mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label selsema. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label selsema. Papar semua catatan

Khamis, 18 Februari 2010

Rombongan ke Poliklinik Gelang Patah

©2010mknaceunlimitedMusim-musim cenggini, nak tak nak; memang kena jugak la berulang ke klinik. Tetambah mama dengan hidung berdarah lak semalam kan. Pagi tadi masih ada lagi yang keluar. Adik ngan Iqa lak tak habis-habis lagi ngan batuk dan selsema dia. Mama macam biasa akan call klinik dulu..

Hello..
Hello.. Poliklinik Gelang Patah sini..
Sapa doktor yang ada sekarang ni..
Doktor Manisha..
OK, sekarang jugak saya datang..

Dah standard dah kat sini. Kalau Doktor Manisha yang ada mesti ramai yang pergi. Kalau yang lain tu, tengok keadaan jugak la. Kalau dah teruk tu nak tak nak kena la jugak pergi kan. Doktor manisha ni lain sikit. Memang cool dan baik. Dia memang seorang doktor yang baik. Tu kalau time dia, orang memang beratur punya..

Sampai jer dapat nombor 59. Sekarang ni nombor 58. Wahhh.. Ini sudah bagus. Berkat hari raya agaknya. Kalau tak pun pasal sekarang ni kul 2 petang agaknya. Baru jer masuk. Habis periksa semua. Settle. Mama, macam aku cakap semalam. Panas. Iqa ngan adik batuk + selsema. Balik terus bagi bebudak ni makan. Iqa tak suka ubat dia. Adik siap muntah-muntah. Standard aaa.. Ubat selsema + batuk.. Mana ada sedap..



Selasa, 23 Jun 2009

Sekali lagi ke spital

Photobucket Photobucket

Hehehe.. Lepas kena paksa oleh pelbagai pihak, akhirnya aku kembali ke spital. Tu pun pasal ngeri gak kan.. 6 sekolah dah kena tutup bebodoh jer. 2 fully closed, 4 tutup beberapa kelas sahaja. So pergi jer ler kan. Leh tahan gak lamanya nunggu. Aku sampai je dah nombor 320. Nombor aku 412. Mampus la nak nunggu. Aku masuk jumpa doktor dah dekat-dekat kul 5 petang. Penatnya nunggu, siap tertido 2 kali lagi. Sekali masuk doktor tanya apasal. Batuk, selsema. Terus dia kuar jangkasuhu check suhu aku (aku dah agak dah). Ubat pun siap ada panadol gak. Maknanya suhu aku ada sikit high la tu. hehehe.






Chiaoooo...
_________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com