mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label baby. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label baby. Papar semua catatan

Jumaat, 1 Julai 2016

Fiqri bersama Babears


Fiqri bersama Babears. Rajin pulak si ziqri gi mencari dan lengkapkan 6 bear untuk si fiqri. Ada babah bear, mama bear, ayo bear, angah bear, iqi bear dan fiqri bear. Terbaeekkk!!!!

Rabu, 29 Jun 2016

Fiqri ada Happy Bear


Fiqri ada Happy Bear. Suka tul fiqri ngan lagu Nana ada Happy Bear. Suruh ulang ja. Sambil gentel bear kecik. Tadi mama kuarkan bear iqa kasi dia. Lagi la suka. Kemain lagi. Babe babe katanya.

Isnin, 27 Jun 2016

Pengkekah Bola : Detected


Pengkekah Bola : Detected. Baru tau sapa punya kerja selama ni. Ingatkan cik menti. Rupanya adik montel yang punya angkara. Dia gigit cam makan epal. Sib baik atuk sedar awal. Tengok sedap je mengunyah.

Lepak bersama Fiqri


Lepak bersama Fiqri. Lepak jap ngan si montel. Sambil main iPad. Hehehe. Harap dapat berita gumbira.

Isnin, 12 Oktober 2015

Fiqri @ Petron Gelang Patah


Fiqri @ Petron Gelang Patah. Sesekali bawak Fiqri gi ngisi petrol best jugak. Bukak tingkap half. Mati enjin. Dia pun suka nengok.

9 month check-up @ Klinik Kesihatan Gelang Patah


9 month check-up @ Klinik Kesihatan Gelang Patah. Masuk aje kawasan Klinik dah tepuk dahi. Alamak. Penuh parking ni. Memang masak la ini hari. Memang betul pun. Jam 5, baru selesai. Jumpa misi, jumpa doktor, amik ubat. Alhamdulillah selesai. Penat la sikit dukung sana sini dan suara dia aje yang kedengaran. Ekekeke.

Rabu, 23 September 2015

Fiqri ke Klinik 1Malaysia Taman Nusantara

Fiqri ke Klinik 1Malaysia Taman Nusantara. Nak gamble time time nak raya ni tak berapa best. Semalam bawak dia ke Klinik 1Malaysia. Jamin bukak punya. Demam. Dah semalaman merengek ja. Campur semalam, dah dua malam. Semoga cepat sembuh ye nak. Tak sempat nak ngambik gambo pun. Tinggal mama kat depan. Aku gi cari parking. Masuk dah setel dah pun. Aku sorang jer kot kat dalam tu, Parking penuh pasal ni kawasan flat nusantara.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 4 Ogos 2015

Fiqri's July Check-up Appointment


Fiqri's July Check-up Appointment. Kalau nak diikutkan sepatutnya Oktober baru tiba turn seterusnya. Tapi disebabkan beratnya tak sampai KPI dah kena datang jugak ini bulan. Alhamdulillah OK. So. The next one will be on October. Yihaaa... Tak boring sangat hari ni sebab Fiqri seronok main lompat-lompat ngan kawan baru. Sebaya, tua beberapa hari.

Ahad, 26 Julai 2015

Sepagi bersama Fiqri


Sepagi bersama Fiqri. Merangkak sana. Merangkak sini. Pantang nampak benda yang kita suka. Gajet, laptop, henpon. Semua diterpa. Layan...

Khamis, 16 Julai 2015

Back to nature 2015 : Fiqri ke Klinik Tan

Back to nature 2015 : Fiqri ke Klinik Tan. Suhu badan naik la pulak. Sian fiqri. Doktor kata just demam biasa. So, dapat ubat demam aje. Bayaran? Rm13. Bior betui. Paling Terbaaeekkk!!!!

Back to nature 2015 : yok meronda

Back to nature 2015 : yok meronda. Pepagi lepas sahur pun dah start meronda. Layan aje ler.

Isnin, 29 Jun 2015

Fiqri's June Check-up Appointment


Fiqri's June Check-up Appointment. Alhamdulillah. Selesai check-up kasi ni disudahi dengan satu suntikan manja dari misi kat situ. Abam ensem cam biasa menangis sebelum kena cucuk lagi. Dah paham bila kena baring depan misi baju putih sohih la nak kena cucuk. Yang best kali ni dua kali dia nangis. Memula lagi masa kena baring nak ukur tinggi pun dah meleleh. Pasal misi datang. Dia dah ingat nak kena cucuk, terus melalak. Orang macam tak ramai. Tapi... quite slow on the queue lah. Apapun... Semua dah setel. Now. Off I go to Benut...

Jumaat, 12 Jun 2015

Conquering the pool @Hotel Classic, Muar


Conquering the pool @Hotel Classic, Muar. Tak sabar kebudaks nunggu aku habis kije. Agak lewat jugak tiba semula ke Muar. Sampai aje semua dah tak sabar. Hai.. Lam bilik pun ada tub ler. Tu yang mama dia kata dah 5 round sampai dah boring lam tub. Kekeke. Turun. Ngan kolam budak, ngan kolam dewasa. Semua pakat mandi. Layan aje ler...

Khamis, 11 Jun 2015

Hotel Classic, Muar - first hotel check-in untuk Fiqri


Hotel Classic, Muar - first hotel check-in untuk Fiqri. Haaa... baru la leh nulih blog. Setel percutian selepas kerja. Baru dapat duduk semula depan PC nih. K. Hari Selasa lepas kena audit Ledang. So. Mula la merancang camne nak gi and what so ever. Lepas di bako teman auditor yang lain, dan memandangkan aku kena berada di sana jam 9.00 pagi; maka. Terus bulatkan tekad untuk bermalam dulu. Of coz not in tangkak la, pasal tangkak a bit takde hotel sangat.

So, terus check tenet. Cari hotel yang ada pool supaya kebudaks tak ler boring sangat duduk situ masa aku wat kije nanti. At last. Keluar la nama hotel classic. Call. Dapat. Terus book 2 malam. Kesian nanti tak tau nak ke mana kalau aku amik just semalam. Setel. Petang. Terus gerak. Sampai sana around 6.30pm jugak. Quite OK ler.

Jumaat, 5 Jun 2015

Baju baby boy @ Jusco Bukit Indah


Baju baby boy @ Jusco Bukit Indah. Akhirnya ketemu jua baju baby boy. Kat sini aje yang dapat tepati kehendak, kata mama. Boleh la. Dah dapat baju baru fiqri. At last.

Ahad, 31 Mei 2015

Fiqri's Mei checkup


Fiqri's Mei checkup. Jap ja dah sampai masa untuk checkup Mei. Hari yang agak tensen. Penuh. Sesak. Walau ada nurse pelatih. Masa diambil lebih panjang rupanya. Nasib. Nasib.

Ahad, 17 Mei 2015

Fiqri Potraiture PNS first attempt


Fiqri Potraiture PNS first attempt. Aiyoo. Miss my D70s. Sekarang baru terasa. Susah jugak nak amik gambo baby pakai PNS ni. Pasal nak layan kaki sakit aku just pakai Apature mode. Serba tak kena la pulak rasanya. Ngan flash over. Sebab aku pun tak biasa sangat pakai flash ngan samsung smart camera ni. Jadi jarang aku explore. Ngan Fiqri pun agak bad mood hari tu. Takpa. Next time kita try lagi. Kali ni pakai full manual mode nyer.

Ahad, 3 Mei 2015

Many faces of Fiqri - April : Reaching 4 month


Many faces of Fiqri - April : Reaching 4 month. Layannnzzz..

Isnin, 20 April 2015

Fiqri monthly check-up


Fiqri monthly check-up. Dah tiba masanya. Jap ja masa berlalu. Alhamdulillah. Dapat parking depan pintu tu. Kebetulan. Sampai. Turunkan mama. Baru nak gerak. Kereta depan tu keluar. Canteekkk... Layan jap sesi menanti lam klinik.

Sabtu, 7 Mac 2015

Many faces of Fiqri - Februari : Reaching 2 month


Many faces of Fiqri - Februari : Reaching 2 month. Ni projek mama sebenarnya. Tiap-tiap hari snap Fiqri. Layan... Foto Februari.