mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Ipoh. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Ipoh. Papar semua catatan

Rabu, 15 Julai 2015

Back to nature 2015 : kisah jem di lebuhraya


Back to nature 2015 : kisah jem di lebuhraya. Tiga kali aku kena semalam. Slim river sungkai, tapah gopeng, terowong menora sungai perak. Bayangkan aku tiba di tanjung malim jam 3 pagi, aku sampai ipoh jam 7 pagi. Pecah kepala tu. Pastu. Terus masuk jalan lama. Tak rela aku nak tempuh lagi dua atau tiga. Alhamdulillah. Selamat tiba tanpa jem lagi.

Khamis, 15 Ogos 2013

TIGA BERADIK HILANG DI TAMAN MERU IPOH


TIGA BERADIK HILANG DI TAMAN MERU IPOH. Polis Perak menyeru orang ramai agar membantu pihak polis dalam menjejak 3 orang kanak-kanak yang dilaporkan hilang pada 13 Ogos 2013. Dalam kejadian yang di Taman Meru 2, Jalan Taman Meru 5, Ipoh, ibu mangsa Puan Safarela Azwa meninggalkan 2 anak lelaki dan 1 anak perempuannya di rumah untuk keluar berkerja. Pada jam 6.30 petang ketika ibu kanak-kanak ini pulang ke rumah, didapati ketiga-tiga anaknya tiada di rumah.

Butiran kanak-kanak tersebut adalah seperti berikut
• Syarafuddin (11 tahun)
• Syahir Syafi (7tahun)
• Syauratul Syafiah (6 tahun)

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kanak-kanak ini boleh menghubungi pihak Polis di talian 05-2541500 (Insp Farizan Said, IPD Ipoh).

TERKINI...

Tiga beradik yang dilaporkan hilang dari rumah mereka di Taman Meru, di sini, sejak 6.30 petang semalam, ditemui dalam keadaan selamat di ibu negara malam tadi. Jurucakap polis berkata, ketiga-tiga mereka iaitu Syafaruddin Syazwan Rizauddin, 11; Syahir Syafi, 8, dan Syauratul Syafiah, 6, ditemui kira-kira jam 9 malam dan kemudian dibawa ke di Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak. "Polis masih menjalankan siasatan bagaimana mereka boleh berada di Kuala Lumpur," katanya ketika dihubungi, di sini, tengah malam tadi.

Ketiga-tiga mereka sebelum ini dipercayai hilang antara jam 2 hingga 6 petang kelmarin ketika ibu mereka keluar bekerja. Sementara itu, bapa tiga beradik itu, Rizauddin Md Zain berkata, dia bersyukur ketiga-tiga mereka ditemui selamat walaupun masih hairan bagaimana mereka boleh pergi sejauh itu. "Saya dihubungi seorang pegawai polis dari IPK Perak memberitahu mereka sudah ditemui," katanya. Sementara itu, usaha untuk menghubungi ibu dan bapa saudara mereka tidak berjaya.


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 8 November 2012

Limau Bali tambun

Sekali masa nak kuar dari hotel, aku nyer gear auto bengong... Sib baik ada dua gear. Tawakkal jer tolak gear manual keluar dari hotel. Gps pun main tekan jer. Sekali ditakdirkan aku leh sampai gerai ni. Terbaeekkk!!!! Lam kepala aku dah kosong dah pun. Janji sampai rumah jer.

So, terus beli. Tokei dia mualaf. Baik. Banyak berkomunikasi. Hantar sampai keter. Limau dia pun ok. Terbaeekkk!!!!

Ps : aku start keter balik, gear auto aku dah ok semula. Dapat berfungsi. Weird. Tadi langsung jam! Memang aku mushkil abis nih...










Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | Sesi 5

Setel semua. Rumusan, ikut cara melapor cam selangor dan johor. Sistem macam johor akan diintegrate supaya semua bahagian terlibat dapat lihat secara terus. Terbaeekkk!!!!






Rabu, 7 November 2012

Sarap dulu yok

Jom... As always




Melantak kerisauan

Nasi lemak ayam kampung malam ni. Nice? So so la bagi aku. Makan pun tak lalu. Sesaja ja. Balik hampir jam 1 pagi. Tu pun tokleh tido lagi. Nasib nasib.








Really reaaally worried

Seriuously, bila pilus called dari kelantan maklumkan pasal tak nampak flyer gm1m, diikuti pulak ngan husmira pasal aktiviti tpm di booth; cukup untuk membuatkan aku tak senang duduk. Ditambah ngan team Johor yang masih lum sampai tu, menyebabkan aku laaaagi risau. Kadang kadang aku rasa marah ngan sikap terlalu tak boleh gagal yang Tuhan dah bagi pada aku ni. Aku tokleh senang duduk dengar cerita cerita gini. Aku nak booth gm1m mesti perfect, waima perancangan atau peralatan. Semoga semua dapat berjalan lancar hari khamis ni..



Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | Sesi 4

Malam ni aku ngan zaki kena bentang, pasal amalan terbaik negeri. So, part aku, aku terus tunjukkan berkenaan utiliti semak ralat johor dan sppj. Alhamdulillah, idea diterima baik.



Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | Sesi 3

Lebih kepada pembentangan berkaitan perjawatan dari BPSM.

Interesting fact #1 : diaorang tak caya aku orang baling.

Interesting fact #2 : razak tu orang baling jugak. Dok belakang hotel bayu. Kakaka. Bengong tul aku, tu la pasal, jarang balik kampung sampai sekampung pun tak kenal. Yang best aku cam pernah nampak dia lam fb kampung pokok sena, cuma sebab aku ni short term memory, lupa nak tanya setiap kali berpeluang jumpa..



Lunch at polo cafe

Kari lagi. Walau aku ni penggemar kari, aku tak tau apasal, makin tak berselera aku ngan kari dia. Tak tau la. Maybe sebab pagi petang siang malam, semua ditibainya kari. Aiiiyyooo, ada kaitan ngan wanggei ka ni..




Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | Sesi 2

Sesi diteruskan dengan pelaporan dari bahagian bahagian di KPM.




Jengjalan jap masa minum pagi

Minum, borak borak, nak gi tandas. A bit tak terurus, dan yang paling best, no water maaa... How come. Better naik bilik, bukannya jauh pun, n orang pun tak ramai. Sambil berjalan, sambil snap, like always.





Selasa, 6 November 2012

Mesyuarat MAP dan Barisan Hadapan | sesi 1

Pagi ni bermula dengan laporan dari negeri terlebih dahulu. Apa yang nak dilapor, ikut templet macam yang diedar awal. Lapor aje la kan.