mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label lego miniland. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label lego miniland. Papar semua catatan

Ahad, 26 Mei 2013

Legoland Malaysia Jengjalan 2013


Legoland Malaysia Jengjalan 2013. Kalau aku kata ni la first time kami masuk dalam ini taman tema ini tahun, mesti ramai yang tak percaya. rumah dekat, sepelaung ja. lempaq batu pun sampai. ahahaha. nak buat cemana. time aku free, kebudak sibuk. Tahun ni asyik sekolah ganti ja, belum kira iqa yang dah wajib gi kokurikulum kat sekolah dia lagi. bila budak free, aku lak sibuk. nasib la kan. kurang kurang dapat jugak masuk. 5 bulan tu puasa. perrrggghhh... janji dapat masuk jugak kan... read on...

Ahad, 16 September 2012

Legoland Getaway again on 12/9

Hari ni memang cabaran besar untuk aku. First time teruji sepanjang aku bertugas di jabatan. Perghhh.. first time aku leh bawak keter tawaf satu JB sampai gelang patah dengan kepala dok mikir cemana nak atasi masalah aku nih.

Sampai umah ajak kebudak kuar gi legoland. Nak ilangkan stress jap. So, sekali lagi aku kuar ke situ. Tapi yng bestnya petang nih, takde guard yang suruh kuar, photographer asyik follow kitaorang ajer.. Huh... pelik pelik. layan sampai ke malam la kitaorang.

Masa nak kuar tengok preparation yang memang sibuk, nak bukak pada 15 sep la katakan. and the not so good news... legoland tutup sampai la hari pembukaan pada 15 sep. Tak beshh, tak besh...

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego the beginning
posing ngan maskot kingdom

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city
dalam jerunggg...
mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city
depan boating school


mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city
posing lagi

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
jom kita tumpang dia
mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
jom posing dulu


mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
posing jangan tak posing
mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
sempat main depan station


mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
yea yea dah sampai

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
harap harap dapat naik

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
takde rejeki yang ni

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
dah penuh la... kena tunggu next train

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
yea yea

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
bila boleh naik nih

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
tunggu train...

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
tomonung jua

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
miniland

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
boating school

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
kawasan boating school

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
sampai kawasan bot remote control

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
bot remote control

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
semua kaunter dah tutup

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
layan train

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego city train
tomonung jauh nampak

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland klia
ni pemula, pastu semua photographer amikkan

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland klia
another one

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland klia
more on klia

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland pelabuhan
actually aku tak tahu ini pelabuhan apa

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland pelabuhan
yihaaa... memang syok posing ini hari

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland klia
klia

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland masjid sultan abu bakar
depan masjid sultan abu bakar

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland masjid putra
masjid putra

mknace unlimited™ | legoland getaway 12/9 : lego miniland
lelepak sebelum kuar sambil nengok lampu



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 15 September 2012

Legoland Getaway

So, sesampai je aku dari batu pahat, around jam 5.30 petang kitaorang ke Legoland. Nak redeem logoland annual pass. Tu pun aku beli pasal ada diskaun dari maybank melayakkan aku dapat harga RM195 untuk dewasa dan RM150 untuk kanak-kanak. So, sampai situ kena beratur sama kat kaunter tiket, isi borang maklumat pemilik kad dan tunggu sampai giliran sampai.

Petugas kemudiannya akan keyin maklumat kita dan amik gambo untuk pemilik kad tu. Kira nasib aku untuk petang tu agak ok. Dalam setengah jam jugak la untuk setel semua tu. Dah tu gi kat kaunter untuk ambik pas masuk, sebab kad tu hanya boleh pakai bermula 15 Sep nanti. Sekali tanya, boleh amik lagi pas tu untuk esok hari. Ni dah terbaeekkk!!!!

So, pasal kami dah ada annual pass, dan maybe akan masuk setiap hari; tak payah gopoh bagai nak ngetest semua. Sehari kami test satu jer. Petang ni aku ngetest driving school kat lego city. And the best part, campur tolak beratur dan main tu, dah 6.30 petang. All the other counter pun dah tutup. So lepak kat miniland ajer la.

Dalam jam 6.45 petang tu petugas dah mula shout "Bye bye, see you tomorrow". Dah nampak la sangat nak suruh keluarkan. Keluar ajer la. And kami terus ke kfc gelang patah untuk makan malam. Kuikuikui... Layanzzz...

mknace unlimited™ | Legoland getaway : redeem annual pass
proses buat annual pass

mknace unlimited™ | Legoland getaway : map
sedang memilih mana permainan yang nak dimainkan

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland the beginning
sempat posing kat depan

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
keter pameran kat luar ni ajer la si ziqri leh main

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
nak start kan jugak keter tu

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
cian ziqri

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
camner nak kasi keter ni jalan nih

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland lego city driving school
habis semua jalan diorang lalu, pening petugas tu kejo

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland
lepak miniland ajer la

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland
tak ingat kat mana

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland brunei
brunei

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland brunei
lepak kat brunei jap

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland india
taj mahal, india

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland china
forbidden city, china

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland johor bahru
dataran bandaraya, johor bahru; siap ada konsert

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
jalan di kuala lumpur

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
klcc

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
kl tower gitu
mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur
seronoknya adik inaz


mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland miniland kuala lumpur silhouette
miniland in silhouette

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
posing dulu sebelum balik

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
the enterance

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland enterance
posing and posing

mknace unlimited™ | Legoland getaway : legoland ticket counter
semua kaunter dah pun ditutup masa kami bergerak keluar

mknace unlimited™ | Legoland getaway : our legoland annual pass
our annual pass


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free