mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tekken. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tekken. Papar semua catatan

Rabu, 11 Ogos 2010

Tekken the Movie 2010

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
image courtesy of www.ps3blog.net

Malam Isnin lepas aku layan citer Tekken nih. Macam biasa. Agak mengecewakan aku. Memang kena erase habis-habis imej-imej tekken lam kepala hotak baru leh layan. Cam biasa. Pengarah ada cara dia sendiri nak bawak adaptasi tekken dalam filem dia.

Citer ni pasal Jin Kazama. Camner dia leh terjebak lam Iron fist tournament. Camner bapak dia arah supaya mak dia, Jun dan dia dibunuh. Camner dia berjaya survive sampai ke last dan jadi juara pertandingan nih.

Overall, boleh la. Aku kasi 3 bintang jer. Plot ringan. Jalan citer straight forward. Terlalu banyak dok ulang flashback pesan mak dia masa kecik, berkali-kali. Terutama bila dia kena hentam teruk dalam setiap event. Pemilihan watak kira boleh la. Cuma banyak watak cam aku tak perasan pun mamat nih.. cam brucesteve (aku tersalah tulis la pulak.. sib baik tajul bagitau hahaha), kazuya dan especially marshall law.. Paling tak best banyak sangat adegan-adegan tak sepatutnya.. or maybe sebab aku nengok yang director cut kot..

ps : aku tak suka sangat pasal banyak watak yang aku suka tarak cam king dan hwoarang. Dan yang peliknya.. apasal Heihachi baik lak lam citer nih..??

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 19 Februari 2010

Tekken the movie - a sneak preview

©2010mknaceunlimitedNampaknya makin lama makin banyak yang didedahkan sikit demi sikit pasal tekken the movie ni. Tapi nak kata best tu tak tau la nak kata kan. Pasal apa. Pasal benda yang kalau dah sampai jadi cult ni susah sikit nak berjaya dijadikan movie, tetambah bila director dia cuba menyedapkan cerita dengan menokok tambah garam ikut suka hati dia sendiri.

Tengok la apa dah jadi dengan Storm Rider. Hampeh.. Dragonball.. bungkus.. Peminat setia nak originality asal bender tu. Pasal bender tu dah jadi sebahagian dari darah daging diaorang.

So korang tengok la sendiri gambar dan trailer ni dan buatlah keputusan sendiri. Adakah movie ini akan memenuhi citarasa kita??

::Klik untuk cerita penuh::




::Klik untuk melihat lebih::