mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label hari kedua. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label hari kedua. Papar semua catatan

Selasa, 11 November 2014

Hari kedua Bengkel pembangunan Dashboard KPI Pengarah JPN Johor Bil.2/2014


Hari kedua Bengkel pembangunan Dashboard KPI Pengarah JPN Johor Bil.2/2014. Setelkan paparan. Siap panggil pegawai meja KPI untuk jelaskan datanya. TQ ustaz Azman. Next kita akan buat bersama pegawai meja KPI yang lain pulak.

Isnin, 20 Oktober 2014

Hari kedua Bengkel pembangunan Dashboard KPI Pengarah JPN Johor


Hari kedua Bengkel pembangunan Dashboard KPI Pengarah JPN Johor. Hari ni lebih mencabar. Nak gabungkan 70 sub kpi ke dalam satu table yang aku kasi kod nama "Jiwa lara". Pasal memang blank berkali kali. Nak cari solution. Ngan abam gediks yang masih mengganggu jiwa aku lagi. Walaubagaimanapun. Berjaya jugak kita dapat. Cuma pasni aku nak kena teliti balik formula terutama untuk kira decreace tu.

Isnin, 21 Oktober 2013

Kursus Pengurusan Kewangan dan Akaun Sekolah Bil.6/2013 - Hari Kedua


Kursus Pengurusan Kewangan dan Akaun Sekolah Bil.6/2013 - Hari Kedua. Hari ni kami belajar Pengurusan Kewangan (Pengurusan Pungutan Dan Terimaan) yang disampaikan oleh en. Zahari Bin Ismail. Ada sedikit sesi penggambaran berkumpulan pada waktu minum pagi. Lepaks jap ngan wan. Sebelah petangnya disambung lagi dengan topik Perolehan Dan Bayaran juga oleh en. Zahari Bin Ismail. Read on...

Sabtu, 23 Mac 2013

My journey : Mesyuarat Verifikasi Data Emis Johor Mac 2013 - Part Tres

My journey : Mesyuarat Verifikasi Data Emis Johor Mac 2013 - Part Tres.
Dah tiba hari terakhir di sini. Alhamdulillah. Semua berjalan lancar. Ralat di hari akhir semuanya dibawah 20. Terbaeekkk!!!! setakat ini. Semakan ralat dan verifikasi dijalankan pada semua sektor yang terlibat sebelumnya. Semakan akhir bersama rendah. Tahniah pada semua yang terlibat, dari pegawai sektor yang datang bersama-sama kami, pegawai maklumat yang tak jemu-jemu menelefon sekolah, guru-guru data, pentadbir sekolah dan semua yang terlibat secara tidak langsung. Tanpa anda, kesahan data tidak akan dapat ditentusahkan oleh kami. Terima kasih atas bantuan dan kerjasama.

My journey : Mesyuarat Verifikasi Data Emis Johor Mac 2013 - Part Tres

My journey : Mesyuarat Verifikasi Data Emis Johor Mac 2013 - Part Deux

My journey : Mesyuarat Verifikasi Data Emis Johor Mac 2013 - Part Deux

Sambung hari kedua la pulak ya. Sesi dimulakan dengan verifikasi data spi, btp dan akp. Seterusnya disambung dengan data menengah. Sebelah petangnya diteruskan dengan verifikasi data rendah. Malam, kita sambung garis panduan jpms dan pk16. Yang penting, malam ini hamper separuh pm dah pakai windows 8 tuh...

 
sesi pagi : spi, btp dan akp