mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Nikon. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Nikon. Papar semua catatan

Sabtu, 7 September 2013

Jengjalan Cameron Highland versi Nikon D70s


Jengjalan Cameron Highland versi Nikon D70s. Ni pun hasil lama, sama dimuaturun dari D70s. Ituhari masa nak balik semula ke JB, singgah ke Cameron. Bawak bersama keluarga dari Baling. Dalam masa 3 hari sebelum, ter'rancang', terus carik homestay, booking, bayo dan terus gi. Meme marbeles la. Banyak tempat kami singgah. petik strawberi la dan berbagai lagi. Gambo dari tab dan se aku dah haplod. tinggai yang dari dslr ni ja yang terlepas. Actually, iqa yang amik gambo gambo nih... Layannn...

Sabtu, 24 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Panasonic edition


Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Panasonic edition. K. Ni yang edisi kamera Panasonic a pulak ya. Majoriti atuk kedah nyer hasil tangkapan. read on...

Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Nikon edition


Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Nikon edition. Ni baru bebetui raya gambaq nih. Siap ada edisi samsung la, nikon la. Ahahaha... Layannnnzzzz... Kebanyakan gambo diambil oleh adik inaz pakai nikon d70s tau... Read on...

Sabtu, 14 Januari 2012

Back into the game



Tahun ni, aku nak lebihkan keaktifan kamera aku ni balik. Sian dia. Dah lama berdebu lam dry cabinet jer. So, pagi tadi aku kuarkan balik. Sambung aku nyer ultraman 11-16mm. Jom menembak.

Ps:ni baru haplod gambo dia. Tu la jadinya bila dah pakai tab. Walau gambo buruk tapi siap buat live blogging. Nikon aku ni, biasa la.. Dah balik baru leh haplod..



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 20 April 2009

Ucu's new toys - Nikon D60

Photobucket

Sibuk dari itu hari lagi nak beli nikon
Tapi tak dapat-dapat
Last-last semalam berjaya gak paksa aku kuar beli kamera ngan dia

Malam ni kena gak kuar
beli pampers murah kat giant
aku memang tak percaya pampers tu murah
sekali betul
nasib baik susu 456 murah
aku angkut jer sampai 6

Pastu baru berjalan cari kamera ucu
Pueh satu JB merayau cari D80
Memang nasib la
Sedih... tu
Last-last amik D60 jer la
Nak wat camner kan
Pau punya pau okeyler
Ngan aku pun pau strap jugak
Pastu pikir nyer pikir
Aku ni asik pau kedai jer
Pakainyer tak jugak
Aku pakai strap matin tu dari taun 2005
Tak pernah bukak sampai la
Semalam pau strap tu pun aku simpan jer lam dry cabinet
Masa simpan tu sempat nengok hasil pau aku kat kedai2 kamera
Seketoi pun tak pakai
Asik nak pau jer
Dah terbiasa agaknya
Hehehe

Photobucket

Nengok ucu ngan d60 nyer
Jenuh ler nak belajar balik
asik dok pulun d70s aku jer
pening gak kan
kena rebus buku minum air dia ler ni

Yang paling tak best
Tak leh set master kat kamera ni
Nak wat cls kena la pakai cable
Ala.. takpe la
Nanti masa amik job, pakai jer d70s aku tu
Aku tak kisah pakai D60
Small matter la

Photobucket

Nampak apa yang pelik ngan d60 ni
Ha.. lens dia aku kasi kit lens d70s aku
Dari dok berabuk lam dry cabinet tu
baik pakaikan jer kat d60 ni
Aku pun dah jarang pakai
Sejak pakai 17-50 tu
Yang best
Sekarang ni aku nyer 18-70 sudah kuar
Masuk lak si 18-55.. ala kit len d60 tu ler
Welcome to my cabinet
Muhahahaha