mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label KIP Mart ronda ronda. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label KIP Mart ronda ronda. Papar semua catatan

Sabtu, 4 Februari 2012

KIP Mart ronda ronda



Setel jer part tu, terus gerak ke KIP Mart. Nak setelkan list shopping tadi. Ngan tudung iqa, aksesori lain dan pelbagai lagi. Tengah jalan hujan. Habis queue panjang aku tadi. Terus parking dan masuk ke kip mart. Target utama tudung dan aksesori iqa.



OK. Target utama setel. Anak tudung penuh. Selai dua hinggit. Kira ok ler tu. Borong 3 jer. Tudung tak jadi beli pasal dia taruk lima belas hinggit. Survey tempat lain dulu.



Dalam nak cari tudung iqa. Boleh pulak tersadai kat sini. Pasal awek ni kasi diskaun, mama pun dah cair dan terus beli. Hmmmm... No komen.



Sesambil tu aku merayap mata ke kedai depannya. Apa lagi kalau bukan singgah selalu. Bukannya nak makan, nak amik gambo jer...



Kat kedai nyonya ni jugak banyak barang dicari kami dapat. Singlet la. Tudung la. Memang terbaeekkk!!!! Tudung canggih baru RM12. Banding ngan tadi yang sampai lima belas hinggit. Memang ni yang lagi baekk!!! la kan. Aku sesaja sakat tanya apa yang canggih? ada air cond ka dalam tu. Nyonya tu ketawa ajer..



Dah di merayap ke tudung dia balik. Ish ish ish..



Dan lagi dan lagi.. sampai aku pun dah tak larat nak ngikut lagi dah oooiii...



Dan pasal aku bosan sangat baru aku terperasan kat level atas ada kedai lagi... sian kedai kedai kat atas nih



Dah ada jual motor lagi tu. Hmmm.. bila la aku nak dapat motor aku balik nih...



Sempat tangguk sotong kat sini barang sekilo. Belasah ajer la..



Sekali tertangguk lagi ikan selar barang setengah kilo.. Hehehehe... sejak aku dah masuk ppd ni. sebenarnya dah tak pernah lagi aku singgah ke pasar cenggini. Tak kena timing ngan mama. Tu yang rasa rindu la pulak nak turun sekolah balik. Dulu, ni ler aktiviti kami lepas balik sekolah.



Singgah beli sayur sesikit..



And lastly.. mesti beli nenas potong taruk kicap kegemaran aku. Hari ni tarak mood la pulak nak makan tembikai potong taruk asam