mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label shah alam. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label shah alam. Papar semua catatan

Rabu, 11 September 2013

Small get together gether session with family and ex student


Small get together gether session with family and ex student. Malam ni kebetulan free. Abis tu, dah drag meeting sampai ke lewat petang, habih semua kena gulung-gulung, bagi la can malam nak guling-guling pulak kan. Tapi, malam tu schedule aku penuh. 7.00 malam bersama famili aku, 10.00 malam bersama ex student. Pukui brapa aku balik bilik untuk tidoq. Setakat pukoi tiga paaagiiii... Sila ikut cara p. ramlee nyanyi noo.. Read on...

Mesyuarat Verifikasi Lokasi Sekolah Bandar dan Luar Bandar - Day 3


Mesyuarat Verifikasi Lokasi Sekolah Bandar dan Luar Bandar - Day 3. Last day. Just browse through...

Mesyuarat Verifikasi Lokasi Sekolah Bandar dan Luar Bandar - Day 2


Mesyuarat Verifikasi Lokasi Sekolah Bandar dan Luar Bandar - Day 2. Tak larat nak nulih beb. Layankan ajer la gambo gambo sepanjang program. Read on...

Selasa, 10 September 2013

Mesyuarat Verifikasi Lokasi Sekolah Bandar dan Luar Bandar - Day 1


Mesyuarat Verifikasi Lokasi Sekolah Bandar dan Luar Bandar - Day 1. Adoiihhh... Aku memang tak suka bila aku kena tinggal bas. Ini bukan kena tinggal bas lagi, dah kena tinggal flight lagi ni. Aku baru dapat dokumen malam ni. Tu pun pasal tengok zaki dah tayang dokumen dia. Arrrghhhhh... Terus mintak diemel segera pada aku. Terus share pada kairul dan post pada fb untuk tindakan segera. Sekolah perlu sahkan lokasi berdasarkan peta ka pelan dari google earth yang diberikan oleh EPRD. Penentuan Lokasi seterusnya akan diberikan berdasarkan apa yang telah sekolah verifykan. Read on...

Isnin, 9 September 2013

Yok ke De Palma Shah Alam


Yok ke De Palma Shah Alam. Pagi ni kena gerak ke shah alam. Ada mesyuarat berkaitan penentuan lokasi sekolah, bandar luar bandar. Datang opis dulu, buat kerja rutin; semak dashboard, buat banner untuk UPSR (good luck pada semua pelajar tahun 6 nooo) dan sebagainya. Lam kul 10 baru gerak meninggalkan jabatan bersama norman. Read on...

Ahad, 19 Februari 2012

Edisi terlepas : i-City, Shah Alam

Ni gambar lama. Tapi tak la lama sangat. Gambar kami sekeluarga bercuti di i-city. Pasal ada 3 kamera. Yang dalam tab ni la pulak yang terlepas nak hapdet. Leh tahan gak tempat ni. Menarik. Yang penting, sediakan duit ajer la.











Jumaat, 27 Januari 2012

Ke lautan cahaya moh



Iwalk dah. Kini kita akan masuk ke lautan cahaya. Dah jadi 3 tempat tumpuan dah sekarang. First of all kat i walk, tempat dimana kami bergambar ni. Pastu kedua yang ada ferris wheel tu. Dan last, tempat lama yang banyak pokok bercahaya tu.

Ni kat tempat berferris wheel tu. Banyak gak patung menatang kat sini cam kat i walk. Bezanya, menatang sini bercahaya jugak.





Last but not least. Tempat lama. Penuh pokok cahaya ja.



OK. Dah. Jom balik. Kereta aku ja yang tinggal depan seven e tu. Semua pakat tengok masa aku start masuk keter. Hebat la kan. Dapat parking dalam, kat center attraction lak tu. Kekeke.. riak, riak..




^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Iwalk



Atas snowalk ja letaknya tempat ni. Memang colorful. Banyak gerai jual aksesori berlampu kat sini. Banyak tempat berposing bersama patung menatang kat sini.



Apa lagi... jom posing sama beruang panda.. kekeke.. patung jer tu



perahu siap ada bangau terbang



sini memang terbaeekkkk!!!! la... penuh lampu tu






^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Cp arcade



Sementara nunggu, main ngan ziqri kat sini. Kuda la, ketapi la, sampai mama sampai. Sampai bosan aku main. Ziqri suka hati la. Boring pasal aku kena dok lam ketapi panjang yang hanya aku ngan ziqri jer naik. Dah sampai dedekat 6 round baru berenti. Ziqri taknak turun. Terpaksa naik lagi. Huhuhu... boring beb



Sistem pakai tech swipe kad. Min rm10. Kad rm2 + kedit rm8. Dah habis kedit leh topup balik. Pulang kad dapat rm2 balik. Tapi for sure aku simpan kad ni. Takkan tak kenal aku lagi. kekeke..



Ni ler muka riang ziqri masa naik ketapi. Dah la dok paling depan. berdua ajer tu. memang terbaeekkk!!!!




^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Ready for Snowalk



Dah bersiap sebelum masuk. Masuk bertiga jer. Aku lepak ngan ziqri dan nenek kat luar. Kang meraung la pulak si ziqri...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Snowalk anyone



Apa pun amik gambo dulu. Caj masuk rm25 dewasa, rm20 kebudak. Over 65 dan below 3 tak digalakkan masuk. Aiseh... Ziqri 2 pun belum



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

I city kiter



Ek eleh. Memati ingatkan kat setengah shah alam. Ropernyer kat bukit raja klang, tempat mainan kiter dedulu. Chaitt. Jalan utama masuk ikut kawasan kilang area pharmaniaga tempat man keje dulu.

Aku parking kat depan seven e. Jalan ni after five memang dia tutup. Rate patung sini sekali masuk rm1 untuk kemasukan 6am-6pm, rm10 untuk kemasukan 6pm-6am. So, aku akan kena rm11 masa keluar nanti pasal aku masuk jam 4.45 pm tadi.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia