mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label piercing. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label piercing. Papar semua catatan

Sabtu, 2 Mei 2009

Saturday's shopping + Syafinaz's ear piercing

Photobucket

Semalam memang tak jalan ke mana. Masalah dia belanja bulan belum jalan lagi ni. Mana boleh camni. Ration semua dah paras hidung dah ni. Kena kuar jugak hari ni. Lagi satu pasal dah survey susu kat giant murah 3 hari ni.

So, memula pepagi dah sibuk bersiap. Iqa masih sibuk ngan katun dan game PC nya. Suruh ngaji pun agak liat sikit. Last-last pergi gak le. Tapi puas ler nak memujuk.

Photobucket
Photobucket

Memula ingatkan nak makan kat geylang jer. Dok ingat balik. Pasal kita nak gi Giant Taman U, baik makan kat Beriani Best jer kan. Sampai jer hujan turun ngan lebat sekali. Sib baik ada banyak payung. Sekali iqa order nasik sepinggan untuk dia jer. Ayang pun terkejut. Lantak jer ler. Kalau Iqa order maknanya dia akan makan. Bukan senang nak tengok iqa makan ni.

Photobucket

Dah sampai ke Giant. Iqa dah nampak hewan jengjalan ni. Apalagi, dia; dengan adik dia, dua-dua berganding bahu memujuk supaya dapat naik. Apa lagi. Naik jer ler. Cuma adik tak pandai nak kontrol lagi. Kena la aku jadi apit kanan dan kiri dia. Apa-apa la. Janji suka hati. Dah lama tak bawa bebudak ni jalan.

Photobucket
Photobucket

Masuk jer dalam terus cari susu. Kesana, kesini; haram tak nampak bayang pun. Hokaloh. tensen aku cenggini. Last-last nampak sorang budak dok tolak troli. La, baru susun da.. Aku gi kat depan yang kosong tadi, sekali dah penuh dah. Ambik jer ler. Masa nak balik ayang terperasan kedai emas.
Adik nak tindik tak
Nak
Jom kita tindik telinga adik
Ye ye, nanti adik chankek (cantik ler tu ikut pelat adik)
Sekali lepas kena, melalak tak ingat dunia. Sian adik.

Photobucket
Photobucket

Masa turun tu aku perasan ada kedai menan. Singgah jap.
Adik nak menan
Nak
Adik nak yang mana
Adik nak gajah ni
Amikla
Dalam keta dia tertido. Lam tido pun masih teresak-esak. Sian..

Photobucket
Photobucket

Sampai kat umah. Siapkan tempat tido adik. Letak dia kat situ. Sementara tu amik gambo sasaran aku hari ini. Ni ler dia. 456 9 pack 1.1 kg. Harga dia RM56.99. Jatuh satu lam RM17++. Boleh la kan. Biasa beli bulan-bulan pun 6 pack. Kira untung gak la. Biasa paling murah aku dapat RM19++

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Adik terbangun. Bender pertama dia cari, gajah dia. Terus pasang jer. Main la dia kat situ. Suka tul nengok.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Iqa lak dok sibuk melaram ngan baju sejuk baru dia. Pink ajerler. Takde kaler lain ka. Yang kuning dulu tu dah kecik dah. Adik pun join sekali.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket