mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label mssm. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label mssm. Papar semua catatan

Sabtu, 13 Jun 2015

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN AKHIR

KEJOHANAN BOLA SEPAK MSSM KEPUTUSAN AKHIR


Berikut merupakan keputusan akhir 12 Jun 2015. Tahniah pada pasukan yang berjaya. Do your best!Layari blog rasmi di url berikut : http://mssmmoebolasepak.blogspot.com/ atau FB rasmi di url berikut : https://www.facebook.com/SukanJPNKedah

Khamis, 3 Jun 2010

Persembahan pancaragam Majlis Penutup MSSM 2010



Penat jugak nak compile persembahan ni. 1. Pasal aku pun baru jer baik dari keuzuran aku tu. 2. Movie yang sangat panjang, dua bideo lak tu. So, memula gabung, pastu baru aku kerat. Sekali besar sangat la pulak. Haplod la 1 jer dulu.. lagi dua segmen aku try haplod malam nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 22 Mei 2010

Kejohanan Balapan & Padang kali ke52 MSSM Johor - Upacara Pembukaan Rasmi - Persembahan



Paling gempak la acara persembahan malam ni. Ngan bunga api yang keluar tanpa sorang pun tau bila. Masa ni rasa cam apasal la aku nyer bideo cam tak seultra wide cam kamera aku. Best betul kalau aku ada bideocam yang wide jugak kan. Apa yang penting, persembahan dan sambutan malam ni memang gempak habis dan banyak menerima pujian dari luar terutama TPM sendiri. Tahniah Johor..

Enjoice...Sharing is power!!!

Kejohanan Balapan & Padang kali ke52 MSSM Johor - Upacara Pembukaan Rasmi - Perasmian



Ni merupakan segmen kedua untuk malam perasmian tersebut. Gimik yang dijalankan memang boleh tahan menariknya. Tak dapat baget langsung akan keluar bunga api dekat obor tu. Nasib baik kami dah bersedia ngan 3 kamera di tiga tempat. So, dapatla jugak nengok secara keseluruhan..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 20 Mei 2010

Kejohanan Balapan & Padang kali ke52 MSSM Johor - Upacara Pembukaan Rasmi



Pagi ni aku dah mula mengedit bideo MSSM untuk dimasukkan lam youtube. Tapi kepala memang kenoning gila. Buat tak layan gak.. Sekali nengok dah sampai 6 minit kontijen tak habis-habis lagi. Last-last amik keputusan untuk aplod dua segmen. Senang sikit. Pasal youtube hanya 10 min max bideo dia. Settle. Lepas compile terus aplod tanpa nengok setting. Pastu terus kuar gi klinik.

Kat klinik hari ni memang malang tul nasib aku. Dekat dua jam aku buang masa nunggu. Jumpa doktor, kena sound dulu. Ari tu batuk biasa jer, kali ni tak masuk tahap gaban dah ni. Terus dia kasi mc dua hari. Tak kira la aku ada event ka apa ka. Dia nak aku berehat. Aduiihh.. Pening cenggini.. Balik makan ubat. Jap jer dah terhoyong hayang. Zzzzz....

Bangun dah malam.. Haiyaa.. lamanya aku tido. Nengok jap bideo yang aku aplod. Hampeh. Quality buruks gila.. Last-last aku compile dan aplod lagi satu. Ni masa aku nulis ni kebetulan aku dah terjaga dan mula ambik ubat. Kebetulan bideo pun dah siap.. Enjoice.. Aku nak sambung tidusss...

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 15 Mei 2010

Kejohanan Padang dan Balapan MSSM Johor 2010 - Rehearsal Persembahan Day 3 Full Dress Rehearsal



Sebelah malamnya bermulala full dress rehearsal ni. Nice. Aku, tajul n fido ke hulu ke hilir cari port yang best. Aku pun banyak amik hand held jer. Certain-certain part jer yang aku mula kuarkan tripod aku nih. Tapi bila kuar announce nak buat kali kedua.. hmmm.. aku dah tak larat nak nunggu lagi. Penat wehhh..

Enjoice...Sharing is power!!!

Kejohanan Padang dan Balapan MSSM Johor 2010 - Rehearsal Persembahan Day 3 Full Formation



Petang ni kira last practice sebelum full dress rehearsal pada sebelah malamnya. Aku lepak ngan si Fido jer la petang ni. Semayang pa semua kira tapau abis kat umah dia. Memula gi cari port baik punya untuk nampak semua formation persembahan ni. Bebetul atas tempat vip. So kitaorang lepak jer la kat atas tu dari mula sampai abis. Tapi tak best sangat la pasal aku lebih suka amik ekspresi bebudak dari amik formation cenggini. So, ni aku kasi kat sorang budak ft la nanti.

Abis jer gi lepak luar. Jumpa geng-geng lama. Siap membantu menyelesaikan kes gendang ilang la. Aduiihh.. Boleh lak timbul masalah cenggini sebelum start full dress malam ni.. memang ngeri beb. Sib baik setel. Pas makan beger ngan layan kekalahan chong wei kat umah fido.. baru mula berangkat balik ke stadium untuk tengok full dress rehearsal.. jeng jeng jeng..

Enjoice...Sharing is power!!!

Kejohanan Padang dan Balapan MSSM Johor 2010 - Rehearsal Persembahan Day 2



Alih-alih terus day 2. Pasal memasing banyak kerja lain kena setel. So, yang ni pun aku amik pasal aku nak release tensen jap. Pening pala dok setel masalah laman web, call sana, call sini, godak sana, godak sini; sebaik setel jer semua problem tu, perghhh.. aku terus kuar bilik aku. Start keter, langsung singgah ke stadium. Nyamannya udara kat luar ni.. Tu pun pasal problem semua setel la kan. Hahaha.. kalau tak setel lagi aku rasa mau meletup kepala aku pagi rabu tu.

Sampai jer kat stadium diaorang baru mula rehearsal persembahan. Apa lagi.. Kasi taram habis. Lagipun aku nak nengok flow, nanti senang nak taruk bebudak dokumentasi kat mana nanti. Boleh tahan la. Cuma kesian nengok bebudak berjemur tengah panas nih..

Enjoice...Sharing is power!!!