mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label helpdesk tm. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label helpdesk tm. Papar semua catatan

Selasa, 20 Ogos 2013

Bengkerk tul petang ni

Bengkerk tul petang ni. Adik kata line tenet tarak. Aku try pakai. OK jak. Terus haplod gambo masuk blog. Sekali masa nak share, one by one picas ilang. Error imej not found. Biar betik beb. Refresh, still the same. Apakes nih.. Refresh refresh refresh sampai aku sendiri fedup. Around 6 pm dah sampai garis sabo dah kot. Angkat phone nak dial TM. Sekali no dial tone.
Hampeh!
 Hampeh!!
  Hampeh!!!
Capai henpon. Dial 100. Mana leh call 100 kat hp, ingat boleh ka. Cuba la kalau boleh. Search guna data plan Digi aku. Dapat. Call 1300888123.
Ayat pertama : Semua pegawai perkhidmatan pelanggan kami sedang sibuk. Sila tunggu.
Dengar lagu, dengar iklan bagai.
Ayat seterusnya dan seterusnya : Semua pegawai perkhidmatan pelanggan kami masih sibuk. Kami akan melayani anda secepat mungkin.
2 minit 12 saat nunggu. Bengkerk beb. Aku pakai henpon la weiii... Angkat phone. Ada dial tone. Call 100 tak dapat.
Tadi punya eager sampai letak henpon. Call balik. Layan balik bende bende lagho tadi.
4 minit 32 saat nunggu. Bengkerk balik. Aku pakai henpon la weiii... Angkat phone. Ada dial tone. Call 100. Dapat. Yes.
Dial dah boleh. Pakai line biasa 3 minit 20 saat kemudian baru terangkat. 
Dapat semak, semak, tunggu, semak lagi, tunggu. Tanya lampu dsl whatsoever, semak lagi, tunggu. Lantak la, aku call pakai tepon rumah kan. Dua kali restart modem bersama baru setel.. Aiyoyo.. 16 minit lebih baru setel. Apa pun alhamdulillah... Dah boleh guna balik.

Apa pun... Aku tensen nih... dan... aku masih tokleh haplod picas... apa kes...

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 26 Disember 2010

Line telefon habishh!!

Klik untuk gambar yang lebih besar
Operasi mengecheck pun dimulakan. Cam teruk ja kena nih
Pagi tadi bangun tido, nengok masih takdak lampu kat boxline tepon tuh. sahih kes kilat semalam nih. Ala.. tensen tul gini. Call telekom. Dapat nombor report semua, tunggu aje la. Lam kul 9 ka 10 ntah, dapat satu call. Saya akan pergi sana on the double. wahh.. sib baik. Nampaknya si Andy yang nak datang. Dah biasa ngan dia nih. area skudai ngan gelang patah memang bawah jajahan takluk dia. Dulu kan aku jaga line tun aminah. So, dah selalu jumpa dia.

Sampai ja terus dia check line luar. Siap terbakar kot kata dia. OK kasi sambung balik. Masih tadak line. Check tiang kabel depan rumah. Cari dia punya pencawang. Masih tarak line jugak. Last last dia call. Sambung esok pulak. Masalah dia, apasal line telepon aku ja tarak.. Line internet yang aku dok sibuk hapdet blog ni apa cerita. Aku sungguh tak paham>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok lampu masih tarak. Terus aku call helpdesk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai van tm, tq tq

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
test line dari luar, kaput..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
check tiang depan rumah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
test pembahagi, pun kaput

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ucu sempat buat fitnah pasal petir sambar pokok nih sampai mati, padahal dah berjaman mati

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sempat aku ngemas balik laci aku, tengokla barisan henpon aku yang masih tiptop dan boleh dipakai, tapi aku cuma pakai satu ja, yang ada torchlight dan paling murah antara semua.. apasal ntah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah ada balik, kejap ja pun, line tenet dah up.. tapi line tepon kaput. Andy call aku cakap dia akan sambung balik esoknya..

Enjoice...Sharing is power!!!