mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label ziqri. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ziqri. Papar semua catatan

Isnin, 27 Jun 2016

Pelita 7 Likur Ziqri


Pelita 7 Likur Ziqri. Bukan nak masuk bertanding pun. Sekadar suka suka. Meriah sikit. Jalan pun terang. Suka iqi nengok. Si montel lum nengok lagi ni. Mesti dia pun suka.

Weight Gain Junior for Ziqri


Weight Gain Junior for Ziqri. Semalam. Aku just beli Lactul untuk masalah sembelit iqi. Pegang lepas pegang lepas je weight gain ni. Aku fikir biar setel dulu masalah dia, baru susul ngan weight gain.
Sejak dia bermasalah sembelit. Iqi memang kurang makan. Dah tinggal sekeping. Alhamdulillah. Semalam dia dapat melabur dengan baik. So. Tadi. Dalam masa yang panjang untuk memikir apa sahaja masalah. Aku bulat tekad. Beli aje la. Kalau dia tak lepas aku nak kasi adik inaz sekali. Pejam mata aje le.

Balik dari puteri langsung singgah farmasi. Amik aje le. RM82 untuk satu tin 450g. Pergghh... Boleh tahan juga harga dia. Balik terus bancuh. 150ml. Iqi minum sikit. Terus nak muntah dan tak nak minum dah.

Tapi aku paksa juga dia minum sampai habis. Alhamdulillah. Habis. Walau muntah dua kali. Kena paksa berkali. Hehehe. Petangnya kasi lagi. Tapi dah tak ikut sukatan. Campur milo dia. Dia nak pulak. Mama kata amik la gambar sebelum selepas. Hmmm... Sib baik ingatkan.

Aku tuang sikit untuk adik inaz. Mama bising. Tak mau. Nanti adik gumuk. Tapi aku dah kasi dah pun. Hehehe.

Sabtu, 12 Disember 2015

Jenjalan pagi

Jenjalan pagi

Jenjalan pagi. Kononnya nak meronda seround. Tapi agak terik untuk Fiqri. Meronda lam rumah jer ler.

Jumaat, 13 November 2015

Tadika Nadi Permata Photoshoot 2015

Tadika Nadi Permata Photoshoot 2015

Tadika Nadi Permata Photoshoot 2015. Hari tu. Dapat semua picas ni. Nampak. Gelang Patah tinggal 8 murid je. Huhuhuhu.

Selasa, 15 September 2015

Simulasi Haji Cilik Tadika Nadi Permata 2015 - the preparation


Simulasi Haji Cilik Tadika Nadi Permata 2015 - the preparation. Balik ja rumah semalam. Mama dah kata barang iqi dah sampai. Semak satu persatu selaras ngan surat arahan dia. Test pakai ihram. Sempat search internet pasal cara nak pakai ihram tu. K. Ready for tomorrow.

Sabtu, 22 Ogos 2015

Kain @Jakel Untuk Program Haji Cilik Ziqri


Kain @Jakel Untuk Program Haji Cilik Ziqri. Memula dah masuk Dewan Wisma Nenas. Tapi sebab parking dah full; terus keluar gi Jakel dulu. Nak cari kain cotton warna putih untuk program haji cilik si Iqi. Dah setel kain Iqi, mama pulak sambung cari kain dia pulak. Layan.

Khamis, 13 Ogos 2015

Busana Kemerdekaan 2015 Ziqri


Busana Kemerdekaan 2015 Ziqri. Hari ni ada sambutan pelancaran Bulan Kemerdekaan 2015 Tadika Nadi Permata. Kena pakai baju olskool. Pilihan mama, pahlawan melayu. Siap tanjak tuh. Sekali, teringat zaman aku dulu, siap cari tok soh buatkan tanjak. Really!

Sabtu, 18 Julai 2015

Back to nature 2015 : Durian lagi

Back to nature 2015 : Durian lagi. Belasah iqi, belasah. Makan lagi dan lagi.

Sabtu, 11 Julai 2015

Kad Hari Raya daripada Ziqri


Kad Hari Raya daripada Ziqri. Ni hasil yang Iqi bawak balik dari tadika dia. Selamat Hari Raya juga dari abah dan mama.

Selasa, 23 Disember 2014

Sesi Pendaftaran 2015 Tadika Nadi Permata Taman Nusa Perintis Ziqri


Sesi Pendaftaran 2015 Tadika Nadi Permata Taman Nusa Perintis Ziqri. Tadi pagi kami pakat gi tadika untuk sesi pendaftaran ziqri bagi tahun depan. Ziqri dah suka sangat dengan cikgu cikgu dan kengkawan dia. Setel. Pasni nak gi sarap dan setelkan kakak kakak dia pulak

Sabtu, 15 November 2014

Tadika Nadi Permata Concert and Graduation Day


Tadika Nadi Permata Concert and Graduation Day. Siang tadi, seharian jugak kami kat kolej matrikulasi. Majlis konsert dan graduasi tadika nadi permata. Nak cerita panjang sini tak guna. Read on. Setiap gambar membawa cerita tersendiri. Enjoice!!!

Ahad, 19 Oktober 2014

Abang Ziqri dan plastisinnya


Abang Ziqri dan plastisinnya. Pagi ni pergi tadika. Orang ada tiga ja. Mama minta balik rumah aje. Kat rumah apa lagi. Sambung main plastisin dia la. Apa lagi.

Sabtu, 18 Oktober 2014

Ziqri in homework mode


Ziqri in homework mode. Layan ziqri jap masa dia buat homework. Lomo.

Ahad, 31 Ogos 2014

Ziqri in Merdeka 57 mood


Ziqri in Merdeka 57 mood. Amacam?

Sabtu, 2 Ogos 2014

Hari terbuka tadika nadi permata, taman nusa perintis, gelang patah


Hari terbuka tadika nadi permata, taman nusa perintis, gelang patah. Cerita lama. Tak sempat nak kejo. Mana taknya. Tangan asyik menyenap ja. Ni pada 19 Jun yang lepas. Kebetulan. So. Hantar iqi bersama kebudaks yang lain. Pasal awal lagi, singgap sarap dulu kat jamaliah. Iqi ngan muka ngantuk dia. Ye lah. Jarang kuar seawal ni kan. So. Pastu terus jumpa cikgu dia. Semua OK. Budak aktif katakan. Hehehe. Pastu hantar dia balik rumah sebelum aku sambung gi kerja. Cuma cikgu dia pelik apasal dia terlebih baik bila bersama ngan aku.

Khamis, 8 Mei 2014

Ziqri, satu eksperimentasi foto syafiqah

Ziqri, satu eksperimentasi foto syafiqah. Ziqri. Syafinaz. Memang pantang nampak kamera. Ni foto foto yang si iqa amik masa lepak lepak kat kajang satu ketika dulu. Pantang tul nampak kamera. Ada aje kelaku dia. Layannnzzz...

tajam nor moncong dia

Selasa, 31 Disember 2013

Sesi ramah mesra ziqri

Sesi ramah mesra ziqri bersama uncle ramlee berjalan lancar. Walau muka cam nak nangis mula mula... esok uncle ramlee amik dan hantar balik ziqri ke tadika dia.

Sabtu, 28 Disember 2013

Pendaftaran tadika nadi permata ziqri

Pendaftaran tadika nadi permata ziqri. Posing sama cikgu nadia. Posing ke si ziqri tu?

Ahad, 15 Disember 2013

Ultraman action figure ziqri

Ultraman action figure ziqri. Ni ler hasil ngepow ziqri sepanjang seminggu yang lepas. Perrrggghhhh.... Dari yang beso, sampai la yang kocik. Siap topeng lagi.


Sent from Samsung Mobile

Ahad, 12 Mei 2013

Selamat Hari Ibu 2013 dari kami

Selamat Hari Ibu 2013 dari kami...




Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free