mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Iqa's new uniform. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Iqa's new uniform. Papar semua catatan

Khamis, 4 Mac 2010

Rehearsal @ Dewan SMK Bandar Baru Uda

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPetang ni ada full rehearsal kat Dewan SMK Bandar Baru Uda ni. Lam kepala aku, memang aku rasa sangat tak selesa pasal dulu aku pernah praktikum kat sini. Dengan jalan sempit nak ke situ, dengan 800 orang lebih kurang la yang akan kesitu sabtu ni.. Perggghhh.. nasib la..

Sesampai jer pak guard jamin tak kasi masuk. Aku cakap banyak bawak barang ni. Memang la. Setiap orang bawak satu set laptop dan kamera. Kira la kalau dah ada lima orang. Lima set tu. Sapa nak menapak dari luar, hujung dunia lak tu; masuk ke dewan dia. Last-last dia kasi. Tapi aku parking hujung sana dekat surau dia. Janji dapat masuk. Aku parking sebelah dewan. Turunkan memember dengan segala mak nenek laptop, pastu baru aku parking.

Masuk jer dalam dah start dah program. Tapi lebih ke tauliah krs jer.. Apa nii.. Borak ngan mc jer la hari ni. MC sapa lagi kalau bukan en.aziz. Tunjuk segala presentation. Terang lebih kurang. Settle. Pastu che din tepon. Sumer kumpul kat luar. Ada briefing baru lak. So, esok kita wat presentation kita + mc sahaja; test bunyi ngan lcd sekali. OK ler cenggitu.. Apa yang nyata, aku dah nampak anugerah q cam dah hilang jer..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua pentadbir daerah jb sedang mendengar taklimat berkenaan pentauliahan krs sabtu ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Buat betul-betul haaa.. silap sikit aku siku tali perut ko.. Ba..ba..baik cikk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. brader tu asik dok fokus sini jerkk.. apa aku nak buat nihh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku baru dok citer pasal aku cheat peksa gamelan dulu ngan wak kalkulator.. sekarang diaorang dapat nengok sendiri pasal apa.. hahaha.. not lagu dia 1,2,3.. guna kalkulator simpan memori maa.. soalan wajib..tulis satu lagu penuh.. apa lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Penyusunan semula tempat duduk.. pengetua guru besar kena dok kusi merah pasal diaorang ambik dulu.. pangkat major tu.. bukan meja ya..walau sebutan sama..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Taklimat penuh disampaikan. Siap wat praktikal lagi tuh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kena salin nih.. nanti lupa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masa nak gi keluar ke keter, jumpa lak gadis-gadis ni sedang berkawad.. apa lagi.. snap snap snap.. hehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kucin tuan kedai yang kena sna oleh hunaidi.. sebab tensen lambat sangat amik order.. kitaorang jual gamba kucin dia.. hahahaha



Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 7 Disember 2009

Scratch Magic


The are so many idea came nowadays, especially on kids. Today Iqa came back running asking to go the nearest shop. I wonder why.. And here what she got in her hand... Scratch Magic.. The things is to get the black thing to be scratch away to reveal the picture behind.. It's like I done in the early ages before, but we are using .. I dont remember is it crayon or oil pastel... Draw and colour the picture until its fully done. And then colour all the picture in black. When its done, use the lidi and scratch it; for me I just scraching to make the border..

And so.. this two sister really enjoying their scratch magic things. From the sitting mode until they switch into the leaning mode. Hahaha.. I don't know until when they will enjoy doing it.. But.. for now, its really mesmerizing them.
Enjoice..


Posted by Picasa uploaded via picassa

Ahad, 6 Disember 2009

Iqa's new uniform

 
Next year no more skirt for Iqa, as she will be going to the primary. We go out to Angsana to search for her new school uniform. Why you never buy uniform when I was in Nuri, Iqa asked. Coz Nuri had its own uniform, but; when you go to the primary all the thing you get at Nuri, you'll get it yourself.. even your meal you must get it at the school canteen.. Ooooo.. Then came the best part. Otering the clothes, coz Iqa is really small; and the smallest size is still look large on her. So.. is it look nice on her now??



Posted by Picasauploaded via picassa