mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sungai petani. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sungai petani. Papar semua catatan

Ahad, 1 September 2013

Journey back from Bengkel Kerja Perlaksanaan Dashboard Prestasi PPD


Journey back from Bengkel Kerja Perlaksanaan Dashboard Prestasi PPD. Kengkonon leh sampai lam kul 8 - 9 la kekdahnya. Campur tolak jam, berenti bagai... jam 1 pagi baru aku sampai rumah di gelang patah. Huhuhuhu... Sengsangat la penatnya... Read on...

Sabtu, 31 Ogos 2013

Bengkel Kerja Perlaksanaan Dashboard Prestasi PPD/JPN dibawah Inisiatif Program Transformasi PPD - Day 3


Bengkel Kerja Perlaksanaan Dashboard Prestasi PPD/JPN dibawah Inisiatif Program Transformasi PPD - Day 3. Akhirnya... dah sampai hari lst kami di sini. alhamdulillah. selesai semua. tu pun masih ada beberapa perkara yang masih boleh ditambahbaik untuk mencantikkan lagi perjalanan benda ni. Terbaeekkk!!!!... read on...

Jenjalan cari makan sepesel sungai petani


Jenjalan cari makan sepesel sungai petani. Pasai sebelah siang dah tapau habih habihsan, sebelah malamnya kami free la noo.. So, nak la pi cari makan sepesel sikit. Turun ke lobi, jumpa geng kum yang lain, pakat la nak pi sungai dua. Sekali, masa abam roslan isi minyak, kami leh tersalah tune. Langsung terpisah... huhuhu.. terus la cari sendiri tempat makan yang lain... Read on...

Jumaat, 30 Ogos 2013

Bengkel Kerja Perlaksanaan Dashboard Prestasi PPD/JPN dibawah Inisiatif Program Transformasi PPD - The Journey to nature


Bengkel Kerja Perlaksanaan Dashboard Prestasi PPD/JPN dibawah Inisiatif Program Transformasi PPD - The Journey to nature. Bengkel ni dibuat di Sungai Petani. Balik kampun tu, tapi balik untuk wat kije la kan. Read on...

Jumaat, 16 Ogos 2013

Majlis Pelancaran Kibar Jalur Gemilang 2013


Majlis Pelancaran Kibar Jalur Gemilang 2013 akan dijalankan mengikut tentatif seperti berikut :

Tarikh: 16 Ogos 2013 (Jumaat)
 Masa: 8.00 malam
Tempat: Dataran Zero, Sungai Petani, Kedah

Anda juga dapat menonton secara live streaming di url berikut http://stream.kedahlive.tv/live/en/

Jamuan Rakyat Merdeka Raya turut diadakan di lokasi yang sama bermula jam 3.30 petang hingga 7.00 malam. Moh ke sana!!!

Isnin, 4 Jun 2012

Pak Nik Cendol, Sungai Petani

Saja singgah makan laksa ngan cendol kat sini. Tapi tak expect tinggi. Pasal dah dekat jam 7 dah pun. Cendol pulut pun dah abis, tinggal biasa ja. Order laksa 3, tak cukup tu. Kena rm13.80.

Ps: ada pelekat jjcm tu. Kekeke...

Via x8jer













Rabu, 8 Disember 2010

Asyraf : Pit Stop #3 : Cendol Sungai Petani

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 Disember 2010
Masa : 4.20 petang
Tempat : Gerai cendol sebelah Petronas SP(S)
Mood : Lama tak belasah laksa nih

Sampai ja sini hujan agak lebat sikit. So, terus masuk cari meja, order, melantak dulu. Lama tak singgah. Sebabnya.. asal balik kedah, sampai mesti malam. Mana nak bukak lagi kan. Tapi lepas ni kena la ikut jalan lama untuk sampai ke baling.. Sure lemau punya la kan.. Tak kisah la.. Yang penting makan mau best kan.. Dalam perjalanan balik sempat pusing pusing lam pekan lama sungai petani. Banyak lagi bangunan bangunan lama yang terselit di celah celah pembangunan.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Terus ambik tempat.. Order please!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Saya pun nak makan laksa jugak la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. laksa ni lagi best la.. rugi makan kat r&r tadi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni khas untuk mihun sup ja.. daging ja ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cendol dan yang paling hujung laksa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ambik gambo dulu sebelum licinkan laksa nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cendol pulut yang masih tak diusik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik teringin nak makan.. tapi bila aku cakap daging terus dia tak jadi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gerai dia sempoi ja.. kat sungai petani gerai cenggini masih ada banyak lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sebelah petronas ni la letaknya gerai dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak tak gerai dia.. belakang dia ada semejid.. tak tau nama masjid nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesambil nunggu trafik hijo sempat menembak lagi tuh.. bangunan lama nih.. old school beb

Enjoice...Sharing is power!!!