mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label 1. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label 1. Papar semua catatan

Sabtu, 29 Ogos 2015

MASJID TUNKU LAKSAMANA ABDUL JALIL MAMPU MEMUATKAN 1,500 JEMAAH

MASJID TUNKU LAKSAMANA ABDUL JALIL MAMPU MEMUATKAN 1,500 JEMAAH


Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar hari ini mencemar duli merasmikan Masjid Tunku Laksamana Abdul Jalil di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, dekat sini.

Turut berangkat ialah Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan IBrahim Tunku Temenggong Johor,Tunku Idris Iskandar Sultan Ibrahim.

Masjid yang mampu memuatkan kira-kira 1,500 jemaah itu dibina dengan kos RM20.3 juta hasil sumbangan pihak swasta.

Dalam titahnya, baginda menyeru lebih banyak pihak swasta dapat menyumbang untuk perkara kebajikan seperti itu.

Baginda turut menitahkan agar nama daerah Kulaijaya ditukar dengan nama asal, berkuat kuasa serta merta.

Hadir sama pada majlis itu, Menteri Besar Dato' Mohamed Khaled Nordin, Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Nur Jazlan Mohamed, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar, Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Ismail Karim dan Ketua Polis Johor, Datuk Rusli Ahmad.


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 30 Disember 2014

TARIKH PENDAFTARAN MURID KE TINGKATAN SATU (1) DI SEKOLAH BERASRAMA PENUH (SBP), KPM TAHUN 2015

TARIKH PENDAFTARAN MURID KE TINGKATAN SATU (1) DI SEKOLAH BERASRAMA PENUH (SBP), KPM TAHUN 2015


Rentetan dari Kenyataan Media yang telah dimaklumkan oleh YAB Menteri Pendidikan Malaysia (sila rujuk di sini), Pendaftaran Murid ke Tingkatan Satu (1) SBP yang dijadualkan bermula 7 Januari 2015 DIPINDA kepada 13 JANUARI 2015 (SELASA).

Sumber asal
Foto dikongsi daripada smsainsrembau.blogspot.com

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


SEMAKAN KEPUTUSAN PENEMPATAN MURID DAN E-RAYUAN SECARA ONLINE KE TINGKATAN SATU (1) DI SEKOLAH BERASRAMA PENUH (SBP), KPM TAHUN 2015


SEMAKAN KEPUTUSAN PENEMPATAN MURID DAN E-RAYUAN SECARA ONLINE KE TINGKATAN SATU (1) DI SEKOLAH BERASRAMA PENUH (SBP), KPM TAHUN 2015

Sukacita dimaklumkan bahawa Semakan Keputusan Penempatan Murid dan e-Rayuan secara online ke Tingkatan Satu (1) di Sekolah Berasrama Penuh (SBP), KPM Tahun 2015 dibuka sehingga 12 Januari 2015. Sila layari url berikut untuk semakan :

http://apps5.moe.gov.my/permohonansst1/semakansbpt1_2015





Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 2 Februari 2013

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Setel part kat Sungai Besar, lepak kat hotel. Memang tak tido malam tu. Memula lepak ngan lias kat nasi ayam gemas, pastu ngan husmira kat pak din batu kurau and lastly ngan zaki kat kedai mamak depan kedai rakyat 1Malaysia.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Lam kul 3 pagi balik ke bilik hotel. Mandi mandi, bersiap then turun ke pak din batu kurau sarap pagi. Ni ler sarap pagi kami pagi tu. memula malas nak makan, sekali semua ngoder, aku pun ngoder jugak. Ni si husmira yang empunya

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Ni si lias yang empunya.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

aku pun ngoder jugak. hmmmm.. adakah ini penyebab aku keracunan seharian.. tak tahu ler pokcik...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

So, kitaorang ikut jalan biasa sungai besar, kuala selangor, kapar, meru, setia alam. berenti untuk isi minyak kat mofaz tu. pagi ni kami yang konker highway ya. al maklum la mana ada keter lain lagi kat jalan. satu lagi, taknak terserempak ngan perhimpunan thaipussam.

So, sampai ke putrajaya central around 6. sesat jap cari parking. kekeke. hang kata hang teraaa... kui kui kui.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

beli tiket. ada masa lagi sementara tunggu erl. solat subuh dulu kat sini.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

dah setel semua, turun ke bawah untuk erl. boleh tahan ramai orang nunggu kat sini. layan bersama

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

erl tiba tepat pada masanya. terus boarding.. husmira tak puas hati pasal dia kata slow. tapi... baru nak bukak waze untuk check laju, dah pun sampai. kekeke

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

checkin... 27 tu row paling belakang. lambat checkin jugak.. kekeke...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

ni posing ja ni depan kaunter balut bagasi. belasah ajer la..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

ni ler kapal terbang kami hari ni.. jom masuk..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

pandangan dari last row.. kau ado? kekeke... sesaja nak nampakkan sayap tu

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

kalau tak... nampak cam aku terbang ala superman amik gambo.. cenggini..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Lagi gambo sayap

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

ni atas laut cina selatan dah ni.. awan tompok tompok tahi unta bak kata sudin

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

lagi dan lagi awan tompok tompok

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

sementara tu, dok tunggu cik pramugari sampai. perut dah lapo ni beb

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

adoyaiii.. lambat tul. sapa suruh dok last row lagi kan.. padan muka aku

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

dah sampai. yang tak best semua nasi lemak dah habis. makan aje la apa yang ada

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

ni ler pack makanan untuk aku. apa apaan ajer la

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

husmira pun bengkerk pasal nasi lemak dah takde

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

makan tengahari hari ni... huhuhu... belasah 7up lagi kengkonon nak kasi perut lagi sakit..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

ratah sampai habis segala isi lam kotak nih. Dah setel, sambung amik gambo awan balik..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

ntah apa yang dilayan si husmira nih.. dah la dok solo 3 seat gitu... hahaha... akhirnya... dah nampak dah sungai rajang.. besar, panjang... dan teh tarik gitu

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Masa ni telinga aku dah rasa cam nak meletup. tak pernah aku rasa tekanan giler cenggini. sesikit aku tengok tangan aku. mana tahu berdarah ka apa. pasal sakit sangat tu. sampai nak landing baru lega. hilang cenggitu ajer... tak tau la apasal aku diuji cenggini...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1

alhamdulillah.. selamat tiba di bumi sibu. yihaaaa....

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Sarawak, My journey Part 1


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 31 Januari 2013

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Penat nak nulis sebenornya, rehat pun tak cukup lagi. Badan aku memang teruk sikit sejak kebelakangan ni. Yelah. Asyik travel aje memanjang. Bila kena keluar negeri, tetambah la penat lagi. So, kita sambung lagi...

Part 2, Day 2, Sabtu, 26 Januari, Sungai Beso seharian

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Pepagi lagi kami keluar. Masih lengang lagi pekan sungai beso nih. Maklum la. Esoknya kan coti thaipussam. Terus gerak ke sekolah.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Sekali dah sampai... perrgghhh... lautan kereta tu. Sempat tawaf sekali. Last last parking kat kubur di masjid sungai beso nih.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Parking udah, langsung gerak ke sekolah. Tawaf masjid pasal kami park kat sebelah belakang. Kan kami parking dekat kubo tadi kan.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Dah ramai rupanya orang kat sini. Pi kat kaunter pendaftaran. Bukan nak mendaftar pun, sebab ramai sangat orang. Lagipun kami ni lebih sebagai Editorial. So, snap snap; cari berita and... cari makan.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Cemana boleh gambo masjid lak yang keluar kat sini. Ni nak kena marah blogger balik nih.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Kat sini kami amik gambo gambo aktiviti yang ada. Team penari, orang mendaftar. Bos team kedah, raz ngan timbalan dia, hamka pun datang beborak sesama. Terus kami wat post mortem dan perancangan untuk program kar kedah. Aku kan orang kedah. Tak mau la negeri sendiri merudum.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Dah mula penuh dah booth GM1M pada masa ni. Team selangor yang handle semuanya perempuan. Hmmm... kebetulan??

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Gambo tersalah susun lagi. Marah lagi kat encik blogger nih.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Sempat ninjau booth vle kat sebelah. Actually, asalnya ni booth im4u. tapi kensel

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

ni ler powerbank alias yang membuatkan ayat kau ada bertambah mekar semula nih..

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

tpm melawat booth gm1m. aku dah train dan tolak narimah ke depan untuk sesi ni. memang terbaeekkk!!!! la pilihan aku selama nih.. hahahaha, ayat masuk lif tekan butang tu

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

suka tul tpm ngan penerangan dari narimah. pandai pulak si narimah ni bercakap. ok ler kan. yang penting semua berjalan ngan baik. setel urusan di selangor. yahooo...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Dah setel kije, baru leh jengjalan cari cerita, gambo gambo best

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Tengok pasal ular nih, aku sesaja bako amoi ni untuk ambik gambo ngan ular. memula tak berani. last last, pasal asik kena bako jer dia nak.. hehehehe... ni baru nama dia pencari gambo sejati...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Betul tak. Kekadang ada masa kita kena cipta gambo seperti yang kita nak. Susah kita nak dapatkan momen, tapi kita boleh merancang untuk mencipta momen.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

booth vle masa dah nak tutup majlis. lepak lepak ngan zaki kat sini sambil borak

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

amoi masih tak nak lepas ular? tak.. en blogger susun gambar terabur lagi.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

Lam kul 3 kami wrap up the booth. Siap bungkus sekali semua banner dan banting untuk digunapakai di sarawak. dah cam mayat dah haaa... hahaaha.. masa nak masuk hotel sempat makan cucur udang din kuala kurau. yummy...

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

bukan senang nak makan cucur udang kuah kacang cenggini... memang terbaeekkk!!!!

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

ni salah en blogger lagi. ni la last picas sebelum kami keluar dari sekolah selepas majlis tamat. masa majlis bersama tpm di pentas utama aku memang tak cover pun. aku lepak ngan alias kat belakang ambik point penting nak masuk buletin.

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

tapai ubi yang super duper masam, ikut kata alias la kan.. aku tak makan tapai tapai nih

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

ni ler rupernyer cucur udang yang digabungkan ngan kuah kacang dia. kalau kat jb, setakat kuah sos ajer la

Himpunan Guru Muda 1Malaysia, Zon Tengah, My journey Part 2

sebelum layan mata, cam biasa godak belakang tv cari port usb.. sayang, lepas music file ja.. sedih... layan tido ajer la...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free