mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label atuk. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label atuk. Papar semua catatan

Sabtu, 10 Januari 2015

Jalan jalan cari pasal : Nusajaya Johor


Jalan jalan cari pasal : Nusajaya Johor. Alang alang atuk dan nenek kedah dah ada. Bawak depa jenjalan. Sekitar kawasan nusajaya ja pun. Amik cuti, walau memula pikir nak tak nak. So. Jenjalan la kami Khamis tu. Ngan kota iskandar, ngan puteri harbour. Merata la. Tapi. sebelah pagi aje. Just cuci cuci mata aje. Yok layan...

Khamis, 16 Oktober 2014

Foto kenangan Atuk dan Nenek Kedah mengerjakan haji di Mekah part finale


Foto kenangan Atuk dan Nenek Kedah mengerjakan haji di Mekah part finale. And this is the last part of it. Enjoice...

Foto kenangan Atuk dan Nenek Kedah mengerjakan haji di Mekah part deux


Foto kenangan Atuk dan Nenek Kedah mengerjakan haji di Mekah part deux. Kita sambung lagi dengan siri kedua. Feast on. And there will last batch of picas, soon.

Foto kenangan Atuk dan Nenek Kedah mengerjakan haji di Mekah


Foto kenangan Atuk dan Nenek Kedah mengerjakan haji di Mekah. Sebelum pergi ke Mekah tempohari, atuk kedah minta aku clearkan dulu tabletnya. Aku pikir punya pikir. Cara termudah adalah menerusi dropbox. Habih semua dah transfer terus aku clearkan. Tetiba malam ni. Satu demi satu picas masuk. Hmmm... aku sendiri dah lupa pasal ni. Tapi kurang-kurang. Aku dah dapat nengok dah foto-foto di Mekah. Alhamdulillah. Masuk beberapa dahulu. More photos to be upload later.

Selasa, 16 Februari 2010

Hadiah dari atuk Johor

©2010mknaceunlimitedBangun jer pagi ni, lum sempat lagi iqa tergeliat sana, menggeliat sini; abah dan mama dah bising-bising jerit epi besday. Terkejut iqa. Oooo.. iqa pun dah lupa hari ni harijadi iqa. Iqa baru nak kuar bilik, atuk lak masuk bagi satu bungkusan kat iqa.

Ni hadiah dari atuk..
Apa ni tuk.. Iqa mesti suka punya..
Buka la..

Iqa pun buka la.. Waaa.. Microfon.. tapi microfon ni takde wayar.. Wow.. atuk terus pasangkan.. Cuba iqa cakap.. Hello.. hello.. dari dalam bilik iqa dengar suara iqa kat speaker luar.. Waa.. bestnyer.. Hari ni iqa ngan inaz suka hati nyanyi dari sofa gitu.. Sebelum ni mana boleh.. Wayar tak sampai.. Tima kasih atuk..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Iqa nyanyi sambil berbuai.. rasa macam bawang putih lak.. hehehe...

©2010mknaceunlimited
Iqa suka tau dapat bender ni.. tak tau abah nak kasi apa lak..

©2010mknaceunlimited
Abah nak kasi apa yaa kat iqa...

Isnin, 15 Februari 2010

Ngidam air kelapa muda

©2010mknaceunlimitedPetang raya cina ni tetiba lak mama leh mengidam nak minum air kelapa muda. Biasa la orang berbadan dua ni. Tekak dia memang boleh teringin nak makan memacam. Semalam nak makan Yong Tau Fu, Kelmarin nak makan Cheese Cake.. Dah nama pun mengidam kan.

Atuk ambik galah jolokkan kelapa muda. Memula kelapa biasa tu. Ala yang warna hijau tu. Sekali mama minum, dia cakap tak best; nak kelapa gading. Ye la.. Atuk amikkan kelapa gading lak.. Hmmm.. baru best.. Iqa ngan adik tak kisah memana pun diaorang minum jer.. pastu dok sibuk makan isi kelapa dia. Hahahaha.. Bapak dia toksah citer laa.. apa lagi.. sibukkk dok mengamil gambo jer...

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Kelapa hijau ka, kelapa kuning ka, sumer iqa ngan adik taram.. tarak tolak nyer..

©2010mknaceunlimited
Iqa nak minum air kelapa sama isi dia..

©2010mknaceunlimited
Kelapa yang sudah ditebuk.. tinggal nak ambik isi jer lagi..

©2010mknaceunlimited
Atuk kopek kelapa gading lak.. adik seperti biasa, dah tak sabar..

©2010mknaceunlimited
Ni yang kedua untuk iqa dan inaz.. tadah yerr..

©2010mknaceunlimited
Hmmm.. yummy.. adik sukaaa...


Slideshow penuh