mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label blogspot. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label blogspot. Papar semua catatan

Isnin, 30 Disember 2013

Guru Muda 1 Malaysia

Guru Muda 1 Malaysia telah dilancarkan pada 8 Oktober 2012 bertempat di Pusat Kokurikulum Tasek Utara, Johor. Tujuan utama penubuhan Guru Muda 1 Malaysia (GM1M) ini adalah untuk mengukuhkan perpaduan guru muda untuk bersama Kementerian Pelajaran Malaysia dalam memacu dan melaksanakan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025. Selepas itu, pelancaran demi pelancaran mengikut zon telah dijalankan dalam memastikan guru-guru muda seluruh negara jelas berkaitan penubuhan pergerakan ini. GM1M menggunakan medium facebook sebagai medium perhubungan utama untuk memberi makluman berkaitan aktiviti yang sedang dan akan berlangsung. Facebook ini dapat dicapai melalui pautan berikut :



GM1M dikendalikan oleh Sekretariat Pusat yang terdiri daripada Ketua Penggerak GM1M dan seorang Pegawai Meja bagi setiap negeri. Diperingkat negeri, Sekretariat Negeri terdiri daripada Ketua Penggerak GM1M dan seorang Pegawai Meja bagi setiap daerah. Sekiranya guru-guru berminat untuk memberikan sumbangan dari segi tenaga dan buah fikiran, guru-guru digalakkan untuk menghubungi sekretariat diperingkat negeri ini. Kami amat mengalu-alukan dan menghargai setiap sumbangan yang disalurkan. Untuk berita yang lebih lanjut dan terkini, guru-guru dapat menyemak melalui blog rasmi GM1M di pautan berikut :

http://gm1monline.blogspot.com/


Kenangan semasa mesyuarat penaja - menentukan halatuju GM1M.

Rabu, 22 Mei 2013

Mama belajar blogging

Mama belajar blogging. Siang tadi ada LDP. Belajar buat blog kat sekolah dia. Balik bising-bising. tak puas hati la tu. Takpa. Kasi tutorial sikit. Ajar serba sikit. Tukau template untuk blog. Wallaaaa... setel. Dah... mama pun dah sukahati. Esok boleh kasi touchup sikit.

Sesapa nak gi melawat blog nieza leh ler ikut sini... niezamknace.blogspot.com... caiyookk..

ps : jangan lepas ni lagi menggila cam aku udah ler...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 9 Disember 2011

Masjid Titi Teduri



Jemaat tadi semayang kat semejid ni. Memang malas nak bawak kamera/gajet amik gambo. Seperti diramal, banyak pulak snap yang aku terlepas. Masjid pun dah ditambah besar lagi. Wing kanan pulak tengah naik.

Takpala. Memang tadak rejeki nak amik gambo. Search kat tenet, kebanyakan yang kuar pun memang gambo aku. Tapi ada jugak gambo pembinaan. Rupanya ada blog sendiri yang dibangunkan. Tapi tahun lepas last hapdet. So, tak tau dah apa perkembangan terkini. Klik link Blog Masjid titi teduri untuk view.

Ps : len kali memang tak akan tinggal lagi la tab, rugi banyak shot terlepas.

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 13 September 2010

Gengblogger?? Malware?? Camner nak buat??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Perasan tak sejak tengah bulan lapan, terutama kepada team gengblogger ni; bila kita surf blog kita mesti kuar warning pasal malware. Pueh aku godak script blog.. tak jumpa la pulak script pasal gengblogger ni. Maybe sebab aku terlalu banyak letak script lam blog aku, aku sendiri dah lupa. Sekali hari ni aku sesaja go through blog aku.. maka terperasan la logo gengblogger ni kat blog.. Cheiitt.. penat aku search lam script, lam design jer letaknya. Terus bukak design.. Buang. Test balik.. Hmmmm.. Alhamdulillah.. setel.. Tunggu sampai gengblogger dah sembuh nanti, baru aku masukkan balik yerkk..

Klik untuk kaedah buang logo ini



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku nyer gengblogger logo terlalu simple sampai aku sendiri tak perasan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Log masuk ke menu admin, pilih design

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pasal aku letak kat tepi, maka aku kena tengok gadget aku yang di bahagian tepi. Dah jumpa klik edit.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haaa.. kan jumpa script pasal gengblogger kat sini. Delete jer sumer script berkaitan. Dah sudah klik save..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel. Blog aku dah bebas malware warning pasal gengblogger. Yihuuu..!!!

Enjoice...Sharing is power!!!