mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label maybank. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label maybank. Papar semua catatan

Rabu, 10 Disember 2014

4 must visit food stall in Taman Nusantara


4 must visit food stall in Taman Nusantara. Ni beberapa gerai wajib lawat kalau gi Taman Nusantara area Maybank. Jom kita layan.

Khamis, 26 Disember 2013

Maybank Gelang Patah


Maybank Gelang Patah. Kawasan baru. Dulu tak banyak pun orang kat sini.. Laaa... huh

Rabu, 4 Disember 2013

Skim Simpanan Pendidikan Nasional

Alang alang tadi dah gi bank, langsung buat akaun baru SSPN untuk kebudaks. Min RM20 sorang. Lepas ni leh buat potong gaji bulan bulan. Tapi kat bank rakyat amik masa 3 bulan, kalau nak siap on the spot kena bukak kat Maybank. Pastikan bawak surat beranak. Mykid dia tak mau.
Sent via Samsung Mobile

Selasa, 27 Disember 2011

Restoren Azinur



Lepas selesai majlis, langsung gerak ke sekolah lama aku. Nak sign sbpa. Tadi dah call untuk pastikan semua dah siap untuk aku tandatangan. Sampai sekolah, baca serba sikit, tengok skel gaji, yang aku sememangnya dah tahu. Baca dan pastikan semua betul, langsung sign aje 3 dokumen tu.

Ngam ngam masa rehat, dan alang alang dah dekat ngan skudai, terus ja gi azinur. Restoren nasi ganja orang kata. Aku tak kata apa pun. Kawasan sesak, kena pulak time rehat cenggini, memang terbaeekkk punya. Nak wat camner, nak makan sedap, kena la jugak harung benda cenggini. Kalau korang nak cari restoren ni, cari aje maybank skudai. Sebelah dia aje.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Jumaat, 5 Februari 2010

Akaun Yippie Iqa dan Inaz

©2010mknaceunlimitedHari ini agak free sebelah petangnya sebab hari ini hari Jumaat. Hari Jumaat aku memang tak bukak pusat akses sebelah petang sebab masa yang singkat dan budak susah nak datang balik selepas hampir dua jam masa senggang, sekolah langsung takde orang kan. Memula ingatkan nak bukak akaun iqa ngan inaz hari isnin, tapi pasal dok pikir alang-alang hari ni free; kenapa aku tak ambik jer peluang ni kan.

Lepas jer hantar iqa ke sekolah agama lam kul 2.15 ptg tu, aku terus bergerak ngan mama ke maybank skudai. Masa aku kasi ic aku, sekali takleh baca la pulak chip dia. Nasib baik mama ada. So, buku ni ler sesatunya buku bank yang mama jadi penama. Public bank ngan BSN semua aku penamanya.

Leh tahan gak lamanya proses dia. Pasal dia melibatkan penama dan pemilik. Tu yang lama. Nak bukak minimum dia cakap kena RM100 sorang. Aku tanya pasal tabung. Dia cakap tambah RM3 satu, kalau masuk RM250 dapat free la. OK ler. Terus aku gi masukkan kat kaunter pastu turun balik ke bawah. Sekali pastu jumpa pegawai dia, dia cakap ada miscommunication sikit. So, aku dapat 4 tabung. RM50 dah cukup untuk dapat tabung. Lerrhh.. Last-last aku ngusung balik 4 tabung.. Waduh waduh waduh.. Sumer tengok aku kuar bank ngan 4 tabung.. Dah la ramai yang cakap mama bunting pelamin. Hahaha.. Tak tahu tu dh yang ketiga dah tu..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Makin besar makin tak suka amik gambo.. Nampaknya darah bapak dia dah mula mengalir ke Iqa. Aku kecik-kecik dulu pun tak suka bergambar.. Aku hanya suka menggambar..

©2010mknaceunlimited
Seboleh-boleh tidak nak lari dari tempat dia bergambar tu. Siap kena paksa tu..

©2010mknaceunlimited
Tak lama lepas tu, terus tertidur.. Yang tk tahan yang kat mulut tu.. Hahahaha..

©2010mknaceunlimited
Inaz toksah citer aaa.. dari tadi lagi tido.. dekat nak maghrib baru bangun..