mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label dewan undangan negeri johor. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label dewan undangan negeri johor. Papar semua catatan

Ahad, 6 Mei 2012

PERTANDINGAN BAHAS BAHASA MELAYU ALA PARLIMEN SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN 2012 - KEPUTUSAN RASMI

Berikut merupakan keputusan rasmi bagi pertandingan ini.

JOHAN : PERAK



PEMBAHAS TERBAIK : ANAND PRAHASEIT (PERAK)



NAIB JOHAN : SELANGOR



KETIGA : PERLIS & WILAYAH PERSEKUTUAN





Posted via Blogger PC edisen

PERTANDINGAN BAHAS BAHASA MELAYU ALA PARLIMEN SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN 2012 - MAJLIS AKHIR

Dah sampai hari last. Tetiba dapat idea giler untuk presentation akhir. Terus bincang ngan wan dan shaharul. Terus jumpa teknikal dan bincang lagi.. Kui kui kui...



View ferom mesjid



Sempat ambik lagi sekepin dua sebelum jalankan misi akhir tu.. kekekeke



Tengok ler wan mecut. Nak harap hakim.. Dah hijau muka. Streessss... Kalau dah nak last jer mesti cenggitu. Sib baik kepala hotak aku masih leh pusing memikio lagi tadi. Ish ish ish




Alhamdulillah.. semua lancar. Setel. Syukur...




Tiba masa untuk kami berjimba jimba.. habis semua jadi bahan...





Masa ni ler nak posing posing



Main angry bird??? Tengah menerai fungsi fungsi iPhoto yang si Hakim tak abis explore lagi.. Kimmm!!! Singgit jer kasi kat aku nih...



The team

Posted via Blogger PC edisen

PERTANDINGAN BAHAS BAHASA MELAYU ALA PARLIMEN SEKOLAH MENENGAH PERINGKAT KEBANGSAAN 2012 - VENUE PREPARATION

Ok.. Jom bertolak ke venue akhir. Nak check preparation sana. JK aku lebih kepada dokumentasi, n for majlis last we will present the whole picas n video sepanjang program. Jadi, aku mesti tengok camner dewan akhir tu, apa yang ada, n apa yang nak kena setelkan sebelum program bermula.



Jom gerak..



Sampai around 10.30 am tak silap aku. Ni ler bangunan untuk venue akhir. Bangunan Sultan Ismail, di mana letaknya Dewan Undangan Negeri. Jom kiter...



Ada treler potimus prime... kekeke.. treler BTP. Satu treler lengkap tu ngan 37 petugas... Just for venue akhir sahaja.. Wauuu.. Banding kami yang just 5 orang jer tolak aku la kan..



Ni dewan untuk majlis akhir. Pening aku sepagi ni. Call punya call, at last dapat jugak cakap ngan person in charge. Yang peliknya dia tak aware pasal penggunaan lcd untuk majlis akhir. OK fine. Ada miscommunication, somewhere. So, dia akan setelkan 2 lcd untuk majlis tu. Alhamdulillah.



Ni la dewan untuk majlis akhir tersebut. Ada 3 lcd dan 3 skrin. Aku mintak dua sahaja digunakan. Yang tengah tu, biar ajer jata negeri tu terpampang. Rugi la kalau design yang cantik tu disorok kan.



OK. Setel kat sini. Alhamdulillah. Semua dapat diuruskan dengan baik. Esok. InsyaAllah semua akan berjalan lancar. Terima kasih pada semua yang membantu.



Dah setel kat tempat aku, pergi nengokkan kan venue untuk final debate. Perghhh... Team BTP sedang buat pemasangan dan test run untuk final esok..



Sempat lagi nyibuk nyelit tu.. Kekeke..



Masa nak turun semula ke parking keter... Boh seround..



Keter si Hakim yang kitaorang naik beramai ramai... TQ Hakim...

Posted via Blogger PC edisen

Isnin, 20 Disember 2010

Bersantai di Kota Iskandar, Nusajaya

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sempat lagi main air kolam takde ikan nih. Sayang tak pasang air pancut.
Petang semalam tensen giler aku. Tetiba link tenet leh putus. Memang tahap bengkerk dah. Guna semua tool networking. Sahih memang ni line dari luar problem nih. Call helpdesk TM. Cam biasa tanya balik soalan-soalan yang dah biasa aku dengar. Aku cakap semua yang dia cakap dan akan dia cakap aku dah buat. Tolong reset balik port aku dan log report untuk technician ambik tindakan. Pastu dah. Tunggu jer la esok camne kan.

Pastu kitaorang semua pakat kuar ke Kota Iskandar. Bukan pasal tensen sebab tenet takde, tapi memang sesaja nak jalan kat situ hari ni. Ruang tengah tu abis kitaorang jelajah. Sekali sampai sana ada la pulak abang izat ngan kak liza. Dah jadi sesi berjimba jimba la pulak kitaorang kat situ. Iqa, putri, inaz dan hanis pun apa lagi. Berteromba la satu kota iskandar tu. Celah celah pengantin beroutdoor pun diaorang belasah menyelit. Hehehehe.. Dah nama pun bebudak kan.

Setel ja kat sini sempat ronda satu kota iskandar lagi sebelum ke Puteri harbour. Boleh tahan la hari ni meronda. Pueh hati. Iqa sempat ngepau tomyam lagi nak makan malam.. Dan apa yang best.. lam kul 3 pagi letrik boleh blackout pulak tu. Hampeh, sehingga membawa kepada aku tertinggal henpon kat rumah ini hari. Nak buat camner.. henpon aku kan juga merupakan torchlight yang power. Hahaha>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni lah bangunan pejabat menteri besar negeri johor yang baru. Terletak ditengah tengah kota iskandar dekat nusajaya. Leh tahan ramainya orang datang bersantai kat sini terutama hari minggu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh pulak jumpa sepupu mama kat sini. Dah jadi program berjimba jimba dah kami petang nih. Nampak pengantin kat belakang tuh. Tu merupakan satu daripada empat pasangan yang buat outdoor kat sini petang ni saja..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Diaorang amik gambo belakang, kitaorang amik gambo depan. Ucu amik gambo apa pun tak tahu.. Bawak kamera ja, tak reti nak hapdet blog dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posing jangan tak posing..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pakai kamera cap ayam ja. Kamera nikon bawak tapi macam tak gerak. Ayam jugak yang lebih lebih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah buat sesi lari lari la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni bangunan mesyuarat DUN.. leh tahan.. dulu dah pernah masuk dah. Masa mesyuarat KSPPD dedulu tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada kolam best depan dia.. Rugi la pulak tak bawak kamera darth vader dark side aku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pulak bangunan pejabat menteri besar. cun maa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat posing kasi peace tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita fly reramai jom

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la sebabnya kena pakai kamera dslr, kalau pakai cap ayam memang taksempat nak amik moment yang tepat. Padan muka aku..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni tak tau la mak arab mana lak yang tersesat. tapi mak arab pakai baju kelawar ke?

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
amik la beberapa shot bangunan pejabat mb nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah la jum jalan gi puteri harbour pulak. ingat hanya satu jer entry dan exit kat sini iaitu pintu kedua dari roundabout tuh. Kalau silap berpusing la cari jalan kuar.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
baru nak buat kije photog nikon sorang nih. tadi tido jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
suasana kekapal di puteri harbour

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sewa berlabuh kat sini agak berpatutan apabila mengingatkan pasal kemudahan yang disediakan. Gambar kapal ini tiada kaitan satu sen pun dengan aku. Begitu juga dengan ayat sewa itu. hahaha

Enjoice...Sharing is power!!!