mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kepala batas. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kepala batas. Papar semua catatan

Isnin, 29 Februari 2016

PENJUALAN KEDIAMAN PERUMAHAN PENJAWAT AWAM 1MALAYSIA (PPA1M) TAMAN PERDA INDAH, KEPALA BATAS, PULAU PINANG

 PENJUALAN KEDIAMAN PERUMAHAN PENJAWAT AWAM 1MALAYSIA (PPA1M) TAMAN PERDA INDAH, KEPALA BATAS, PULAU PINANG

PENJUALAN KEDIAMAN PERUMAHAN PENJAWAT AWAM 1MALAYSIA (PPA1M) TAMAN PERDA INDAH, KEPALA BATAS, PULAU PINANG

Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan bagi pembelian unit kediaman Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) Taman Perda Indah, Kepala Batas yang melibatkan  579 unit rumah teres setingkat telah dibuka mulai 29 Feb 2016 hingga 28 Mac 2016 kepada anggota perkhidmatan awam di semua perkhidmatan seperti berikut :
  • Perkhidmatan Awam Persekutuan
  • Perkhidmatan Awam Negeri
  • Badan Berkanun Persekutuan
  • Badan Berkanun Negeri
  • Pihak Berkuasa Tempatan
PPA1M Taman Perda Indah melibatkan pembinaan 72 unit rumah Teres Setingkat Jenis A untuk Fasa 1 dan 507 unit Rumah Teres Setingkat Jenis B. Rumah ini mempunyai keluasan 880 kps dan 1100 kps serta mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi. Harga bagi seunit Rumah Teres Setingkat Jenis A bermula RM  171,151.00 hingga RM 216,312.33 dan seunit Rumah Teres Setingkat Jenis B bermula RM209,429.00 hingga RM344,070.98 mengikut keluasan binaan rumah. PPA1M Taman Perda Indah dilengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti surau/masjid dan dewan serbaguna.

Untuk permohonan / pertanyaan sila layari www.ppa1m.gov.my

--- #terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Ahad, 31 Ogos 2014

This is our story at TH Hotel, Kepala Batas


This is our story at TH Hotel, Kepala Batas. Kami booked family room. Around RM300++. Bilik quite spacey. Besarnya 1 and a half bigger than the normal room. Kami sampai awal. Sebabnya. Kami terus bergerak ke sana selepas atuk dan nenek kedah bergerak ke surau untuk bersama dengan jemaah yang akan berlepas around 10 pm. So, kami ni kira scouting troup la ni. Ekekeke. Pandangan aku. Memang OK ler hotel ni. Hotel baru. Cuma aku pening sikit cari jalan masuk ke sini. Pusing pusing aku tetap tibai jalan salah. Mula operasi tahun ni. Sampai ja. Tugas aku nak cari makan la kan. Ronda satu Kepala Batas. Last last jumpa satu restoren tomyam. Sib baik. Yang lain banyak dah tutup. Tapau. Pakat makan reramai. Then turun amik barang yang dibawa oleh pak ngah. Baru nak naik. Bas dari Baling pun tiba. Borak borak sementara menanti sesi pengagihan bilik. Sedar sedar dah jam 1 pagi. Naik. Nengok kebudaks masih jaga. Bukan layan movie kat TV. Tapi layan katun kat tab. Ish ish ish. Punya beso tv. Chanel bagai. Tab yang kecik jugak dilayan reramai. Layan ajer la...

Bergerak dan berkumpul di TH Hotel, Kepala Batas


Bergerak dan berkumpul di TH Hotel, Kepala Batas. Around 8 malam, atuk dan nenek kedah mula bergerak meninggalkan rumah menuju ke surau untuk menyertai jemaah yang akan bergerak ke TH Hotel, Kepala Batas dengan menaiki bas. Kami pula bergerak berasingan. Pakcik bawak atuk, paksu bawak bag, pak ngah bawak barang kami, dan aku; tukang tutup rumah dan bawak semua kebudaks bergerak dulu menuju ke TH Hotel manakala yang lain akan menyusul bersama bas atuk dan nenek kedah.

Jumaat, 29 Ogos 2014

Selamat menunaikan ibadah Haji bagi tahun 1435 hijrah



Selamat menunaikan ibadah Haji bagi tahun 1435 hijrah untuk atuk dan nenek Kedah. Kami doakan selamat pergi dan balik serta mendapat haji yang mabrur. InsyaAllah...

Tarikh penerbangan pergi : 28/08/2014
Tarikh penerbangan balik : 13/10/2014

Bila borak ngan orang setempat, rupanya ni bukan sahaja penerbangan pertama tapi juga tahun pertama untuk perlepasan dari Kepala Batas, Kedah.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 1 September 2013

Back to nature 2013 - Day 6 : Jenjalan beraya di Sungai Petani


Back to nature 2013 - Day 6 : Jenjalan beraya di Sungai Petani. Kami amik kesempatan semua dah ada untuk satu friendly match boling kat sungai petani sebelah petangnya. Kesempatan di sungai petani jugak, kami terus ke kepala batas, rumah pak long li, abang kandung atuk kedah. Seronok jugak sebab depa pun full house. Semua ada... Read on...