mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label ikan bakar. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ikan bakar. Papar semua catatan

Sabtu, 29 November 2014

Jalan jalan cari makan : Ikan Bakar Medan Selera Ayer Keroh


Jalan jalan cari makan : Ikan Bakar Medan Selera Ayer Keroh. Mulanya ingatkan nak makan di umbai. Tapi cuaca malam tu agak tak best. Hujan lebat di seluruh melaka. Jadi. Just makan kat medan selera ayer keroh ajer la. Sampai situ. Gerai pun tak berapa banyak yang bukak. Just pilih yang tengah. Aku pun tak ingat nama dia apa dah. Lepak. Terus ngoder. Pasal yang kebudaks sibuk nak tiga rasa dan mama nak ikan bakar. Jadi. Pilih siakap yang sederhana. Bahagian kepala bakar dan bahagian ekor tiga rasa. Masing masing dapat rasa. Alhamdulillah. Leh tahan jugak la kat sini.

Sabtu, 4 Oktober 2014

Perisa Asli Mak Pon Muar


Perisa Asli Mak Pon Muar. Ni pun edisi agak lama. Masa gi Muar itu hari. Ntah bila dah lama dah ni. Masa nak balik. Tanya jugak. Apa yang special kat sini. Ada tempat beli something tak. So. Kami gi cari perencah. Dapat la gi mak pon. Ada perencah asam pedas, mee bandung, ikan bakar, rendang, mee rebus, soto, petis, dan mee siput. Leh tahan lama. Aku beli perencah ikan bakar. Sampai sekarang pun masih ada belen suku.

Jumaat, 12 April 2013

Edisi ronda ronda Kota Kinabalu, Sabah

Edisi ronda ronda Kota Kinabalu, Sabah. Ni pun entry lama sebenarnya. Cerita lama semasa program himpunan guru muda 1 malaysia zon sabah. Bulan 2 punya, tapi baru masuk. kekeke. sampai pun dah petang kat sana. tunggu flight en saiful sampai. lepak lepak jap. Pastu Sebelah petangnya sikit, memang aku ngan en.saiful jenjalan keliling kota kinabalu. Esoknya for sure dah sibuk ngan raptai bagai. Ni jer la peluang untuk jenjalan tengok angin kat tempat orang.

Sabtu, 4 Februari 2012

KIP Mart ronda ronda



Setel jer part tu, terus gerak ke KIP Mart. Nak setelkan list shopping tadi. Ngan tudung iqa, aksesori lain dan pelbagai lagi. Tengah jalan hujan. Habis queue panjang aku tadi. Terus parking dan masuk ke kip mart. Target utama tudung dan aksesori iqa.



OK. Target utama setel. Anak tudung penuh. Selai dua hinggit. Kira ok ler tu. Borong 3 jer. Tudung tak jadi beli pasal dia taruk lima belas hinggit. Survey tempat lain dulu.



Dalam nak cari tudung iqa. Boleh pulak tersadai kat sini. Pasal awek ni kasi diskaun, mama pun dah cair dan terus beli. Hmmmm... No komen.



Sesambil tu aku merayap mata ke kedai depannya. Apa lagi kalau bukan singgah selalu. Bukannya nak makan, nak amik gambo jer...



Kat kedai nyonya ni jugak banyak barang dicari kami dapat. Singlet la. Tudung la. Memang terbaeekkk!!!! Tudung canggih baru RM12. Banding ngan tadi yang sampai lima belas hinggit. Memang ni yang lagi baekk!!! la kan. Aku sesaja sakat tanya apa yang canggih? ada air cond ka dalam tu. Nyonya tu ketawa ajer..



Dah di merayap ke tudung dia balik. Ish ish ish..



Dan lagi dan lagi.. sampai aku pun dah tak larat nak ngikut lagi dah oooiii...



Dan pasal aku bosan sangat baru aku terperasan kat level atas ada kedai lagi... sian kedai kedai kat atas nih



Dah ada jual motor lagi tu. Hmmm.. bila la aku nak dapat motor aku balik nih...



Sempat tangguk sotong kat sini barang sekilo. Belasah ajer la..



Sekali tertangguk lagi ikan selar barang setengah kilo.. Hehehehe... sejak aku dah masuk ppd ni. sebenarnya dah tak pernah lagi aku singgah ke pasar cenggini. Tak kena timing ngan mama. Tu yang rasa rindu la pulak nak turun sekolah balik. Dulu, ni ler aktiviti kami lepas balik sekolah.



Singgah beli sayur sesikit..



And lastly.. mesti beli nenas potong taruk kicap kegemaran aku. Hari ni tarak mood la pulak nak makan tembikai potong taruk asam

Rabu, 8 September 2010

Apa projek malam ni?

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 September 2010
Masa : 8.40 malam
Tempat : Atas titi depan rumah
Mood : Ni sapa yang budak nih..

Malam ni habis semua pakat kuaq dok kat atas titi, tempat biasa kami main bunga api dari zaman kebudak lagi. Malam ni giliran iqa ngan inaz la pulak. Sekali atuk kedah kata bunga api yang aku tinggai tahun lepas ada lagi. Aku ada beli bunga api ka taun lepaih.. Yang seingat aku, aku beli mercun roket sekotak. Sekali betui. Last-last aku ngan pak cik yang main. Ada la dalam dua bungkuih. Pastu paksu dah mula keluaqkan lastik berlampu, dia beli kat i-city. Bebudak ni dok pulun la main tu pulak. Aku pun tak tau camna.. aku terajaq inaz main mercun, last-last dedua budak ni dah start main mercun roket..!!! Waaa.. Kami akhiri permainan malam ni dengan main bakar-bakar kertas.. Belen mercun roket bawak ke malam ni la pulak..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak tu dah jatuh kat situ

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Camni la cara dia dik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pak yang pun dah turun ajar main

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kita taruk sini.. pastu tarik ke bawah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haa... ready aaaa.. lepas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ta

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik la pulak nak buat nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikkkk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ready aaaaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepassss...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok iqa pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Letak kat getah ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Susah la pulak nak masuk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dah bergembira dah ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pusyummm.. ankel seeker mesti nampak entiti nih, kaler biru memecut laju

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Entiti iqa la pulak.. tingginya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni sapa yang bebudak nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa yang aku ngan pakcik main nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa masih tak heran kami main

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik ngan lestik dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik masih asyik ngan lestik entiti dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Paksu pun nak main jugak ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri masih enjoy ngan atuk kedah sama mak yang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Anak sapa la ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqrii..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pak yang la pulak yang main.. pasai pa haa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la pasai dia.. pakat dah main mercun roket dah ha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik la pulak yang mencucuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lari dik...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku asingkan stok untuk iqa dan inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Inaz sekali lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Huih.. tekun betui mencucuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tu si inaz punya la tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mak yang tengah posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik ni memang la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom main hantu raya la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekali mak yang kuar belon la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni last la malam nih..

Enjoice...Sharing is power!!!