mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Lawatan Hujung Minggu. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Lawatan Hujung Minggu. Papar semua catatan

Sabtu, 30 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170930 Lawatan Hujung Minggu - seken round


Sekolah Tun Fatimah : 20170930 Lawatan Hujung Minggu - seken round. Jangan maraa aaa... Minggu ni dua kali aku datang haaa... Kebetulan nak gi jemputan kat hutan bandar dan nak amik baju yang iqa pakai semalam untuk band nite. Sakan iqa bercerita. Seronok sungguh. Rupanya. Dia dapat best of the best costume! Dapat hamper besar dan beg tangan gitu. Hehehe. Patut la suka sangat. Jap aje kami jumpa. Iqa nak ke praktis untuk esok dan kami nak gerak ke hutan bandar.

Jumaat, 29 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170929 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170929 Lawatan Hujung Minggu. Maybe ni antara yang tersingkat kot. Plus minus around 10 minit je. Iqa kena gerak around jam 4 untuk prepare bagi Band Nite malam ni. Tak kisah la kan. Mama ngan anak ni memang asal dapat jumpa je ni. Janji dapat bau je dah cukup tu. Esok dah sibuk nak praktis pasal ada persembahan kat KL Ahad ni. Good luck iqa and the team!

Edisi Mama : Sekolah Tun Fatimah 20170707 Lawatan Hujung Minggu


Edisi Mama : Sekolah Tun Fatimah 20170707 Lawatan Hujung Minggu. Masa ni aku kasi terus selfie stick aku pada mama. Aku memang tak reti tul nak pakai selfie stick ni. Hahaha. Sempat berwefie guna selfie stick masa jumpa iqa kat STF. Sampai ke depan cermin kereta tu. Hahaha. Memang biasanya aku duduk dalam kereta ja bila gi jumpa iqa ni. Selalu pak cik guard tanya. Dah sudah ke? Kejap benar. Hahaha. Paling lama pun dalam 20 ke 30 minit je selalunya. Agak kejam kan. Lagi lama pergi balik. Hehehe. Bincang yang penting penting aje. Paling penting dapat nengok muka mama.

Jumaat, 8 September 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170908 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170908 Lawatan Hujung Minggu. Ni antara lawatan paling singkat kot. Around 10 ke 15 minit ja gitu. Iqa ada training band. Esok ada persembahan kat AEON Mall Bandar Dato' Onn. Jadi. Jam 2.45 petang dah kena ada kat Band Room. Kami gerak dari Larkin Sentral around 2. Singgah Mat Corner jap tapau Nasi Ambeng. Sampai ja STF terus panggil iqa. Dia sampai siap gi beratur beli ayam pulak kat food truck. Berenti kat wakaf. Bukak makanan dah jam 2.30 gitu. Iqa makan ala kadar aje. Turun bawah. Hantar semua barang dia dan terus ke Band Room. Kejap betul kali ni. Ish ish ish. Buat yang terbaeekkk!!!! Yang penting kali ni semua ada tu. Memang ngam ngam betul. Tepat jam 2.45 hujan selebat-lebatnya. Cantik cantik ja kami dapat luang masa dengan semaksimum yang mungkin dalam cuaca yang redup gitu.

Sabtu, 19 Ogos 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170818 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170818 Lawatan Hujung Minggu. 18 Ogos. Cam biasa. Taruh nasib aje ler. Memang dah dua minggu nasib baik ni. Ada aje lagi belen nasi ambeng untuk kami di Mat Corner. Beli 3 bungkus terus gerak ke STF. Iqa dah siap beli hot dog cheese mayonis. Perghhh.. Pedas kena taste ngan aku la pulak. Kekeke. Lepak kat kantin macam biasa. Sebab of coz semua wakaf dah penuh. Borak borak pasal life dan peperiksaan dia sepanjang minggu. Balik. Singgah great zone untuk beli dapur baharu. Yang lama dah rosak sebelah.

Sabtu, 5 Ogos 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170804 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170804 Lawatan Hujung Minggu. Semalam singgah Mat Corner terlebih dahulu. Alhamdulillah. Ada rezeki dapat makan Nasi Ambeng hari ni. Pastu baru gi beli food untuk Iqa. Selesai baru la gerak ke STF. Ramai orang hari ni. Terus gerak ke kantin untuk late lunch. Suka Iqa dapat makan nasi ambeng. Layan.

Sabtu, 29 Julai 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170721 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170721 Lawatan Hujung Minggu. 21 Jun. Macam biasa. Melawat Iqa. Hmmm. Lepas ni tak payah beli maggi lagi dah. Dah diharamkan. Makan lunch bersama. Dalam kereta. Kekeke.

Sabtu, 8 Julai 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170707 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170707 Lawatan Hujung Minggu. Selesai urusan di Kluang, macam biasa terus ke STF. Bawak food dan barang yang dipesan. Borak. Makan makan. Dan tambah sikit. Snap snap sini sana. Kekeke. Ni semua si Mus punya bahana la ni. Google Local Guide katanya.

Jumaat, 7 April 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170331 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170331 Lawatan Hujung Minggu. Gi lawat Iqa minggu lepas. Last minute plan. Better gi Jemaat. Sabtu boleh rehat sikit. Pinggang memang totally sangat sakit actually. Aku terbaring aje kot. Nak gerak memang tak la. Adjust seat. Paling sedap aku rasa. Aku nyandar ja lam kereta. First time bawak kereta camni. Langsung tak turun. Sampai rumah. Perit rasanya nak gerak masuk. Tu yang hari ahad ayat pertama KS. Kuat betul bau koyok ke ubat dalam bilik ni. Hahaha. Khamis kena. Isnin baru recover full.

Sabtu, 1 April 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170225 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170225 Lawatan Hujung Minggu. Lama jugak ye gambo ni terperam dalam dropbox. Jalan jalan hujung minggu. Ni kira hari yang agak tensen sebab line streamyx out dekat rumah, henpon langsung taknak start. Balik. Singgah Digi. Terus amik henpon baru. Sebelum pulang lepak KFC. Ni semua tensen punya pasal la ni. Kekeke.