mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label full rehearsal. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label full rehearsal. Papar semua catatan

Rabu, 12 Ogos 2015

National ICT Security Discourse : Cybersafe Challenge Trophy (NICTSeD) 2015 : Full Rehearsal at Dewan Seminar JPN Johor


National ICT Security Discourse : Cybersafe Challenge Trophy (NICTSeD) 2015 : Full Rehearsal at Dewan Seminar JPN Johor. All set, Go! Go for the best. Dan... Johor pun tersenarai untuk esok!

Sabtu, 15 Mei 2010

Kejohanan Padang dan Balapan MSSM Johor 2010 - Rehearsal Persembahan Day 3 Full Dress Rehearsal



Sebelah malamnya bermulala full dress rehearsal ni. Nice. Aku, tajul n fido ke hulu ke hilir cari port yang best. Aku pun banyak amik hand held jer. Certain-certain part jer yang aku mula kuarkan tripod aku nih. Tapi bila kuar announce nak buat kali kedua.. hmmm.. aku dah tak larat nak nunggu lagi. Penat wehhh..

Enjoice...Sharing is power!!!

Kejohanan Padang dan Balapan MSSM Johor 2010 - Rehearsal Persembahan Day 3 Full Formation



Petang ni kira last practice sebelum full dress rehearsal pada sebelah malamnya. Aku lepak ngan si Fido jer la petang ni. Semayang pa semua kira tapau abis kat umah dia. Memula gi cari port baik punya untuk nampak semua formation persembahan ni. Bebetul atas tempat vip. So kitaorang lepak jer la kat atas tu dari mula sampai abis. Tapi tak best sangat la pasal aku lebih suka amik ekspresi bebudak dari amik formation cenggini. So, ni aku kasi kat sorang budak ft la nanti.

Abis jer gi lepak luar. Jumpa geng-geng lama. Siap membantu menyelesaikan kes gendang ilang la. Aduiihh.. Boleh lak timbul masalah cenggini sebelum start full dress malam ni.. memang ngeri beb. Sib baik setel. Pas makan beger ngan layan kekalahan chong wei kat umah fido.. baru mula berangkat balik ke stadium untuk tengok full dress rehearsal.. jeng jeng jeng..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 6 Mac 2010

The full rehearsal...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPetang ni bermula la sesi rehearsal untuk majlis anugerah q dan tauliah krs esok hari. Lepas semayang jemaat, terus aku memecut ke SMK Bandar Baru Uda.. Baru aku sampai depan pagar sekolah, tetiba hakim call..

Oittt.. kitaorang kat restoren ni. Melantak pisang goreng..
Alamak.. Terus aku wat u-turn depan rumah orang. Dah settle lak melantak, tajul lak call.

Oitt.. kat ner..
Restoren.. dah settle dah..
Beli ayaq woii..
OK

Pastu terus ke dewan perdana pibg yang berharga 900k ++ sumbangan PIBG sekolah itu la.. Perrgghh.. dapat pibg camni best nih.. Ingatkan kitaorang jer.. Ropernya.. semua sekali turun. Terus jadik rehearsal penuh. Banyak gak la yang diperbetulkan on the spot. Ada masalah terus betulkan.. Tapi yang paling aku seronok time jaki bebudak gamelan.. Diaorang main gamelan, aku pun pasang lagu gamelan gak.. dia berenti.. aku pun berentikan.. semua terkejut tu.. pasal apa pukoi lain bunyi lain ni.. Sori aaa.. dik.. Nak hilang tensen jer.. hihihihi..

Dah habis semua baru lepak balik kat restoren sementara menunggu tajul gi amik baju korporat. Lam kul 8 mlm, en.kadir pun datang lepak sekali.. borak pasal hari esok...

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Benda pertama yang aku ambik lepas turun keter.. aku rasa dah lama dah benda ni kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Oiittt.. cepat pasang.. bila nak boleh main ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sound check.. sound check.. ting tong.. ting tong..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mister MC yang sungguh ensem pada hari rehearsal.. ni betui betui punya puji nih... betuii..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Van teknikal dah sampai.. Huiyoooo.. terel tu.. tengok la.. intel inside tuhh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Port semua dah ada tu... tinggai nak cucuk keybord dan segala mak nenek jer.. hehehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tau ni apa.. ni la bateri cmos dia.. depan dia tu ram tau.. hahaha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baguih cikgi cikgi nih.. tekun memotong dan melabel kusi untuk penerima esok..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Punyala marah brader nih.. sampai tutup tutup hidung tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sedar kena main dengan aku.. hahahaha.. jahat aaa brader tu.. yang baju biru tu siap suruh memember dia semua berenti main nak tengok mana la tau gamelan dia yang berhantu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team flower girl yang mantops.. Memang kelas la gubahan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni en.mc yang amik, pasai dia tanya camner nak amik belakang blur.. aku set. kasi dia.. dia snap.. aku haplod..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jemaah penilai sedang tekun meluluskan persembahan multimedia.. nak lepas ke tak nak lepas.. alalalalatok tolong la kasi lepasss..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ngetest amik gambo ngan flash tajul yang dah siap di letak bounce + diffuser.. kitaorang tak bounce guna bulann aaaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. cantiknya awan.. ayuh rerakan.. mari kita serangggg...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni jer white balance yang aku leh pakai.. kamera aku takleh set kelvin la en.tajul..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku leh pakai WB shade jer.. tu jer yang aku leh wat.. huhuhuhu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Angle yang lain..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak restoren biasa sementara nunggu tajul amik baju keparat korporat.. habis la semua orang kena shoot..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cambest kan nengok brader ni makan.. bang order sama cam brader tu makan satuuuu...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Habis semua kamera yang ada ditest oleh en.hakim.. adooohaaaiiiii.. sian dia.. nak beli nikon terpaksa beli canon sebab dah tak kuar d80 lagi...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ayuh kerolmobile.. jom kita balik.. sumer dah settle.. harap-harap esok ok segala...


Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 4 Mac 2010

Rehearsal @ Dewan SMK Bandar Baru Uda

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPetang ni ada full rehearsal kat Dewan SMK Bandar Baru Uda ni. Lam kepala aku, memang aku rasa sangat tak selesa pasal dulu aku pernah praktikum kat sini. Dengan jalan sempit nak ke situ, dengan 800 orang lebih kurang la yang akan kesitu sabtu ni.. Perggghhh.. nasib la..

Sesampai jer pak guard jamin tak kasi masuk. Aku cakap banyak bawak barang ni. Memang la. Setiap orang bawak satu set laptop dan kamera. Kira la kalau dah ada lima orang. Lima set tu. Sapa nak menapak dari luar, hujung dunia lak tu; masuk ke dewan dia. Last-last dia kasi. Tapi aku parking hujung sana dekat surau dia. Janji dapat masuk. Aku parking sebelah dewan. Turunkan memember dengan segala mak nenek laptop, pastu baru aku parking.

Masuk jer dalam dah start dah program. Tapi lebih ke tauliah krs jer.. Apa nii.. Borak ngan mc jer la hari ni. MC sapa lagi kalau bukan en.aziz. Tunjuk segala presentation. Terang lebih kurang. Settle. Pastu che din tepon. Sumer kumpul kat luar. Ada briefing baru lak. So, esok kita wat presentation kita + mc sahaja; test bunyi ngan lcd sekali. OK ler cenggitu.. Apa yang nyata, aku dah nampak anugerah q cam dah hilang jer..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua pentadbir daerah jb sedang mendengar taklimat berkenaan pentauliahan krs sabtu ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Buat betul-betul haaa.. silap sikit aku siku tali perut ko.. Ba..ba..baik cikk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. brader tu asik dok fokus sini jerkk.. apa aku nak buat nihh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku baru dok citer pasal aku cheat peksa gamelan dulu ngan wak kalkulator.. sekarang diaorang dapat nengok sendiri pasal apa.. hahaha.. not lagu dia 1,2,3.. guna kalkulator simpan memori maa.. soalan wajib..tulis satu lagu penuh.. apa lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Penyusunan semula tempat duduk.. pengetua guru besar kena dok kusi merah pasal diaorang ambik dulu.. pangkat major tu.. bukan meja ya..walau sebutan sama..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Taklimat penuh disampaikan. Siap wat praktikal lagi tuh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kena salin nih.. nanti lupa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masa nak gi keluar ke keter, jumpa lak gadis-gadis ni sedang berkawad.. apa lagi.. snap snap snap.. hehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kucin tuan kedai yang kena sna oleh hunaidi.. sebab tensen lambat sangat amik order.. kitaorang jual gamba kucin dia.. hahahaha



Enjoice...Sharing is power!!!