mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label part 2. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label part 2. Papar semua catatan

Sabtu, 2 Februari 2013

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Key. Sambung lagi. Lepas ja mendarat, amik beg, terus keluar. Dah ada orang dari JPN Sarawak dah tunggu. Kami naik van sekolah teknik. Kebetulan ada kena bawak budak dia la pulak. Jadi kami dibawa ke restoren dulu sesambil nak tunggu dreber ngan van lain amik untuk dibawa ke hotel.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Ni ler lapangan terbang sibu. cool ja, tak sesak, tak lengang. biasa biasa sahaja. tapi ok ler kan.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

yang warna biru tu kenderaan jabatan. kami tak naik yang tu. yang tu pegawai pegawai kpm yang naik.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

sesambil menunggu cik saiful yang tukar tiket flight, sesambil tangan nyibuk snap picas. hehehe..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

ni ler kenderaan kami hari ni. van dari sekolah teknik sibu kalau tak silap.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

punya lama dok nunggu, si husmira dah tak tahan lagi. hehehe

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

masih menanti dan terus menanti

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

akhirnya kami bergerak juga meninggalkan lapangan terbang. jauh jugak. hampir setengah ja, perjalanan ke pekan sibu.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

ni ler cafe dimana kami menunggu kenderaan baru datang. hmmm... kat sini susah nak cari restoren yang halal ya. kalau jumpa wajib la isi perut.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

kat dinding penuh dengan artis dan kenamaan popular yang pernah singgah di restoren ni. boleh tahan.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

mulanya tak nak makan. perut sakit nih. tapi memandangkan susah nak cari makan kat sini, ngoder jugak la.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

ni ler makanan tengahari aku selain yang dimakan kat dalam flight tadi. tapi... memang tak kena dengan tekak aku derr...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

lam jam 2, haiza ngan man datang ke hotel. pasal aku pun tokleh checking hotel lagi, kami pun merayap ke seluruh bandar sibu nih. tak besar mana pun sebenarnya. pusing pusing kat situ jugak

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

jadi, kami lepak kat jeti ni. huih.. ni ler nadi utama sibu. tempat pertemuan sungai. so, yang dari pedalaman akan naik bot kat sini dan berbelanja disini.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

sepatutnya gambo ni dulu. takpo la... ni la keadaan masa kami nak checkin tadi. husmira ngan alias ja yang dapat bilik dulu. yang lain jam tiga baru dapat. tu yang aku merayap tu.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

sambung balik citer tadi. kat jeti ni leh tahan sibuknya. dengan orangnya, dengan barangnya, dengan balaknya...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

sebelum balik sempat snap tugu kat sini. tugu memang bertabur dalam bandar sibu. semua hasil sumbangan clan clan cina disini. nampak adam tengah jalan balik tu...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

sampai bilik, terus checkin. makan ubat yang aku beli kat watson masa nak balik hotel tadi. lam kul 4 semua turun ke bawah untuk pergi meninjau tapak perhimpunan nanti

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

ni ler pintu depan tapak perhimpunan nanti.. smk sacred heart. hehehe lias kata sapa tak hati suci internet pun tak dapat kat sini. merujuk husmira ler tu.. kekeke

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

tengok. ni hotel kami yang sempat aku snap masa nak kuar tadi..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

bangunan sekolah di smkl sacred heart

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

rupanya ni sekolah kompleks.. sk sacred heart juga berada dalam kawasan yang sama.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

dewan centenary yang bakal jadi tumpuan hari selasa nanti. besar. mewah. hasil sumbangan orang ramai.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

masa balik, singgah di hotel kingwood. hotel penggerak sarawak. jumpa dayang pasal nak tengok perkembangan montaj dan aktiviti dia nanti. Langsung kami ke kampung apa aku dah tak ingat. alang alang. makan la sekali sambil bincang. sempat snap beberapa picas matahati dah menjunam.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

sampai restoran, orang lain ke restoren, aku ke tepi sungai. cun weeihhh... takkan nak lepaskan. lias ngan husmira pun tumpang sekaki hambik picas.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

ni ler restoren yang kami lepak untuk bincang dan makan petang nih. maharaja cendol. yang kelakar, dari order cendol terus tukar jadi abc sepesel. amenda dah

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

mee apa ntah yang en saiful order nih..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

lias dengan husmira ngoder mee madu tiga - gabung 3 jenis mee, mihun dan koey teow

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 2

ni aku nyer... nasi ayam apakebender ntah.. ok gak la.. tapi aku lebih kepada ratah ayam ja pasal perut aku masih lagi sakit nih...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 23 September 2012

New Living Room 17/9 updated Part 2

Balik dari legoland, betullah cakap apek tu; dah sampai saat akhir touch up pintu. Kalau perumahan memang diaorang buat cepat; tapi kalau rumah perseorangan; diaorang akan amik masa yang lebih lama pasal nak kepuasan pada tuan rumah. Petang tu setel pintu rumah.

pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi pandangan luar

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
apek sudah setel kerja ya, mau balik

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu sisi setel

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu utama

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
pintu depan
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
ingatkan dah setel tadi


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
cun gak kaler pilihan mama nih
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
nampaknya dah hampir siap


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
setiap inci setiap kawasan

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
kasi tengok mana yang belum rata
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
daun pintu terakhir


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
dah tak banyak dah ni

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
teliti setiap kawasan

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
kerja kerja akhir touchup

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
main door
mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
touchup


mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
view from outside

mknace unlimited™ | New Living Room 17/9 updated Part 2
lampu digunakan untuk meneliti kawasan yang tak rata



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free