mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label misti. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label misti. Papar semua catatan

Sabtu, 23 Jun 2012

Buckyball Mania

mknace unlimited | Buckyball mania
Buckyball yang dah siap
Benda alah ni dapat kat misti tadi kat nanotechnology. Terkial jugak kirakan carbon, pentagon dan hexagon yang ada pada buckyball ni. Ni jawapan dia, carbon ada 60, hexagon ada 20 dan pentagon ada 12. Best jugak. Tadi dapat teka unsur, ni terkial kepala hotak nak mikio macamana nak sambung, tapi senang ajer rupanya nak sambung, tu pun bila dah nampak cara susunan dia.. Leh tahan gak daya mikio aku ni...

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | Buckyball mania
Ni yang aku dapat tadi
mknace unlimited | Buckyball mania
Aku tunjuk ni jer.. kat sini ler dia nyer tip.. aku pun terperasan masa nengok foto yang lebih kurang gini ler

Khamis, 24 Mei 2012

Minggu Sains Teknologi dan ICT negeri Johor 2012

Misti datang lagi.. Bertempat di Persada Johor bermula 19 Jun sampai la ke 25 Jun. Memacam aktiviti ada, game, seminar, aktiviti, pameran, dan banyak lagi la.. Jom reramai serbu...

Kalau nak tahu lebih lagi boleh check website Misti 2012

Posted via Blogger PC Edisen


Ahad, 27 Jun 2010

Jom Ronda-Ronda : MISTI, Persada Johor Bahru



Semalam bawak bebudak ni pergi Persada, nak nengok MISTI. Kalau tak pergi melepas la bebudak ni ngan acara dwitahunan nih. Cuma kali ni dia drag setahun pasal sibuk urusan perpindahan ibupejabat dari Bukit Timbalan ke Nusajaya. Overall memang boleh tahan la. Macam biasa, tempat tumpuan aku ngan bebudak ni adalah Pusat sains dan Petrosains. Siap sempat mendaftar ahli kelab upin ipin lagi.

Inaz nak beli anak patung ipin, so aku tanya; adik nak sebagai hadiah nombor satu ka? Boleh kata dia. Kebetulan inaz ngan iqa dedua dapat nombor satu pereksa pertengahan yang lepas, so; aku rasa diaorang memang ada alasan kukuh untuk dibelikan apa yang diaorang nak tu.

Asalnya nak balik terus, siap dah bayar tiket parking lagi; pasal ziqri dah mengaruk. Sekali naik tingkat 1, diaorang offer lak untuk masuk pertandingan mengaler. Dalam beg pertandingan dah ada kaler. Iqa ngan adik memang nak masuk la. Tapi kaler tak best sangat. Setel jer kaler, pas kertas kat urusetia, terus chow. Memang tak leh lawan orang lain yang memang datang prepare ngan oil pastel segala tu..

ps : aku memang jalan terhincut-hincut keliling satu persada. semua mata asik nengok jer kat aku. huhuhu

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 24 April 2010

Jelajah Misti & Komuniti Broadband Johor 2010 : Destination Kampung Pok

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPagi ni awal lagi aku dah kena kuar. Target : Kampung Pok. Kena jadi wakil PPD ke sini. Ada program jelajah Misti.. Pakebender misti tu? Misti tu singkatan kepada minggu sains, teknologi dan ict negeri johor.. last buat kat persada tahun 2007. Memang menarik. Tahun ni dia akan buat sekali lagi kat persada pada 22-27 Jun ni. Jangan lupa pergi sana nanti.

Antara lain tujuan jelajah ni dibuat kat kawasan rural ni, adalah untuk menarik minat penduduk2 kat kawasan yang agak jauh dari dunia luar nih; dan jugak nak test liputan broadband di sini. Apa yang pasti aku nyer digi memang takde line tenet.. dua kali aku check ngan tok penghulu tadi.

Apa pun aku agak janggal dan terasa hilang kebebasan sikit hari ni. Ye lah.. Aku memang dah terbiasa ngan field work. Setakat amik gambo tu dah jadi asam garam. Tetiba hari ni kena duduk ngan vip.. aduhhh.. serba tak kena rasanya. Apa pun memang enjoy program hari ni. Cuma urusetia kena murnikan sikit video presentation diaorang tu.. Tak berapa sesuai dengan sasaran, disamping.. terlalu panjang.. Yang lain semua ok..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

::Klik untuk cerita penuh::



Apa-apa pun.. hari ni memang aku tak dapat mengambil gambar dengan baik.. Mana nak kontrol hensem, mana nak amik gambo.. Apa yang ada tu harap berpuas hati jer lah ye.. sowwii.. Tunggu gambo dari blog cha untuk lebih gembira.. jeles lak nengok dia selamba badak dok sana.. loncat sini amik gambo.. hahahaha...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku snap ni bukan tanpa sebab.. Mana lah tahu aku lupa nama program ni nanti kan.. hahaha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Haa... tempat dia sebelah sekolah ni.. sekolah yang ada sikit dosa ngan aku.. kes nkra

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Semua dah kumpul kat luar nunggu kehadiran DO dan YBM Tunku Zahrah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Siap ada persembahan silat tu.. marbeles..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Bacaan doa oleh imam kampung pok.. tak ingat nama dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ucapan aluan YBM Tunku Zahrah.. camna la diaorang leh tak perasan laptop tu tak tutup.. adoohaii..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ucapan perasmian tuan DO.. sib baik dah perasan pasal laptop tu kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Wakil SKMM..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Haaa.. sibuk dok membetul sana dan sini.. untuk penerangan dan penyampaian hadiah dari unit ict

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Kandid YBM Tunku Zahrah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Penyampaian hadiah pada pemenang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku amik gambo bebudak ni jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Nak nengok yang lelain tunggu si cha hapdet blog dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Balik singgah jap ker gerai mee udang.. nak tapau kasi orang kat rumah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Semua kat sini content utama dia udang..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Penuh orang kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Henpon aku yang sekali lagi kat silent mode.. hahaha.. sowwi sesapa yang call tadi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Perghhh.. bebudak ni siap kenduri besar kat sini ngan famili dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dah.. jom balik.. Aku tapau 2 mee goreng udang, 1 mihun sup udang, 1 mee bandung udang.. kos.. RM14.. satu RM3.50.. udang banyak gilesss..

::Nak tau lebih pasal misti::

Enjoice...Sharing is power!!!