mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Birthday. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Birthday. Papar semua catatan

Sabtu, 24 Oktober 2015

Hana Humaira Turn 3 Celebration @ KFC Taman Perling

Hana Humaira Turn 3 Celebration @ KFC Taman Perling

Hana Humaira Turn 3 Celebration @ KFC Taman Perling. Petang ni kita reramai ke KFC Taman Perling. Sambutan besday Hana Humaira. Selamat Hari Lahir yang ketiga. Moga menjadi anak yang solehah. Kipidap!

Ahad, 15 Februari 2015

Happy 12th Birthday Nur Balqis Syafiqah


Happy 12th Birthday Nur Balqis Syafiqah. Semoga menjadi anak yang solehah, dirahmati dan diberkati Allah. A simple makan makan. Sambil bergaya bersama cupcake yang dibawa ke sekolah pagi tadi. Happy Birthday!

Ahad, 1 September 2013

Back to nature 2013 - Day 6 : Jenjalan beraya di Sungai Petani


Back to nature 2013 - Day 6 : Jenjalan beraya di Sungai Petani. Kami amik kesempatan semua dah ada untuk satu friendly match boling kat sungai petani sebelah petangnya. Kesempatan di sungai petani jugak, kami terus ke kepala batas, rumah pak long li, abang kandung atuk kedah. Seronok jugak sebab depa pun full house. Semua ada... Read on...

Sabtu, 3 Ogos 2013

Atuk's Surprise Cake


Atuk's Surprise Cake. Semalam pakat buat surprise untuk atuk. Memang surprise abis ni ha... Read on...

Sabtu, 13 Julai 2013

Edisi terlepas : Birthday Adik Inaz


Edisi terlepas : Birthday Adik Inaz. Dah sebulan aku tak nulih. Punya la sibuk nak habaq kat hangpa semua kengkononnya. Ahahaha. Betui cam sesetengah orang kata. Facebook lama kelamaan akan mengikis habit seseorang blogger. Dan dah ramai blogger yang bungkuih dah pun sebab malas nak hapdet kat dua tempat. Aku? Makin terkikis gak tu sikit demi sikit tu. Tapi... insyaAllah. Ni pun dah mula nulih balik ni. Ni kisah sebulan yang lepaih. Cerita harijadi adik inaz. Read on...

Isnin, 25 Jun 2012

Simple Birthday Party

mknace unlimited | green jade republic
Nasi Ayam Penyet Green Jade Republic
Makan kat green jade republic kat medan selera taman universiti tadi. Birthday boy pulak terbelanja. Adoiii.. Aku baru ingat nak bayo, sekali dia pulak bayo dulu.. Aiyooo.. Apa pun hepi besday En. Kairul..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | green jade republic
Nasi Ayam Penyet Green Jade Republic sama cendol pulut

Sabtu, 23 Jun 2012

Sambutan Birthday Syafinaz

mknace unlimited | Sambutan Birthday Syafinaz
adik inaz potong kek besday dia
Tadi masa jumpa cikgu kelas adik inaz, sempat ngepau gambar sambutan harijadi adik syafinaz semalam. Dua keping ajer. Tapi ok ler tu. Janji ada gambo adik masa sambut birthday keenam nya ni dengan berpakaian seragam. Epi besday adik inaz... TQ cikgu seri, TQ cikgu farah

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | Sambutan Birthday Syafinaz
sempat posing lagi tu

Jumaat, 22 Jun 2012

Happy 6th Birthday Syafinaz

mknace unlimited | Syafinaz dan Ziqri posing with Birthday Card
Suka si ziqri dapat posing ngan kakak dia
Kakak dia lukis kad birthday khas untuk syafinaz. Masa nak ambik gambar si Ziqri pun sibuk nak mengendeng. Senyum cantik lak tu.. Layannzzz...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free
mknace unlimited | Syafinaz dan Ziqri posing with Birthday Card
Mata dah sibuk layan movie la pulak...

Ahad, 27 Jun 2010

Birthdayku dan syafinaz



Aku pun dah tak ingat dah pasal besday aku ngan syafinaz nih. Penat dok menyetel sistem pendaftaran tahun 1 online. Memang tak tahan nengokkan muka inaz tak puas hati pasal aku cakap hari ni besday ziqri. Mama dia leh rakam lak tu part tu. Apa pun dah makin tua setahun dah kami berdua. Semoga inaz akan lebih matang lepas ni.

ps : cerita ini dirakamkan semasa cuti sekolah yang lepas, harap maklum.. hihihi

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 22 Mei 2010

Google's Header : 30th Birthday of Pac Man & Namco Bandai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Terkejut gak semalam bila dengor bunyi yang dah lama aku tak dengor. Biar betul.. Ucu ngan iqa main pac man. Tapi bila nengok bebetul rupanya header google. Siap boleh main lak tu. Pergghh.. Dasat.. memang dasat.

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 2 April 2010

Google's Header : 205th Birthday of Hans Christian Andersen

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dulu masa aku umur 5 tahun aku sangat suka dengan nama Hans Christian Andersen nih. Dia penulis cerita kanak-kanak yang best. Aku baca yang dah ditranslate la. Mana aku reti BI lagi masa tu. Masa aku darjah 4 baru aku baca direct english citer-citer dia ni. Sangat menarik. Cerita anak itik yang hodoh, citer budak penjual mancis, baju baru maharaja, dan yang paling aku suka thumbelina. Sangat suka masa tu. Sampai sekarang giliran iqa lak baca citer-citer dia. Cuma macam sekarang orang lebih kenal karya dia dari penulis.

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar



Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 3 September 2009

Happy Birthday Nenek Kedah



Selamat Hari Jadi yang ke-56 untuk nenek Kedah.
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki sentiasa.
Amin..



Selasa, 23 Jun 2009

HP mini untuk mama

Lama gak aku nak belikan laptop mini ni untuk hadiah birthday mama. Pas aku dah puas survey satu Malaysia(??!), hari ni baru aku beli.
Sebuah laptop HP mini untuk mama untuk harijadi dia.

Happy Birthday..


Photobucket Photobucket
Photobucket



Chiaoooo...
_________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com

Isnin, 13 April 2009

Selamat Harijadi ke 53 Nenek Johor

Photobucket

Selamat Hari Jadi ke 53
Walaupun Iqa tak kuar suara nyanyi
Adik tetap merapatkan diri ke nenek

Photobucket

Dengan harapan dapat potong kek tu
Apa-apa pun
Moga panjang umur dan diberkati Allah hendaknya
Aminn

Photobucket