mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label gadget. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label gadget. Papar semua catatan

Ahad, 10 Julai 2016

Syafiqah's Instax Mini 8


Syafiqah's Instax Mini 8. At last. Iqa nak jugak Instax ni. Aku suruh dia fikir supaya beli kamera digital. Pakai SD card leh ambil gambo beriu ribu. Tak nak. Nak instax jugak. Pakai duit kutipan sendiri masa raya itu hari. Pasal dari awal aku kata. Nak. Bagi abah duitnya. Ish ish ish. Dia bebetul cari duit. Pastu. Ada beberapa syarat tambahan lagi. Apa pun. Dah lama dia survey. Last last gi Johan kat Angsana. Dapat RM339 per set of cam, bag dan 20 pc of film. Tambah lagi RM50 untuk a set of 20 pc of film lagi. TQ KS aka King aka Kwan. Hehehe. Punya la bernama nama. Mulanya nak purple, pastu nak pink. Last last pink. Amik gambo sekali guna cam oleh KS. Nanti mau film lagi leh datang cari dia. Harap dapat harga yang OK lagi la.

Isnin, 4 Julai 2016

Marshmallow for Tab P1000?


Marshmallow for Tab P1000? Tadi adik inaz pun dok ngadu. Asyik terrestart aje tab nyer. P1000 ni generasi pertama galaxy tab. Memang paling tinggi official pun setakat honeycomb. Aku lepas jer pada tu terus aku mod pakai cyanogenmod aje. Kebetulan dah jumpa yang latest marshmallow. Pikir jugak samada nak reset atau nak upgred. La ni pakai Kit Kat dah. Kalau dua kenaikan of coz la marshmallow. Last last aku reset balik la. Masih terbaik kit kat tu untuk P1000 tu.

Lollipop for Zen4


Lollipop for Zen4. Mulanya masih beri peluang untuk Jellybean still beraksi pada zen4. Root. Pastu try reset semula. Still masalah sama pada zen4. So. Takde rezekilah on jellybean. Siap ja download official Lollipop for Zen4 apalagi. Terus tak toleh belakang lagi. Setel. Alhamdulillah. Now zen4 aku dah lollipop ye. Hapgred 2 kali peningkatan. Cam gaji ler pulops. Aisehhh...

Zen4 pun turut sama nak bermanja


Zen4 pun turut sama nak bermanja. Alamak. Gara-gara nak install kodi tak cukup storage. Habih segala benda aku clear. Lepas restart terus tak load os. Ish ish ish. Salah sendiri ni. So. Nak tak nak kena hard reset la. Untuk Zen4 just tekan power on + volume up je. Sekali lepas reset pun masih sama jugak. Hmmm... Ni nak kena buat something la. Terus aku cari latest img. Alang alang terus lollipop aje ler.sabo aje la download img. Alang alang root dan up sekali ler.

Ahad, 3 Julai 2016

PCku masih ICU


PCku masih ICU. Aku dah dapat detect awal yang masalah sebenar berpunca dari PSU yang rosak. Hari ni meronda jap ke Taman U. Gi tempat biasa la. Beli PSU. Alang-alang beli dakwat hitam sebotol. Hahaha. Balik. Upacara menukar bermula. Setel. Sekali on. CMOS Settings Wrong. Ish ish ish. Pastu terus freeze je. Nanti la esok aku nengok semula. Esok dah mula cuti kan. Hehehe.

Selasa, 28 Jun 2016

Beg Laptop Dell Kunjung Tiba


Beg Laptop Dell Kunjung Tiba. Awal sampai. Baru dapat mesej Lazada semalam. Petang ni dah sampai. Good job gdex. Barulah nampak expressnya. Tak cukup orang, third party datang hantar. Camtu ler.

Ni ntah beg keberapa ye. Keempat. Kelima maybe. Murah je. 23 hinggit. Kebetulan. Masa tu terbaca emel tawaran masa terhad lazada. Lagipun beg yang aku pakai bercop jpn tu pun dah uzur. Yang lowepro ntah mana mama simpan aku tak jumpa. Boleh la ni.

Sabtu, 25 Jun 2016

Blogger Apps : the return

Blogger apps : the return. Nampaknya. Aku install kembali apps ni. Kes aku lepak aje di spital. Mati kutu weh. Henpon je ada. Blog bersawang. So. Akan nampak kelainan dari segi post aku semula la pasni.

Rabu, 14 Ogos 2013

Targus Ambidextrous and Ergonomic Wireless Mouse - review


Targus Ambidextrous and Ergonomic Wireless Mouse. Ni la mouse yang aku order dari groupon tempohari. Dapat diskaun 56% dari harga market. Aku sebenornyer beli dah lama. Sebulan yang lepas. Baru nak hapdet. OK ler tu kan. Aku taruk nama dia ryuki sebab dia nyer jalur tepi tu cam kamen rider ryuki. Akakaka.. Read on...