mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label QClick. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label QClick. Papar semua catatan

Isnin, 5 April 2010

QClick! outing - Taman Bukit Indah Recreation Park

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari sabtu yang lepas, aku bawak bebudak ni merayap ngan kamera memasing. Tujuan utama nak wat kelas amik gambo. Tujuan kami adalah taman rekreasi kat bukit indah. Nampak cam something kat situ.

So, berkobar-kobar la kami pergi kat situ. Sampai jer terus parking. Tak sempat mati enjin, dedua balqis dah meluru kuar. Adooaii.. nampak sangat outing ni akan lebih ke main. Hahahaha.. Dah nama pun bebudak. Last-last kasi jer ler dedua main pepuas dulu.

Pas setengah jam aku ajak dedua merayau sekeliling taman nih. Leh tahan gak besarnya. Habis sumer kami ronda. Agak mengecewakan gak la, sebab taman ni dalam proses pembangunan semula. Nak cari bunga?? Jejarum ada la, tu pun hidup segan mati tak hendak. Kolam?? Parit besar ada.. Takpa.. kita kasi can.. Nanti bebila kita return balik sini. Kemudahan lain semua agak memuaskan. Agak memuaskan sebab tak terjaga tapi memang ada dimana-mana..

Nak tengok hasil QClick! ??? Tunggguuu!!!..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Bebudak mana yang tak tergoda dengan playground sebesar nih...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Pi la main puas-puas dulu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Last-last aku jugak yang amik gambo lebih-lebih.. hahahaha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Amboiii.. seronok menjelajah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dah siap menggelongsor dah tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ni playground kedua lak.. pergghhh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Gayut jangan tak gayut..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Lepak jap kat pokok.. yang best.. aku tak perasan lagi lens aku dah ter'manual'.. hahahaha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dah perasan sudah terlewat.. pokok ni jer la jadi mangsa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Lepak jap amik nafas.. penat ni nak sampai sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Adik dah penat sangat gamaknya nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Eheheh.. iqa nampak jusco.. adik nampak bukit indah.. amik jangan tak amik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Haaa.. jom gi arca ni pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Siap dah lari pergi baca kat sana lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dah lama rupanya tempat nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Portrait mode..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Tu dia binaan dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Cari kolam.. parit ni jer yang ada.. cheeeiittt!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Iqa dok ngambik gambo arca..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Apa lagi yang ada kat sini ni haaa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Belek-belek jap hasil sebelum bermain seken round punya..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Seken round here we come..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku lepak sini la jap.. penat weehhh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Menggila jap ngan permainan nih.. habis aku wat cam flying fox bebudak nih.. hahahaha..



Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 4 April 2010

QClick! - Syafiqah point of view

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHaaa.. ni pulak hasil yang dikeluarkan dari kamera Syafiqah.. Banyak kena ajar lagi ni si iqa ni.. Asik dok tekan ikut suka hati dia jer..

::Klik untuk cerita penuh::








Enjoice...Sharing is power!!!

QClick! - Syafinaz first photo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari tu aku dah cakap pasal nak publishedkan gambo-gambo yang bebudak ni ambik masa first aku bagi kamera. So, ni aku bagi gambo yang syafinaz ambik dulu. Dia pakai kamera fuji 1.3 megapixel jer dan ambik tanpa flash..

::Klik untuk cerita penuh::








Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 2 April 2010

Logo baru QClick!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Macam yang korang tahu, minggu lepas aku dah buat team photog untuk anak-anak aku.. both dabel Q dan sorang lagi Q yang akan besar tak lama lagi.. Nama pun pasai penuh ngan Q jer, terus bagi QClick!.. Hari ni aku cam rasa nak wat satu logo sempoi jer untuk bebudak ni.. So nanti gambo-gambo diaorang ambik ni aku watermark ngan logo ni jer.. Terimalah.. logo QClick!.. Semoga mereka akan dapat mewarnai lagi dunia fotografi ni di masa depan dengan lebih cemerlang dari aku..








Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 28 Mac 2010

QClick! first indoor photoclick..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarSesi photoclick yang pertama untuk Q sister dah pun bermula. Sasaran pertama adalah baby ziqri. Dengan kamera di tangan masing-masing, aku suruh dedua Q ambik gambo baby ziqri.

Memacam pose ziqri dedua Q ni ambik. Diaorang yang lagi lebih. Siap panggil ziqri suruh pandang kamera diarang. Dari atas, dari bawah. Pergghhh.. memacam stail. Ziqri lak yang takut, dengan aku pun takut; pasal dah terlalu dekat diaorang amik gambo. Panggil dedua, terangkan pasal zoom. Haaa.. barula lega sikit. Tapi tak tengok lagi hasil diaorang. Esok aku akan transfer apa yang diaorang dah ambik hari ni. Hopefully jadi la..

ps : penat gak ajar adik pasal dia masih muda. tekan terus gerak. Habis ler gambo tu dikk oooiii..

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memula aku amik dulu gambo katil baby yang akan dipasang lepas ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa dah tak sabar-sabar lagi nak mengambil gambo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu dia.. bayangkan camner gambar diaorang.. angle baik tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
..dan makin dekat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri dah kehairanan.. hari ni aku jadi celebreties ker???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing sikit lah...hehehehe


Slideshow penuh




Enjoice...Sharing is power!!!

QClick!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari ni secara rasmi aku dah serahkan kedua-dua kamera fujifilm aku kat kedua-dua balqis nih. Si Iqa memang dah lama aku serahkan kat dia Fujifilm A340 aku nih. Kebetulan masa dok ngemas dry cabinet aku tadi, terjumpa jugak lagi dua kamera p&s aku yang lama sony s40 dan fujifilm A101. Sony tu mana leh release lagi, lum sampai masa lagi.

Tapi yang best fujifilm A101. Lama dah ni kamera ni. Kalau nengok memory card dia masih pakai smart media. 8mb jer lak tu. Leh ler untuk syafinaz. Belajar-belajar klik kan. Hari ni bagi dulu kebebasan untuk diaorang klik dulu apa yang diaorang suka. Nanti aku akan ajar sikit-sikit pasal komposisi.. Team ni aku namakan QClick! sebab kesemua nama anak aku ni ada Q dalam dia. So, senang nanti.

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jumpa gak aku kamera fuji lama aku ni. Yang lam hitam tu la.. Dia punya casing pun oldschool.. kain jer.. yang sebelah dia dah casing keras..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Fujifilm finepix A340.. Ni kamera yang aku kasi kat Syafiqah.. Kamera ni aku dapat free dari majalah Click!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Fujifilm finepix A101.. Ni kamera yang aku kasi untuk Syafinaz.. Kamera aku yang paling lama.. Smart media dia pun dah tak kuar lagi.. leh ler untuk syafinaz belasah 8mb tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Both fujifilm in action.. aku dulu sebelum pakai DSLR memang pengguna fuji tegar. Tak mampu nak beli fujifilm S2 tu pasal beli Nikon D70s.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memory card untuk kedua-dua.. Yang best pasal kamera fuji.. Bateri dia sama untuk semua.. Bateri dabel A jer.. Ingat masa aku pakai S5000.. 4 biji dabel A sekali jalan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. sekali tak leh baca la pulak kad smart media nih.. lama tak pakai kan.. Sekali taruk pemadam kat kepingan emas dia, ok ler pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik salah pegang la kamera tu dikk.. Iqa dah biasa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru betul dik.. nampak abah tak.. cuba snap..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dah mula pandai dah...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ensem tak muka abah adik ni.. mesti ensem kan...



Enjoice...Sharing is power!!!