mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label resort. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label resort. Papar semua catatan

Sabtu, 23 Mac 2013

Jenjalan petang di Felda Residence, Tanjung Leman

Lupa la pulak nak masukkan suasana petang di Felda Residence. So... Layan nooo...

 
Café

 
swimming pool

Ahad, 15 Julai 2012

DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Majlis penutup
Alhamdulillah. semua selesai dengan jayanya. Penat lelah sepanjang minggu lepas memang tak terkata. Kalau ikut hati, nak jer cuti senin ni. Tapi... carry forward lah ke jemaat. Sebab aku perlu ke keyell. Ada meeting.. Apa pun.. layanzzz gambo sepanjang dua hari di ksl resort.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
penutup

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
meja pelapor yang hangat mencatat

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
sesi dialog

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
majlis penutup

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
panel dan jemputan khas

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
sebahagian peserta

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
sesi dialog

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
ni mesti kes silap beli mentol nih

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
kawasan pendaftaran panel

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
pendaftaran panel

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
masih dari pandangan depan hotel

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
dari depan bangunan ksl

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
lepak jap kat lobi hilangkan penat

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
suasana petang jemaat... pendaftaran panel



Ahad, 8 Julai 2012

DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR | WHY

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR

Klik pautan untuk ke Web Rasmi | Facebook Rasmi | Twitter Rasmi 

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from abihulwa.blogspot.com

~ PENGENALAN ~

Penilaian terhadap sistem pendidikan negara yang telah dilaksanakan mulai Ogos 2011 merupakan satu langkah awal untuk menilai secara keseluruhan tahap pencapaian pendidikan di Malaysia. Kali terakhir kajian semula yang menyeluruh terhadap sistem pendidikan negara dilaksanakan adalah pada tahun 1956 dan 1960 dengan terhasilnya Laporan Razak dan Laporan Rahman Talib. 


Laporan Penilaian Sistem Pendidikan Negara (LPSPN) yang terhasil pada akhir Mac 2012 akan menjadi input penting dalam penyediaan pelan pembangunan menyeluruh bagi sistem pendidikan negara dan pelan strategik KPM.Selain LPSPN sebagai sumber input– proses perundingan meluas akan diadakan mulai April 2012 bagi melibatkan dan mendapatkan input daripada komuniti dan pihak berkepentingan yang berminat melalui siri Dialog Nasional Pendidikan Negara (DNPN 2012).




mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from azimaris.blogspot.com

~ MATLAMAT ~

Matlamat akhir DNPN 2012 adalah untuk mendapatkan input daripada segenap lapisan masyarakat berkaitan pendidikan, khasnya beberapa aspek penting yang telah dikenal pasti mempunyai hubungan dan kesan terus kepada kemenjadian murid (student outcomes). 


 DNPD 2012 dapat memastikan bahawa tiada rakyat yang tercicir dalam memberikan idea dan pandangan. Pendidikan adalah hak rakyat, dan sewajarnya suara mereka diambil kira dalam perancangan dasar pendidikan. Input daripada DNPN akan diselaraskan dengan input daripada LPSPN dan makmal pendidikan bagi penyediaan blueprint dan pelan strategik KPM.



~ FORMAT ~

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from btpnpahang.moe.edu.my
DNPN 2012 merangkumi empat kaedah bagi mendapatkan idea dan pandangan daripada masyarakat. Empat kaedah tersebut adalah dengan melalui : 
  • Perhimpunan awam merentasi setiap negeri di Malaysia (townhalls).
  • Forum kumpulan berfokus (stakeholder forums). 
  • Kemukakan idea secara bertulis. 
  • Survei kebangsaan komprehensif.


PASTIKAN ANDA TIDAK KETINGGALAN !!!!


mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from  www.marimari.com
Moh kita ke KSL Sabtu ini...


mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from jbcool.com






Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 7 Julai 2012

DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Agak sibuk minggu ni, hmmm; sepatutnya bulan ni. Program berturut turut. Lepas satu satu. Ni, yang aku share ni adalah salah satu yang paling hampir. Sabtu minggu depan jer. Sekarang ni tengah giat mempromote, dari banner, bunting, flyer, media sosial. Semua kasi taruk. Ni la masanya untuk kita suarakan pandangan, cadangan, tak puas hati kita supaya pihak pengurusan tertinggi Kementerian Pelajaran Malaysia alert tentang perkara tersebut dan ambil tindakan sewajarnya. Jadi, jangan lupa Sabtu depan di KSL Resort. Akan diupdate lagi tentang perkara ni...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 8 Jun 2010

Damai Beach Resort Desaru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarOrang lain start jer cuti, aku dah start kerja semula. Tapi jauh sikit meeting aku kali ni. Kat Desaru sana. Tempatnya cantik, tapi kurang sikit masa untuk enjoy kat situ. Lebih menumpu ke meeting. Nak buat camner kan. Masuk penuh orang. Maklum saja la, cuti sekolah. Masa keluar, tinggal kami jer. Ada la beberapa pelancong lagi kan.

Tempat dia boleh tahan la. Nice and selesa. Kalau bawak keluarga tu kira enjoy la. Kolam renang dia ngeri sikit, sebab dia ada papan lompat-lompat tu. Memula meniti jer kot tepi-tepi tu. Ukur jarak.. Memang kat tempat terjun tu dah 12 meter.. perrghhh.. dari 4.. naik 5.. 7.. pastu terus 12.. Takut tu.. Berpaut kat tepi try jejak lantai.. memang 2 kali ganda dari aku tuh..

::Klik untuk cerita penuh::




©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Banyak bilik dia nih.. Masa aku masuk ituhari leh kata penuh gak la. Ada dua hari keluarga dibuat kat sini.. Orang ramai tul..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Nak amik gambo pantai jer, tapi tak leh.. Ombak kecik-kecik jer.. Tahun lepas jer yang bergulung-gulung.. Maybe tiba at the right time kot..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ni ler bilik kitaorang.. Leh tahan gak la. Mat Nor nak lepak-lepak.. tapi nak gak nengok kamera..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Pandangan ke luar.. Setiap bilik ada balcony. Nice..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Control panel semua suiz kat bilik.. Yang kelako aku dok sibuk cari kat dinding.. Apala aku nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Air cond jer yang diasingkan.. OK ler.. Memula dok pikir apasal tak sejuk-sejuk.. Ropernya aku tak tukau-tukau 26 jer dari mula masuk..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Team teknikal at work..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Matahari pagi.. Tu jer slack kat sini.. Takdernya harapan nak nengok sunset.. huhuhu.. Pagi pun jadi la..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 26 September 2009

Bergembira di Bukit Merah Lake Town Resort

All photos taken by mknace using D70s, videos taken using SE750i, compiled using Sony Vegas, uploaded to Youtube.com



Hari ni, Pak Yang ngan Mak Yang sibuk dok ajak pi Bukit Merah. Nak bawak semua anak-anak buah bergumbira kat sana. So, dari malam lagi dok bersiap dah. Prepare sandwich la, memacam la. Kemas baju n everything.

Sekali esoknya, plan asal nak kuar jam 9 pagi dah tergendala; pasai beg duit pakcik tak dijumpai. Mana hilang ni. Merata orang dok cari. Last-last, abah gak yang jumpa kat dalam keter pakcik. Ntah apa-apa la. Sendiri letak kat tempat barang, sendiri lupa. Kikikiki. Ni la barang kontroversi tu.



Pastu semua bergerak. Tiga keter jalan. Keter atuk ada atuk, nenek, pak ngah, mak ngah, adik batun, adam ngan aisyah. Keter pak yang ada pak yang, mak yang, abah, mama, iqa sama adik inaz. Keter pak cik ada pak cik, mak cik sama pak su. Pastu berenti jap kat lunas beli baju berenang iqa dan yang lain-lain.

Sampai sahaja kat bukit merah iqa la yang paling suka. Tapi yang tak best semua makanan kena sita kat pintu masuk. Tak besh la. Pastu cari tempat kosong. Lepak-lepak sambil bersiap kat situ.



Pastu abah gi simpan barang sama pak yang. Abah dok merepek pasal diaorang tak tunjuk cara-cara guna peti simpan barang. Dah kena telan RM2. Bukan abah sorang, berderet kena. Takpa, ada ubi ada batas kata abah. Pastu pak yang gi sewa pelampung. Tiga pelampung pak yang bawak. Sukanya iqa. Kami semua naik pelampung, pak yang sama atuk tolak.



Pastu atuk ajak gi main kat sini. Best tau. Iqa sama adik batun berenang kat sini la. Adik sama adam pun suka. Tengok la kami berenang kat sini.



Pastu atuk ajak kami semua gi main air pancut. Suka oooo.. Abah siap ajak kami main ketapi-ketapi. Siap ada orang lain join tu keretapi kami ni. Hehehehe.



Lepas tu abah ajak makan dulu. Berenti kejap. Nak tak nak kena la beli makanan kat dalam ni. Tak best nya. Iqa dah suka nak makan sandwich, tapi apa boleh buat kan. Pak yang beli laksa, nasi goreng sama ayam goreng. Makan ajer la.



Lepas makan, kami sambung balik. Kali ni atuk ajak gi mandi kat tempat ada ombak. Ada penyu, ada buaya. Pastu ada kapal besar. Iqa main tembak-tembak kat atas ni la. Iqa pun sibuk ajak semua gi main pasir kat tepi sana tu.











Sebelum keluar dari tempat mandi-mandi tu, kami asik bergambar jer. Apa la abah ni. Tapi Iqa suka gak amik gambo ramai-ramai ni.









Sebelum keluar dari situ ada la pulak badut kat tepi tu. Kami semua bergambar dengan badut tu. Pastu badut tu buat belon bagi kat kami sorang satu. Sukanya..





Sebelum balik pak ngah ajak kami semua main mainan yang ada kat sini dulu. Iqa main ketapi, pastu keter langgar. Pas habis kami pun bergerak keluar. Masalah dia masih ada sekeping lagi tiket. Pak yang cabar abah main roda 360, abah nak pergi dah tapi nenek tak kasi. Last-last abah kasi jer kat sorang budak suruh dia main.



Pastu kami berenti jap kat R&R Gunung Semanggol. Abah beli handyplast dulu pasal iqa ngan abah sama-sama cedera tadi. Iqa luka kat kaki masa iqa sibuk dok main bola tadi, abah lak luka siku pasal tergesel masa turun body surf tadi.





Pastu kami gi taiping. Mak yang sibuk nak gi makan yong tau fu tepeng. Sibuk nau. Masa lalu kat MRSM Tepeng, mak yang cakap kat iqa ni ler sekolah mak yang dulu. Nanti iqa masuk la sini. Pak yang kata iqa masuk la mrsm pak yang, mrsm pengkalan chepa. Mana satu iqa nak masuk ni. Abah ngan mama pun budak mrsm gak. Nanti la iqa pikir mrsm mana iqa nak masuk.

Lama gak kami pusing-pusing lam taman ni. Pastu baru atuk bawak gi tempat makan yong tau fu. Makan yong tau fu jer best. Yang lain tak best, tapi pasal lapar lantak ajer la. Abah dok bebel jer kat indon yang dok anto makanan tu. Apa la abah ni. Bengkerk sangat la kot. Pak cik ketawa jer pasal apa pun diorder semua lebih kurang jer. nasik goreng apa pun semua sama, takde rasa lak tu. Apa pun, makan ajer la. Dah makan kitaorang pun balik. Sempat singgah R&R lagi pastu.


Full Video