah.



Kalau tak jadi tukarkan koding seperti berikut.



Selesai..