mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Design Mania. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Design Mania. Papar semua catatan

Selasa, 4 Oktober 2016

Design Mania


Design Mania. Benda ni bermula dengan cabaran dari my seken bos. Dia nak something yang dia rasa aku leh handle. Kekeke. Ustaz Azman dari mula aku masuk jabatan lagi dah dok soh aku wat kerja design mendesign ni. OK. Aku try. Start minggu lepas kepala aku a bit ting tong jugak la. Yang datanya dengan otak belah kiri. Yang design ni pulak otak belah kanan. Cabaran mesti disahut. Itu aje. Layan. Tapi tu yang best tu. Macam tak terkejar. Baru nak setel satu, masuk satu yang baharu. Tapi best pulak. Lama tak tercabar macam ni. Setakat ni dua dah release, 3 masih tunggu timing untuk release. Dan untuk cabaran lagi. Apa aje yang terlintas, aku try. Design ni kena sentiasa asah. Sejak tinggal PPD mana aku tengok sangat dah. Tu yang rasa cam best jer tu.

Tadi turun makan. Nampak ada pengumuman pasal ceramah khamis ni. Saja ja aku bawak balik rumah baru buat. Pasal petang tadi a bit full on dashboard ngan design simple untuk musleha. Win win situation maa... hehehe. Yang mana aku share ni adalah yang ada kat PC aku, means yang aku cabar kepala aku kat umah. Yang mus tu ada la sebab dia mintak a bit adjustment. Sib baik aku main design simple aje. Aku leh topup sana sini pakai clone stamp aje. yang official of coz la lam laptop kesayangan ambe yang bila overheat musti breakdown jap. Tapi tu biasanya berlaku bila aku belasah data dan design sekaligus. Biasanya masa aku pakai illustrator atau photoshop, jarang jaaraaang laptop tu overheat. Masuk access... tunggu la. Masuk query berat dengan aku aku sando kat kerusi nunggu laptop sejuk balik. Apapun... Layannzzz